Philips LED 2016

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
Hja jaz imam recimo kontra izkušnje kot ta uporabnik in sem v celoti in še bolj zadovoljen z philipsom. Od vseh, ki jih imamo v žlahti, skoraj 10, ima daleč najlepšo sliko.

Je pa malce novejši model PUS7170.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
v par stavkih je zapisal tolko bedarij, da je verjetno kak nov rekord
grin1.gif

Katere so te bedarije? Bodi bolj specifičen.

No pa greva tako. Jaz sem kupec, ti si prodajalec. Pridem v tvojo trgovino in ti rečem, da želim TV z Android TV. Ti mi jo prodaš.

Vesel kot radio se pripeljem domov, jo sestavim in testiram. V Google Play marketu mi ne najde aplikacij, katere želim imeti na Google Play-u; poleg tega pa mi ponudi le aplikacije, ki so prilagojene za TV.

Kot uporabnik oziroma kupec ne morem vedet, katere so te prilagojene aplikacije oziroma ne morem vedet, katerih aplikacij ne morem namestit na Android TV
rolleyes-1.gif

Se ti ne zdi, da bo tak kupec/uporabnik nezadovoljen, saj TV ne more uporabljat na tak način, kot bi si ga želel
jezen.gif

Iz uporabniške izkušnje to niti slučajno NI OK.

OK, razumem, da je prodajalec opravil svoje - prodal izdelek. Ampak kakšna pa je izkušnja takega kupca z blagovno znamko je pa drugo. Da more človek sedaj še rootat svojo Android TV, da bo lahko uporabljal aplikacije gor.... to se mi ne zdi ravno OK saj z rootom zgubil garancijo verjetno, pa rootanje ti vzame en kup časa/živcev itd....
uf-1.gif

Sem vseeno mislil, da je ta Android TV polni Android sistem kar pomeni, da bi se moralo nalagat vse možne aplikacije, katere se lahko dobi na Google Pla-yu. Res škoda, da temu ni tako.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.487
9.788
113
40
MB
z veseljem ti bom pomagal, ampak je vmes tolko enih bedarij da rabim eno uro za to, trenutno je pa nimam.

ona je bla dobra da je tv prelahek
hysterical-1.gif

54m5p33d

Zelenc'
24. jul 2009
17
0
1
Ljubljana
@sylver:

Za Philips-a ti ne bom trdiu, ampak na Sonyjevih TVjih z Andoidom za nalaganje APKjev ne potrebuješ prav nobenega root-a.
Enostavno kar naložiš je "SideLauncher" za use tiste applikacije, ki se ti ne pokažejo inštalirane (In spisane za Android TV) na home launcherju. Med drugim so to vsi Tvin-i, D3GO ipd... Za inštalacijo si pa enostavno naloži ES File Explorer (najdeš a storu) ali pa kaj podobnega.
Moram pa ti povedat da sem sam obupal z D3GO na Sonyju, ko aplikacije enostavno nisem mogel upravljat z priloženim dalinjskim upravljalnikom (Ne boš verjel - aplikacija NI prilagojena
hysterical-1.gif
)

Debata o Root dostopu in izgubi garancije je totalno nesmislna in predebatirana že prevečkrat.

Kar pa se tiče to, da te mora prodajalcopozorit da enostavno Android TV ni enak sistem kot ga poznaš na tablicah in telefonih se strinjam. A vendar tudi prodajalec ne mora vedet za use aplikacije, ki si jih boš kot uporabnik zaželel namestiti. To da aplikacija ni prirejena za Andorid TV enostavno teži razvijalcu oz. ponudbniku ki je aplikacijo dal razvit.

Nazadnje urejeno:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
z veseljem ti bom pomagal, ampak je vmes tolko enih bedarij da rabim eno uro za to, trenutno je pa nimam.

hysterical-1.gif

Prodal si mi lahko TV, podpore mi pa ne moreš nudit?
tongue-1.gif

Ja no, če pa je res lahek kot peresce
grin1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
Prekleti gamad od filipsa. Sem kupil za sebe kitajski tv box in sem spravis gor vse. Resda app ni prilagojen za tv ampak z misko popolnoma funkcionaln

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
No oni link iz slo teka deluje, za namestitev D3go direktno na TV. Edini problem je, da ne deluje navigacija očitno brez miške, torej bi moral nekje dobiti kakšno usb miš, da vidim če deluje zadovoljivo.

