Glej ko grem dizla tankat morem dat rokavice gor, ko grem bencinerja ni treba Tak da ja so umazani
Jaz pa dam vedno , za enega in pa za drugega, tudi v časih pred korono.
Glej ko grem dizla tankat morem dat rokavice gor, ko grem bencinerja ni treba Tak da ja so umazani
To je lep izgovor za vse nergače, ki pa ne storijo popolnoma nič.Saj zaradi korone se je cel svet dodatno zapufal. Predstavljaj si kakšno noro gospodarsko rast bo šele zdaj treba.
Mi se pa s pljunki v morje oz. osebnim prevozom ukvarjamo. Skoraj čisto vseeno je s čim svinjamo iz svojih osebnih prevoznih sredstev.
Ta komentar se ni nanašal direktno nate, se tisti že sami najdejo v njem.Mislim, da kar veliko naredim poleg pisarjenja po forumih...
Od tega, da vso tehniko recikliram (in marsikaj drugega tudi), dokler se da (da, tudi ko crkne elektronika odlotam ven delujoče komponente in jih nucam dalje) do tega, da deco učim spoštovanja do okolja. Moja deca v gostilni, ko naročimo pijačo, sama pove, da ne bo slamice, ker so strupene do okolja. In smo eni redkih, ki gremo ob cesti in sprehajalnih poteh in pobiramo odpadke v vreče.
Ampak ko pa pridemo do neumnosti, ki se tičejo osebnih prevoznih sredstev, se pa lahko samo kislo nasmiham in ostajam del problema. Vsi dizli, bencinarji, phevi, evji in ne vem kaj še vse so samo sredstva za dvigovanje gospodarske rasti. Planetu pa ne pomaga prav noben od teh.
samo manj ljudi, samo to nas reši. Ker vsak posameznik se svojega luksuza itd ne bo odrekel. sam od sebe si ne bo želel manj, k večemu več... malo sicer prinese vzgoja...ampka bore malo imho.
Mati narava lahko razmere obrne na glavo tudi v trenutku. Denimo leta 1816.Kar mati narava rabi deset tisoče do milijone let, smo mi nakuhali v manj kot sto letih.
Mati narava lahko razmere obrne na glavo tudi v trenutku. Denimo leta 1816.
propada...pač je razlika al žere in serje 5 miljard ali pa 20 milijard... vsaj za zemljo.Reši česa točno? To me res zanima, kaj "kupite" od teh nategunov. Alu Gore-u pošljite 50% svojega dohodka vsako leto pa bo vse OK.
In prav taki se potem posmehujejo religijam (oz. iz ene specifične se ne sme norca delat).
propada...pač je razlika al žere in serje 5 miljard ali pa 20 milijard... vsaj za zemljo.
no no..sej to ni samo hrana, ampak še vse ostalo..... poglje kakšne so površine pred 10 leti in zdaj... kako se širijo mesta, in obelovalne površine...Pa še kaj.
Kar poguglaj kaj je "znanost" govorila 30 let nazaj, da je hrane za 4mrd max. Zdaj nas je skoraj 8mrd in za nafutrat porabimo manj površine kot 20 let nazaj.
Pa verjetno še nikoli nismo toliko stran zmetal in vsako leto več. Googlaj, kak % banan dejansko pride do tega da jo en poje.