Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
A niso bile dve vrsti piratk. Ene so imele gips zadaj, druge pa kartonast štofljc. Ta druge so mal bolj usekale, pa tudi ni jih bilo priročno s prsti držat
Drugače je pa tole pač posledica home made igranja. Tudi sam sem piratke lomil in smodnik skupaj nabiral...če ne veš kako se stvari streže je pač recept za katastrofo hitro tukaj. Zato pa mulce bolje poučiti kje so nevarnosti kot pa skušati vse prepovedati, ker dobilo se bo v vsakem primeru, tist ki bo res hotel.
Z levo je držal z desno prižgal in je takoj usekaloCitat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ta fant je moral nekaj mocnega drzati z obema rokama.... Cudno uglavnem, sumim da gre za propagando.
Z avtom se vsak dan ubije 10ljudi pa nikker ne slisim da je treba avtomobile ukinit. Najbolje da otroke v vato zavijemo in postavimo pred racunalnik da se jim nebi kaj naredilo.
Ne vem kake so take roke, vendar ne vidim nekega razloga, da pri nas ZZZS njemu ne bi plačal zdravljenja tako kot ostalim z enakimi poškodbami. Potem se lahko odločijo in nam praktično vsem odrečejo plačilo zdravljenja. Konec koncev smo za večino bolezni in poškodb krivi čisto sami. Denimo, ko sem imel pred desetletji pljučnico, je skoraj gotovo ne bi imel, če ne bi prišlo do kombinacije izredno stresnega obdobja v službi z ostalimi dejavniki. Torej sem kriv sam (lahko bi dal odpoved), zakaj bi mi zavarovalnica plačala 1 teden bolnišnice?Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:Zavarovalnica pa ne bo plačala bioničnih rok, ker si je sam kriv
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Z levo je držal z desno prižgal in je takoj usekaloCitat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ta fant je moral nekaj mocnega drzati z obema rokama.... Cudno uglavnem, sumim da gre za propagando.
Z avtom se vsak dan ubije 10ljudi pa nikjer ne slisim da je treba avtomobile ukinit. Najbolje da otroke v vato zavijemo in postavimo pred racunalnik da se jim nebi kaj naredilo.
Šli so mu vsi prsti in dlani
Jaz se ne znam predstavljat kako bo funkcioniral brez obeh rokvse je nekaj na touch pa 1 ali 2 prsta. Skratka težko mu bo. Zavarovalnica pa ne bo plačala bioničnih rok, ker si je sam kriv
Pa še [censored] si ga ne bo mogu
Citat:
6. točka 31.člena - Izključitve: pri udeležbi v ekspedicijah, pri opravljanju del iskalca eksplozivnih teles,
pri razstreljevanju, pri pomoči pri miniranju, pri pirotehniki;
Hej lolek. So prepovedane, že več let.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Petarde bi morale biti prepovedane na splošno, uporaba in prodaja, vse.
pred leti je prijatelj položil baterijo na sredo asfaltiranega parkirišča, jo prižgal in stekel stran... nakar se je baterija prekucnila in prva raketa je zletela naravnost v njega.Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Andy, te rakete so lahko tudi nevarne. Samostojne rakete se lahko prevržejo, če jih dobro ne stabiliziraš in odletijo v nezaželjeno smer. Če jih preveč stabiliziraš, gre težje v zrak iz zemlje in se lahko obrne spet v drugo smer. Vedi, da ostanek rakete, pade nekje tudi dol.
Najbolj varne so še t.i. baterije. Postaviš na ravno trdo podlago in prižgeš. Se je pa že zgodilo, da vžigalna vrvica gori počasneje, kot bi morala. Mogoče zaradi vlage. So šli fantje gledati kaj je narobe, pa se jim pred nosom aktivira. Tako da...... previdno
Tejle zgodbici ne verjamem glih najbolj. Nekej manjka v opisu...Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Sodelavec je pred nekaj leti kupil eno samo baterijo tko za ob polnoči prižgat, varno, previdno, fiksiral v tla pa vse. V trenutku, ko se je dotaknil vrvice z ognjem mu je odneslo prvo raketo v obraz.
kako se lahko pa tista kocka, ki ji pravimo baterija prekucne na asfaltu???Citat:
Uporabnik sass pravi:
pred leti je prijatelj položil baterijo na sredo asfaltiranega parkirišča, jo prižgal in stekel stran... nakar se je baterija prekucnila in prva raketa je zletela naravnost v njega.Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Andy, te rakete so lahko tudi nevarne. Samostojne rakete se lahko prevržejo, če jih dobro ne stabiliziraš in odletijo v nezaželjeno smer. Če jih preveč stabiliziraš, gre težje v zrak iz zemlje in se lahko obrne spet v drugo smer. Vedi, da ostanek rakete, pade nekje tudi dol.
Najbolj varne so še t.i. baterije. Postaviš na ravno trdo podlago in prižgeš. Se je pa že zgodilo, da vžigalna vrvica gori počasneje, kot bi morala. Mogoče zaradi vlage. So šli fantje gledati kaj je narobe, pa se jim pred nosom aktivira. Tako da...... previdno
moj nasvet je, da ko prižgeš baterijo, obvezno steci diagonalno stran