"Petarde"

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Tu pišejo ljudje, ki so preživeli. Alternativa je, da se otrokom pove, da se tega res ne dela. Otroci pa pobirajo nepreverjene ideje z interneta, kjer še kaj detajl manjka in potem so brez rok.
Bolje jih je usposobiti, da kolikor toliko obvladajo kar jih zanima, kot pa da se jim samo prepoveduje. Prepovedi ne moremo zmeraj 100 % kontrolirati. Kot denimo vožnja vozila. To nikakor ne gre v realnem prometu, lahko pa poskusijo na domačem dvorišču. Ko ima možnost poskusiti, večini nekaj zanimanja že malo ugasne.
Mi eno baterijo za novo leto spustimo, včasih kupimo tudi kako raketo, da jo posamično prižigajo. Petard res nismo nikoli kupovali, ker mi je samo za efekt poka škoda denarja. Smo pa kdaj kupili pasje bombice in tisto je manjšim malo potešilo željo, kaj je to tako strašno skrivnostnega. Za veliko noč pa z otroci vsako leto parkrat počimo s karbidom. Bolje, da jaz preštudiram, katera posoda je varna in kako stvari postaviti, kot da tega ne smejo, potem pa poskusijo na skrivaj pri kakem prijatelju brez nadzora.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
klik

Za te je bil 200l sod premajhen. Glede na to, da ima takšen pokrov okol 100 kil, pa kolk ga odnese....hmmm.... bomba

pa tukaj je nekaj podobnega s sodom
klik

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tole je moral mulc imet neki hudičev močnga... ni bla to obična petarda...

ima špehar prav... nabiranje ogledov.

starši so dovolili objavo, zdravniki so pa medijem naročili da se to objavi... da so posledice jasno videne. In to je to. Sranje na 2. Če piratko,vsaj v starih časih, če bi jo držal v roki trdno, ti je lahko podobno razjebalo roko.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.858
886
113
MB
Ubogi mali in starši. Verjetno je mulo hotel narediti kako močnejšo petardo, pa se mu ni izšlo.

Grozno

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Floki, ne jemlji tega kot žalitev, ampak ni bilo pametno od tvojega očeta, da ti je dal lovske patrone in te učil kot 14 letnega mulca delati s smodnikom. Ok..... glavno da imaš še roke.
Primer (10 let od dogodka), ko je miner v pokoju šel med oblake. klik To mu je bil poklic, pa mu je še nekaj razneslo v priročni delavnici (baraki)

Fotr mi ni dal lovskih metrkov in smodnika to sem sam pobral doma ko je drugih stvari zmanjkalo
wink-1.gif
. Problem na kar težko paziš je statična elektrika napačna oblačila pa je lahko že pizdarija.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.616
10.910
113
Je kdo pomislil, da je ta nesrecnik doma izdeloval zadevo? Ali kako bi imel doma kaj takega?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
saj piše, da je bilo doma. v sobi neki mučkal, zdaj policija ugotavlja kaj in kje dobil...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Verjetno je pocel kar vsak decko pomisli. Vec smodnika, vecji bum. Pa je razstavljal in tlacil skupaj v nekaj vecjega.
Mediji in zdravniki lahko se desetkrat bolj opozarjajo, ampak pri nas je pac kultura, da to spada zraven. Zal.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Štirinajstletnik? Prav gotovo se je šel kemijo doma
crazy1.gif
. Ubogi fant.

Ko sem bil jaz v tistih letih, sem imel neizmerno srečo. Delat sem šel nitroglicerin
uf-1.gif
. Ker nisem uspel dobiti dušikove kisline, sem jo šel sam delat in tu mi hvalabogu reakcija ni dobro potekla.
Kasneje v srednji šoli smo imeli enega fanta iz Celja, ki mu je pa uspelo razstreliti erlenmajerico (ne vem sicer, kaj je izvajal), je imel skoraj cel vrat razrezan in zašit
crazy1.gif
.

Da, angeli varuhi pri mladoletnikih konkretno nayebejo
rolleyes-1.gif
, pa še jim kdaj pa kdaj ne uspe.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
leta nazaj je bilo teh poškodb veliko več. sploh s karbidom so bile konstantno kakšne "pizdarije".... zdaj je tudi petard konkretno malo.

jaz npr letos nisem slišal še nobenega poka.. .pred leti se je pa cel december strelao ko na fronti...

ja ja... časi se spreminjajo

Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Samo si pa bolan. Kako, pa naj mediji ozaveščajo, če ne tako. Mogoče bo še to edino zaleglo. Eno in isto trobimo že x let, pa se še vedno to dogaja.

veš tisto o pijancu in jarku. No nekaj podobnega je tole z municijo. Glej mam 32 let, jih ne pokam ker s ejih bojim kot hudič žegnane vode. Tud tistih najbolj švoh. Pač vem da je udarna moč lahko precej velika (to je tisto ko naredi bum) in meni je to ganz genug. Človeku pojasniti da je to neke vrste eksplozivno telo in da lahk fajn rukne je pa misija nemogoče.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
24ur - zelo nazorne fotografije!

Gledam te poškodbe. Kaj to mularija uporablja? Protipehotne mine? To je res bolano, da ti obe roki odtrga, poškoduje obraz, sluh, itd.

Grozljivo ja.

Ker jaz se iz mojih časov spominjam, so bile samo piratke, ki ti je skor v roki lahko razneslo pa ni bilo nič posebnega.

Sedaj pa so na trgu očitne hude zadeve, ali pa doma narejeno.

Bogi fant, res...