V cevape gre prednji cetrt junca, ce je meso prepusto se dodaja masten del kot je potrebusina z malo loja. Bosanci jih pustijo stat vsaj par dni v hladilnici lahko tudi vec tako da meso zacne "delat". V pravih cevapih ni nicesar drugega kot govedina v bosni zaradi vere lahko ovcetina. Nasi vrli veletrgovci pa hrabro basejo vse obrezke tudi svinjine psanca.....
Sam jih redno jemljem pri Marincku, vcasih zaradi prevelikega odvzema meso lih ni na najvisjem nivoju, je pa se vedno stoetje pred vsemi veletrgovskimi zvarki.
Dobre cevape sem jedel pri Trzinki, tudi Punjene vesalice se da z veseljem zauziti. Ce si prijazen in lepo prosis se da zmenit tako, da lahko kupis sveze meso oziroma pripravljenecevape meso in pritekine ter si pripravis pojedino doma.
Ceprav mi je ljubse pojesti v pravem njihovem ambijentu. Drgac bi pa lahko doktor zara in raznja Mekani kej dodal.
Lp D
Sam jih redno jemljem pri Marincku, vcasih zaradi prevelikega odvzema meso lih ni na najvisjem nivoju, je pa se vedno stoetje pred vsemi veletrgovskimi zvarki.
Dobre cevape sem jedel pri Trzinki, tudi Punjene vesalice se da z veseljem zauziti. Ce si prijazen in lepo prosis se da zmenit tako, da lahko kupis sveze meso oziroma pripravljenecevape meso in pritekine ter si pripravis pojedino doma.
Ceprav mi je ljubse pojesti v pravem njihovem ambijentu. Drgac bi pa lahko doktor zara in raznja Mekani kej dodal.
Lp D