Patriot Memory Box Office Player

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
jap, sm ga ravno vzpostavil ...
smile-1.gif
čist simpl - plug and play

samo na winsih daš mapo v share, PBO priklopš na mrežo (in na TV
smile-1.gif

+ predvaja hitro, recimo 3-5s da začne predvajati
+ na dalincu imaš tudi možnost GOTO (izbereš čas na katerega bi skočil), tudi to se naredi hitro (1-2 sekunde) (polek opcije FastForward seveda)
+ menije map nalovda hitro itd..

te zadnji dve zadevi primerjam z NetTV-jem in DLNA, pri katerem kar nekaj časa rabi da zalavfa film + ne morem skakati po filmu (časovno) .. vsaj pri mojem TV-ju

... ko bom imel pa kej časa bom pa probal še kakšen u-tube zalavfat gor ali pa IPTV, samo to morm pa še mal potuhtat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
(pa s firmwerom se zajebavat itd..). Če bo/je pa kdo že to delal bi bila pa dobrodošla kakšna pomoč
smile-1.gif

Sem ravno včeraj šel zadevo (tko za foro) upgrejdat. Čist simpl. USB ključek mora biti sformatiran v FAT32, na root posnameš install.img, ga vtakneš v sprednjo USB režo, greš v sistemske nastavitve in izbereš System update. Zadeve ne pipaš, dokler ne pride nazaj v meni, vmes se 2x resetira. Najprej sem naredil downgrade na verzijo P02, potem pa upgrade na P70 (ti imaš verjetno P61, preveriš tako, da na home screenu pritisneš stop, nato pa pavzo). Tak postopek priporočajo "maherji", ker verzija P02 stoprocentno pobriše vse od prejšnje verzije, tako da lahko narediš upgrade na katerokoli verzijo.

Uradni P02
Poluradni P70 megapack

V IMS meniju je s to verzijo precej več stvari, vseh sploh nisem uspel potestirat, ker je bilo že pozno, na prvi pogled izgleda OK, postavi se malo hitreje, pa tudi meniji so nekoliko odzivnejši.

Obstajajo tudi neuradni firmwari, s katerimi se zaenkrat še nisem hotel ukvarjat. Če gre kaj narobe, moraš zadevo namreč reševati takole.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Včeraj prvič videl tole temo o Patriot BOX-u, danes sem ga že nabavil. Zaenkrat: NAVDUŠEN! Zraven je hdmi kabel, priklopil na plazmo, UTP v ruter in ga zagnal. Nastaviš osnovne nastavitve (ura, datum, jezik) potem pa že brskaš po mapah računalnika. Predvaja vse kar sem probal zagnat, tudi podnapisi so odlični (lahko nastavljaš vse, šumniki so). Prevrti zelo hitro, nič ne šteka, tih je pa tudi zelo. Ima vreme, Picaso, Flickr, novice,... Ni pa YouTube-a, vsaj v original romu ne. Tisti ki ga imate: je kdo naložil kak drug rom, kakšen pameten in kvaliteten? Hvala za info.

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
jst sm naložil P70 megapack, po navodilih ki jih je Slick napisal ... ima malo več zadev kake internetne radie, rss od cnn (nisem niti veliko pregledal)

... youtube mi pa ne dela, pa IPTV tudi še nisem mogel usposobit če se sploh da ...

drgač pa še nisem naletel na kakšne težave glede formatov pa podnapisov
wink-1.gif

.. še nekdo je spraševal za DVD .. sm probal enga zlovdanega pa je čisto lepo delal (meniji, podnapisi), ker PBO mapico VIDEO_TS zazna kot dvd in to je to

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.889
630
113
Citat:
Uporabnik predvajalnik pravi:
a ne bi moderator posebej temo odprl za patriota?
Ne nebi, ker se je tvoja slaba reklama spremenila v koristno temo.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Sem se šel malo igrat z različnimi firmwari, če bi kateri rešil prikazovanje YouTuba, a žal brez uspeha.
Poskusil sem še uradni poluradni P61 YT Edition, samo se mi res ne da več. Zdaj sem nazaj na P70R2 Megapack. Na Patriotovih forumih je zaslediti informacijo o tem, da naj bi YouTube letos avgusta spremenil svoje API vmesnike, zato je servis kot tak počepnil na celi črti. Bomo videli, če se bo v bližnji prihodnosti kaj spremenilo na tem področju.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Hmmm, na njihovi strani (ComShop) ga ni (več) al sem pa jaz čorav.

imamo na zalogi...v trgovinah...spletna se prenavlja, nova bo, ta sedajšnja ima samo avterine artikle, nova bo imela vse.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jado, Mercator center Šiška ima, da ne bom letal vsepoprek. Thx

Se mi je zdelo, da je nekam boga spletna stran ratala.

Nazadnje urejeno:

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16

Morda kdo ve zakaj izbrati Patriota in ne Xtreamera oz. WD-ja? Kje je bistvena razlika, če je sploh?

Namreč odločam se za takšno reč, pa sem že lep čas v dilemi ali vzeti WD ali Xtreamera
smile-1.gif
, pa zato sprašujem, ker nekaj od tega bo treba vzeti v kratkem.

Hvala vsem za odgovor.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Drugih produktov žal ne poznam dovolj natančno. Kolikor sem na hitro gledal zna Xtreamer (spet odvisno od konkretnega modela) še precej več (npr. web browser, Skype, YouTube dela,...), po hardveru se že precej približa klasičnemu PCju (DDR3 ram, Intel procesor, gigabit LAN, USB3,...), določeni se znajo precej segrevat, cena je nekoliko višja.

WD in PBO mi delujeta precej tam-tam, tudi cena je precej podobna, PBO ima zadaj dodatno še mini USB in RCA, WD ima pa dodatno kompozitni izhod (pa baje, da YouTube deluje normalno).

Če ti razne web storitve pomenijo precej in bi jih rad uporabljal tudi na TV, sta pomoje Xtreamer in WD v prednosti, če jih boš uporabljal za gledanje filmov, slik in poslušanje glasbe, je pa zadeva tam-tam, seveda z rahlimi plusi in minusi, ki jih s sabo prinaša uporabniški vmesnik na vsakem posebej.

No, pa vsaj kar se mene tiče seveda tudi cena ni za zanemarit.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Hvala še en krat vsem za odgovore, zvezdice so potalane.

Web mi ni na prvem mestu, predvsem za filme se mi gre. Torej Patriot enako povežeš na omrežje kot ostala dva s to razliko, da ne moreš direkt nalagti utorrente, ampak je le kot vmesnik med PC in TV?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Patriota v omrežje povežeš ali s kablom ali brezžično (potrebno je dokupit WiFi USB adapter), mislim, da je to isto, kot pri ostalih dveh.
Če želiš, lahko vanj vgradiš disk ali nanj priklopiš zunanji disk oz. USB ključek preko USBja - v tem primeru PCja ne rabiš, je zadeva stand-alone.
Torrente lahko naložiš preko web vmesnika na PCju, potem pa jih Patriot sam dol tanka in shranjuje na interni disk (če ga imaš).