Vem, da ne paše sem, ampak je debata tu potekala tako da bom kar tu napisal.
Ta Android TV je prej NEUPORABEN kot uporaben! Zakaj?
V soboto sem svojim nabavil lanski model 40PFH5500. Vem, da to ni visoka serija in da je kvaliteta kar je, ampak vseeno sem mislil, da bo ta Android bolj uporaben. Zunanja kvaliteta TV je porazna - ko jo primeš, vse "škripa". Zelo je lahka kar pomeni, da je sama plastika okoli pa tudi v notranjosti je verjetno bolj malo kovine oziroma kvalitetnih materialov. No, če spregledamo (kar me ne moti) in se osredotočimo na te aplikacije - to je kr neky. V marketu so samo neke igrice pa aplikacija, s katerimi niti sam ne vem, kaj naj bi z njimi počel?!
Recimo VLC predvajalnik se mi je zdel zanimiv zato, da bom lahko predvajal filme iz zunanjega diska. Namestim aplikacijo, jo zaženem in nikakor mi ni uspelo, da bi VLC predvajal filme iz zunanjega diska! Sploh ni našel zunanje naprave, pa sem poskušal z izklopom in vklopom TV, odstranit in ponovno namestit itd.... skratka - čemu potem VLC player?
Privzeti multimedijski predvajalnik, ki ga ima sam TV po sebi, sicer vidi zunanji disk (500gb) in najde filme, ampak pri predvajanju filma s podnapisi ne prepozna črke č, in zato napiše kr eno črko oziroma znak (kvadratek). OMG a me ti hecaš? V letu 2016 niso sposobni naredit SW in FW, kateri prepozna vse šumnike? Z mojim 7 let starim TV od Samsunga nikoli nisem imel teh težav in je vse formate predvajal (mkv, divx, mov itd...) + vse podnapise prepozna in vse šumnike lepo prikazuje.
Kvaliteta TV kanalov je porazna - moj 7 let star Samsung prikazuje lepšo sliko TV kanalov (SD in HD) kot ta Philips. Kako je to možno? A ni tehnologija napredovala v teh letih?
Velik minus gre tudi temu, da markete ne omogoča namestitev TV aplikacij, kot so D3GO, T2, Twin itd..... da bi lahko na TV spremljal TV kanale, katere imamo naročene na omenjene mobilne aplikacije. Se sploh da namestit te aplikacije na ta Android TV in kako?
Verjetno bi bila zgodba enaka pri višji in letošnji seriji (recimo 49PUS7101) in bi tudi tu bil razočaran, saj tudi na tega (kljub temu, da je 4-core) ne omogoča nameščanje TV aplikacij, ki sem jih omenil zgoraj.
Ta Android TV je v bistvu bolj za igranje igric, kot pa za uporabne aplikacije.