Patriot Memory Box Office Player

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Oba sta prek WiFi. Sem pozabil na kartico v PCju (za laptopa ne vem, kakšna je), ampak sem zdaj povezal laptop preko kabla na router in še vedno enako šteka. Je možno, da je kriv Patriotov USB Adapter? Wireless Data Transfer Rates ima samo 54 Mbps, ampak 720p bi vseeno naj delal normalno, ali ne? Imam še USB WiFi adapter od Xtreamerja, ki je do 150mbps, če se ne motim, ampak ga Patriot ne zazna. Obstaja možnost, da ga kako instaliram?

EDIT: V laptopu je mrežna zgleda dovolj dobra, ker ko je preko WiFi povezan na router, iz routerja pa Patriot s kablom, delajo 1080p filmi v redu.
Torej mi ostane kot krivec samo še Patriotov USB Adapter. Če ga priklopim na PC in zaženem speedtest, izmeri samo 4Mbit downloada (preko druge mrežne izmeri normalno 10Mbit, kolikor imam tudi internet).
Ve kdo za kakšen USB Adapter, ki bi imel dovolj velike hitrosti in bi ga Patriot sigurno zaznal? Sploh delajo komu HD filmi preko tega original USB adapterja in WiFija?

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jap, 54 je problem. Nimam pojma, kako onega drugega prepričat, da bo delal, malo poišči po netu, mogoče je komu že ratalo.

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Bom pobrskal, hvala. Zdaj vsaj vem, kaj iskati.
Imam še eno vprašanje: našel sem Patriotov Wireless N USB Adapter in me zanima, kaj pomeni to; "IEEE 802.11 b/g/n 54Mbps data transfer rate and up to 300Mbps @64dBm Higher throughput using MIMO"? Pod kakšnimi pogoji deluje do 300Mbps? Preko tega adapterja bi potem verjetno moralo delati (če predpostavimo, da je kriv adapter)?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Hja, naj bi, če se bosta z routerjem razumela. Načeloma se vedno, edino če se ne. Mal poglej še nastavitve WiFi v routerju.
Jaz imam FritzBox router in WiFi ključek tudi, tko da nimam nobenih težav z združljivostjo, sem se pa že ubadal s podobnimi težavami, samo da je bilo to router Laptop.

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Bom pogledal še malo po nastavitvah. Moram biti na kaj posebej pozoren?
Najverjetneje pa bom tudi kar naročil ta adapter in upam, da bo potem delalo. Drugače pa še se oglasim
smile-1.gif

Hvala za pomoč!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
In zakaj bi vse to rabil?
Kupil sem ga za gledanje filmov, ki so na NAS. Dela iz prve, zakaj bi updatov firmware, hackov in sploh zgubljal čas za stvari, katerih 99,5% časa ne bom niti potreboval, družinski člani pa zanje itak ne bodo vedeli. Če rabim pa kaj res posebnega, pa na TV prek HDMI priključim prenosnika...

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Tale PBO me je kr zacel mikati, pa ceprav sem ze nekaj casa bolj nagnjen k WD Live-u, pri WD-ju me bega, ker se nobenega zapisa nisem nasel, da je kdo upspel spravit nanj IPTV.

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Imate nastavljene bele podnapis? Pri nekaterih filmih se zelo slabo vidijo, se da nastaviti kje zatemnjeno ozadje podnapisov?

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Poleg bele barve, je še rdeča, modra, zelena, rumena, črna z belo obrobo... Nisem pa zasledil, da bi imeli podnapisi možnost senčenja.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Res je, napačno sem se izrazil. Mislil sem, da predvajalnik nima opcije dodajanja "ozadja"(
17758-icon_confused.gif
) k podnapisom.

P.S. Prva večja težava na katero sem naletel je, da se mi PBO s TV-jem poveže samo z SD signalom (576i), slika je nacoloma dobra saj gre preko HDMI kabla ampak HD pa to ni.

Nazadnje urejeno:

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Sem našel ja, sprva sem imel vključeno samo podporo za HD (1080p ON), potem sem pa prestavil format iz PAL na 1080p 60hz.

Samo p2p pa iptv še "zrihtam" pa bo to to.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Zacel sem postavljat udpxy na router pa se mi je hitro ustavilo.
1371128-slika.png

Priponke

• 1371128-slika.png
    1371128-slika.png
    53,6 KB · Ogledi: 152

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
v kateri mapi pa si?

jest sm ga dal v tmp (RAM), ker ga drugje ne morem shranit.

cd tmp
wget "http:\\wwww.blablabla.com\udpxy"
chmod 770 udpxy
/tmp/udpxy -p 5000

še to: meni je po nekja dneh(? ne vem točno), ko sem uštimal IPTV, crknil un service na PBO, ki lahko predvaja playliste - XSPF player
smile-1.gif

zej se mi pa ne da zajbavat spet, ne vem a moram spet na novo naložit firmware

pa še ko mi je delalo nisem mogel odpret velikih playlist, ene 10 kanalov na playlisto max + nekateri programi mi niso delali (SLO1 recimo)

Nazadnje urejeno:

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Šel sem po enem vodiču, ki je priporočal mapo: jffs(cd /jffs)

Od kje in kako si pa potem nalagal playliste?