Philips LED 2016

tomi

Guru
1. sep 2007
18.487
9.788
113
40
MB
Itak je podprt v samem androidu od 4.4 gor
smile-1.gif

Glihkar gledam z youtubya 4k na 55pus6501

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
Na pus7100 ne dela, oz tistem modelu ko ima twin tuner iz te serije. Baje problem ker hardwarr ne podpira tega codeca

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Torej ni samo pogoj Android 4.4.+, ampak tudi HW.

Ce letosnji modeli to res podpirajo, potem zakaj ne napisejo pod specifikacije TV?

To je ja taka prednost, katero bi lahko izpostavili ali pa vsaj omenili v specifikacijah
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
sylver, slab marketing ker štancajo modele kot po tekočem traku....prvo dajo ven, potem pa itak mora minit nekaj mesecev da pošlihtajo FW, ker v osnovi dela slabo android...

tempo je pač prevelik
wink-1.gif

drugače pa kaj te vem če je to prednost, YT je bolj bogi kar se tiče neke multimedije, veliko večja prednost bi bil 4k na netflixu...to bi v ameriki bolj palilo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
btw, z novim FW updejtom je stara 7100 serija pridobila ISF kalibracijo slike...mogoče je zato meni tak super slika?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Vem, da ne paše sem, ampak je debata tu potekala tako da bom kar tu napisal.

Ta Android TV je prej NEUPORABEN kot uporaben! Zakaj?

V soboto sem svojim nabavil lanski model 40PFH5500. Vem, da to ni visoka serija in da je kvaliteta kar je, ampak vseeno sem mislil, da bo ta Android bolj uporaben. Zunanja kvaliteta TV je porazna - ko jo primeš, vse "škripa". Zelo je lahka kar pomeni, da je sama plastika okoli pa tudi v notranjosti je verjetno bolj malo kovine oziroma kvalitetnih materialov. No, če spregledamo (kar me ne moti) in se osredotočimo na te aplikacije - to je kr neky. V marketu so samo neke igrice pa aplikacija, s katerimi niti sam ne vem, kaj naj bi z njimi počel?!

Recimo VLC predvajalnik se mi je zdel zanimiv zato, da bom lahko predvajal filme iz zunanjega diska. Namestim aplikacijo, jo zaženem in nikakor mi ni uspelo, da bi VLC predvajal filme iz zunanjega diska! Sploh ni našel zunanje naprave, pa sem poskušal z izklopom in vklopom TV, odstranit in ponovno namestit itd.... skratka - čemu potem VLC player?

Privzeti multimedijski predvajalnik, ki ga ima sam TV po sebi, sicer vidi zunanji disk (500gb) in najde filme, ampak pri predvajanju filma s podnapisi ne prepozna črke č, in zato napiše kr eno črko oziroma znak (kvadratek). OMG a me ti hecaš? V letu 2016 niso sposobni naredit SW in FW, kateri prepozna vse šumnike? Z mojim 7 let starim TV od Samsunga nikoli nisem imel teh težav in je vse formate predvajal (mkv, divx, mov itd...) + vse podnapise prepozna in vse šumnike lepo prikazuje.

Kvaliteta TV kanalov je porazna - moj 7 let star Samsung prikazuje lepšo sliko TV kanalov (SD in HD) kot ta Philips. Kako je to možno? A ni tehnologija napredovala v teh letih?

Velik minus gre tudi temu, da markete ne omogoča namestitev TV aplikacij, kot so D3GO, T2, Twin itd..... da bi lahko na TV spremljal TV kanale, katere imamo naročene na omenjene mobilne aplikacije. Se sploh da namestit te aplikacije na ta Android TV in kako?

Verjetno bi bila zgodba enaka pri višji in letošnji seriji (recimo 49PUS7101) in bi tudi tu bil razočaran, saj tudi na tega (kljub temu, da je 4-core) ne omogoča nameščanje TV aplikacij, ki sem jih omenil zgoraj.

Ta Android TV je v bistvu bolj za igranje igric, kot pa za uporabne aplikacije.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Toda, kljub temu, kar si tu napisal, bodo nekateri še kar kupovali Philipsa, samo zato, ker ima Android.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
Jaz sem ga kupil zato, ker ima ambilight, da ima TV android me je sprva odbijalo.

