Padanje cen

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@obema...
Če je tako kot pravita, potem NOBEDEN trgovec ne bi imel NOBENEGA avta na zalogi (ker je strošek), vse bi šlo zgolj za dobavo po naročilu...
Malce zgrešeno pojmovanje imata...
@Yogec... a si ti zgolj prodajalec ali si mogoče šefe da veš kako se stvari streže? Malček nabijaš namreč.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
trgovec vzame tolk avtomobilov kolikor jih hoče,pač če jih več vzame oz proda dobi vec bonusa in ugodnosti od uvoznika.in ker dobi avtomobile ceneje jih lahko tudi proda ceneje.pač začaran krog, ker če ne doseze norme, ne dobi bonusa+rabi nekaj mesecev da pride spet do iste stopnje,avtomobile prodaja z manjšim zasluzkom oz mogoce celo z minusom. tko da na koncu vids da se zaloga se zelo splača.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ko (fizična oseba) pripelješ nov avto v slovenijo VEDNO plačaš DDV. Vedno (ne glede na to, kaj si kje zunaj plačal). Plus seveda še DMV in to.

Ja, samo si pa melwerštojer tut odbiješ gori.
Seveda. Za razliko od tega, kar je Malecky napisal (kar sem citiral).

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Dovolj globoko sem v tem poslu, da poznam zadeve.
grin1.gif

In nič ne nabijam
rolleyes-1.gif
.

Zakaj imaš avtomobil na zalogi? Zato, ker vsaka stranka ne more čakat na vozilo 3-4 mesece, ane?!
rolleyes-1.gif

Se pa bodo zdaj zaloge minimizirale.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj...ne vem kje je problem na mojem prvotnem postu.

Na rabljen avto se DDV nikakor ne plača.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
DDV plačaš na nov avto, rabjen avto, nove štumfe, kislo mleko, mrzlo župo, masažo v hotelu, bencin na Petrolu... skratka povsod.

Če kot Janez Slehernik uvoziš rabljen avto iz EU, plačaš bruto ceno - se pravi z DDVjem v državi nakupa. Kot pravna oseba lahko plačaš neto ceno (brez DDVja), davek nato odvedeš v Sloveniji.

Pri novem avtomobilu je razlika pri fizičnih osebah ta, da DDV plačaš v Sloveniji. Vozila, plovila so izjeme pri DDVju - plačaš ga v državi registracije, ne v državi nakupa, kot velja za ostalo robo.

Na vse to država Slovenija nabije še DMV.

Tudi če kupuješ rabljen avto od Jožeta G. iz Spodnjega Dupleka, plačaš DDV. Ampak gre za DDV na storitev prepisa avtomobila. Ker je obstajalo neko (čudno) pravilo, da se pri prometu z rabljenimi vozili (znotraj Slovenije) plača DMV, ampak le, če ni obračunan DDV. Če gre Janez sam delat prepis na upravno enoto, bo moral DURSu plačat 5% DMVja. Ampak tega nihče ne dela, ker v primeru, da je pri prometu obračunan DDV, DMV odpade. DDV pa ti obračunajo firme, ki se ukvarjajo s prepisi vozil.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ko (fizična oseba) pripelješ nov avto v slovenijo VEDNO plačaš DDV. Vedno (ne glede na to, kaj si kje zunaj plačal). Plus seveda še DMV in to.

Ja, samo si pa melwerštojer tut odbiješ gori.
Seveda. Za razliko od tega, kar je Malecky napisal (kar sem citiral).

Rad bi videl trgovca v tujini da da FIZICNI osebi avto brez davka
rolleyes-1.gif
Celo ko vidi Balkance.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Saj...ne vem kje je problem na mojem prvotnem postu.

Na rabljen avto se DDV nikakor ne plača.

Do pol leta rabljen avto se steje kot nov.