Pica vs čevapi ?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
V cevape gre prednji cetrt junca, ce je meso prepusto se dodaja masten del kot je potrebusina z malo loja. Bosanci jih pustijo stat vsaj par dni v hladilnici lahko tudi vec tako da meso zacne "delat". V pravih cevapih ni nicesar drugega kot govedina v bosni zaradi vere lahko ovcetina. Nasi vrli veletrgovci pa hrabro basejo vse obrezke tudi svinjine psanca.....

Sam jih redno jemljem pri Marincku, vcasih zaradi prevelikega odvzema meso lih ni na najvisjem nivoju, je pa se vedno stoetje pred vsemi veletrgovskimi zvarki.
Dobre cevape sem jedel pri Trzinki, tudi Punjene vesalice se da z veseljem zauziti. Ce si prijazen in lepo prosis se da zmenit tako, da lahko kupis sveze meso oziroma pripravljenecevape meso in pritekine ter si pripravis pojedino doma.

Ceprav mi je ljubse pojesti v pravem njihovem ambijentu. Drgac bi pa lahko doktor zara in raznja Mekani kej dodal.


Lp D
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj ne drži?

Ne drži tista o pravih čevapih. Če bi rekel da to velja za bosanske čevape bi bil pa že bliže resnici.
Čevape poznajo bosanci, hrvati, srbi, makedonci, romuni, ....In vsak ma svoj recept
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik gzed77 pravi:
redno polivanje s pivom

Od kje vam ta blesarija?? O.K. razumem redno polivanje čez suho grlo. Zakaj je pa spiranje mesa med pečenjem koristno mi pa nikoli ni bilo jasno.
Da meso ni preveč sočno. Po možnosti pa še ovito s pepelom
evil.gif


Poliva se oglje z vodo, če je le to prevroče. Jasno se med polivanjem odstrani mrežico
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
eh ja.

marinček ma odlične, to smo že ugotovil.

kuhar vam je povedal kako se delajo

vse ostalo je nabijanje. neko sranje s polivanjem pira itd..to zna sam ludi janez.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vse ostalo je nabijanje. neko sranje s polivanjem pira itd..to zna sam ludi janez.

[cenzura] si tečen ko en gnoj. Morš v vsaki temi smetit s tem, kako so janezi nesposobni? Si ko jebeni eazy.

In s pirom polivajo tudi švabi, jaz pa ne, jebo te janez.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.176
113
blizu močvirne prestolnice
Zna pa gospa Marinček!
cheer.gif


btw, ne kupovati šunke po nekaterih veletrg., menda so to zmrznjeni izdelki, katere lepo napolnijo z vodo in lepo obdelajo!
ne-ne-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja in to je stvar osebnega okusa...fak no če si nekdo zase peče čevape doma se men hebe pa če jih namaka v sadjevcu pol pa poliva s pirom. Če mu paše bmk.

Da je pa to zdaj bogokletno....jao kak "drek" folk žre pa jim sede. Jaz recimo obožujem hot spicy perutničke, ki jih med peko penzlam oz. bolj zasipam z mešanco medu in sojine omake. Pomoje najdem modela, ki bi bruhal, ko bi zavohal med, ki se lepo spreminja v karamelo.
grin1.gif


Čevape jaz obožujem pri nekemu lokalcu, kjer je kofe 70 centov, limonada deci 30, pir niti ne vem kolk 1,2€ ? Čevapi so odlični, 2 leti jih je pedenal, da jih je spravil na tak nivo in prav vsem v tem kraju so neverjetno všeč. Cena je 3,5€ za porcijo z zelenjavo in dodatki in homemade lepinjo še toplo. V tem kraju mislim, da skoraj noben doma ne peče čevapov.
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

btw, ne kupovati šunke po nekaterih veletrg., menda so to zmrznjeni izdelki, katere lepo napolnijo z vodo in lepo obdelajo!
ne-ne-1.gif

Pizza šunka, ki jo dobiš v teh veletrgovinah ima ita 0% mesa....vsak vegi bi jo lahko jedel...
 

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik gzed77 pravi:
Drugače pa kebab pica tudi ni slaba .
smile-1.gif

a to je še eno sranje kot pizzaburek al kaj?
ta pizzaburek je za se zbruhat
uf-1.gif
 

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Citat:
Jaz sem tko razmišlju, okej če so čevapi na odprtem ognju bi znal bit dost okej, ker pač če so pečeni na masti ni kul.

Narobe!

Če so pečeni na odprtem ognju (ki nikakor ne sme bit ogenj, ampak mora biti razžarjena žerjavica), se pri zgorevanju maščobe, ki kaplja iz čevapov, tvorijo rakotvorne spojine, ki jih pri pečenju na žar plošči ni.

Okus na oglju pečenih čevapov je z razlogom boljši, je pa res, da so tudi bolj "smrtonosni"
smile-1.gif


Glede tega, kaj je "bolj zdravo", pa se jst ne bi šel, ker je to kapitalen bullshit. Hrana te ne bo naredila zdravega, zdravo je le gibanje!

sam opazil da na jugu imajo epidemijo "raka"
aha
bonk.gif

pa preveč "G-jov" zaužijejo s pivom ker ga ne slurpajo iz unih
bulanih "bejbi flašk" tanajbolj modernih, ki jih vsak, ki skrbi za svoje zdravje zdaj mora okol po mestu vlačit
pa slurpat po klopcah k en bebček
hysterical-1.gif

pa naši predniki so tut umirali izključno z rakom ker so na odprtem ognju pripravljali hrano pa vodo pili
direkt iz izvira brez bejbi flašk...
bonk.gif


btw temu ki se je zmislil te bebaste flaške bi dal nobelovo nagrado. ta si jo zasluži bolj kot kdorkoli.
tolk bebcev kot jih je on nategnil z "Gji"
bonk.gif
 

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
aha
verjetno ker niso imeli flašk za vodo
zmaga.gif
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.