Ampak zdaj ugotavljam, da je čisto kul, ker lahko dajem gor tudi kaj drugega, kot default video player, ki je useless. Tako se lahko da gor spodoben medijski predvajalnik ki deluje čisto lepo tudi v mreži, ipd.

Edino kar še nisem našel, je primeren predvajalnik, ki bi gladko predvajal UHD oz 4K, če je to sploh možno, glede na pač podhranjen sistem.

Drugače pa z novim FW lahko zadevo tudi rootam in nalagam gor kaj hočem, čeprav ne vidim smisla v tem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
Ni treba, samo nek program moraš imeti da poiščeš datoteko, potem pa daš normalno install apk.

Mislim pa, da D3go ne bo delal, ker se lahko namesti samo na določenih napravah, edino če se najde kak shekan apk.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.487
9.788
113
40
MB
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Toda, kljub temu, kar si tu napisal, bodo nekateri še kar kupovali Philipsa, samo zato, ker ima Android.

v par stavkih je zapisal tolko bedarij, da je verjetno kak nov rekord
grin1.gif

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
v par stavkih je zapisal tolko bedarij, da je verjetno kak nov rekord
grin1.gif
Če že toliko propagiraš te Philipse potem pomagaj rešit težave, ki jih ima "sylver":
Citat:
Ta Android TV je prej NEUPORABEN kot uporaben! Zakaj?

V soboto sem svojim nabavil lanski model 40PFH5500. Vem, da to ni visoka serija in da je kvaliteta kar je, ampak vseeno sem mislil, da bo ta Android bolj uporaben. Zunanja kvaliteta TV je porazna - ko jo primeš, vse "škripa". Zelo je lahka kar pomeni, da je sama plastika okoli pa tudi v notranjosti je verjetno bolj malo kovine oziroma kvalitetnih materialov. No, če spregledamo (kar me ne moti) in se osredotočimo na te aplikacije - to je kr neky. V marketu so samo neke igrice pa aplikacija, s katerimi niti sam ne vem, kaj naj bi z njimi počel?!

Recimo VLC predvajalnik se mi je zdel zanimiv zato, da bom lahko predvajal filme iz zunanjega diska. Namestim aplikacijo, jo zaženem in nikakor mi ni uspelo, da bi VLC predvajal filme iz zunanjega diska! Sploh ni našel zunanje naprave, pa sem poskušal z izklopom in vklopom TV, odstranit in ponovno namestit itd.... skratka - čemu potem VLC player?

Privzeti multimedijski predvajalnik, ki ga ima sam TV po sebi, sicer vidi zunanji disk (500gb) in najde filme, ampak pri predvajanju filma s podnapisi ne prepozna črke č, in zato napiše kr eno črko oziroma znak (kvadratek). OMG a me ti hecaš? V letu 2016 niso sposobni naredit SW in FW, kateri prepozna vse šumnike? Z mojim 7 let starim TV od Samsunga nikoli nisem imel teh težav in je vse formate predvajal (mkv, divx, mov itd...) + vse podnapise prepozna in vse šumnike lepo prikazuje.

Kvaliteta TV kanalov je porazna - moj 7 let star Samsung prikazuje lepšo sliko TV kanalov (SD in HD) kot ta Philips. Kako je to možno? A ni tehnologija napredovala v teh letih?

Velik minus gre tudi temu, da markete ne omogoča namestitev TV aplikacij, kot so D3GO, T2, Twin itd..... da bi lahko na TV spremljal TV kanale, katere imamo naročene na omenjene mobilne aplikacije. Se sploh da namestit te aplikacije na ta Android TV in kako?

Verjetno bi bila zgodba enaka pri višji in letošnji seriji (recimo 49PUS7101) in bi tudi tu bil razočaran, saj tudi na tega (kljub temu, da je 4-core) ne omogoča nameščanje TV aplikacij, ki sem jih omenil zgoraj.

Ta Android TV je v bistvu bolj za igranje igric, kot pa za uporabne aplikacije.