Ker potem dobim ogled za nazaj brez tistega grdega telemach boxa in lahko celo direktno na LAN priklopim TV. Bo ziher bolje delovalo kot preko wifi.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Pa lahko dejansko RES gledaš 4K filme na temu box-u? Se kaj zatika, če gledaš prek USB diska?

Kako pa je z YT 4K - dela? Hmmm čeprav mi 4K ne koristi, če je TV samo FULL HD
grin1.gif

Se lahko namestijo prav VSE aplikacije iz Google Play-a? Torej tudi D3GO, T2 TV itd..? Je potreben ROOT?

Zanimiva napravica
smile-1.gif
praktično boljša in veliko cenejša opcija, da na TV omogočiš Android.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Nimam vseh odgovorov, čeprav je načelen odgovor na skoraj vsa vprašanja DA. 4k ne deluje edino na netflix-u in youtube-u. Zadeva je sicer polni 5.1 android, enak kot na telefonih.

Npr. en review:

https://www.youtube.com/watch?v=V3NnYT4qf0E

Sam še čakam podobno zadevo s čipsetom RK3368 (pošiljanje s Kitajske...). V osnovi imaš (trenutno) na izbiro 2 čipseta, S905 od Amlogic-a in Rockchipov 3368. Drugi je malenkost zmogljivejši ko gre za igre, oba pa imata strojno podporo za 4k. Žal ne podpirata vp9 (YT in Netflix), to pride z novimi čipseti verjetno konec leta (npr. S905x).

Android BOX-i so v obdelavi tudi na XDA forumih:

http://forum.xda-developers.com/android-tv/android-sticks

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.876
6.960
113
Čeprav sem jaz na svojem opazil, da ima težavo z .TS datotekami zakodirane v HVEC, tako da so te zadeve očitno še v povojih.

Slika je pa ... wow ne..kot da bi iz dvd prešel na blu-ray kvaliteto, neverjetno res, ko misliš pa saj ne more bit boljše, pa ti zapre usta
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.487
9.788
113
40
MB
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

hysterical-1.gif

Prodal si mi lahko TV, podpore mi pa ne moreš nudit?
tongue-1.gif

Ja no, če pa je res lahek kot peresce
grin1.gif

haha, ne padam na take fore
grin1.gif

kar se tiče tvojih problemov, glede teže tvja ti neznam pomagat, lahko skočiš do kakega električarja pa da ti kake upore nalota noter
roza.gif

ostale stvari, ki jih očitaš so pač "fora" androida, philips kot tak tu ne more kaj dosti. jaz sem ios user drugače
wink-1.gif

žal je zadeva še dokaj v povojih, kar se tiče prilagojenih aplikacij, ampak to je na developerjih, ampak jih razumem, že za telefone ni interesa razvijat slovenskih aplikacij ... veš kje je tu šele tv, glede na to da je android na manj kot desetini tvjev.

ampak vseeno kar se tega tiče, mislim da sploh ljudje pri philips slovenija kar tiščijo zadeve naprej.

appi so
siol.net
rtv4d
kulinarika.net
vreme
voyo
radio1

v 2016 pa še
tvin (je začasno odstranjen iz gplay, ne vem zakaj)
predvajaj.si

tak da, te bi moral najt

za d3go ne vem kako daleč je zadeva, t2 pa tudi razvija svoj app, da v bistvu več ne bo treba boxa met
cheer.gif
isto je predvajaj.si za kabelske operaterje.

kar se tiče podpore za predvajanje direktno iz medijev, bilo je rečeno že zdavnaj in vedno več "smart" tvjev bo tako narejenih, da se ne plačuje dvojnih licenc, ker se ta plača že za android, pač namestiš predvajalnik v androidu in gledaš tam. Poskusi MX Player, predvaja vse, testirano.