Jaz mislim, da se lahko nadejaš kakih dodatnih popustov zgolj na avtih stare zaloge, ki se jih želijo znebiti. Tisti, ki so že običjano zelo velikodušni s popusti, bojo mogoče zraj šemalo bolj. Ostali pa od prilike.
Ko smo mi kupovali našega malčka (v oktobru) se kaj dosti za ceno ni dalo cenkati (okej...prišli smo procentoalno nekje 7 % niže od uradne cene). Smo pa, ko smo ga prišli iskat en mesec kasneje (pač oktobra ni bilo še novcev..smo dali zgolj aro) je prvo stvar, ko smo stopil čez vrata, rekel prodajalec, da če ne bi tisto popoldne dali zanj are, bi ga naslednji dan odpeljal drug.
Tak da....konretnih popustov se bi lahko nadejal zgolj pri kakem avtu višjega cenovnega razreda z malo morje dodatne opreme (ki jo je načeloma potrebno plačati) in je verjetost da ga kdo kupi precej blizu ničle.
Nevem no...tale finančna kriza...zdaj če nisi izgubil službe....kje se ti pozna? Cena bencina je padla za 20 %, inflacija je padla (praktičnoje deflaija), vsi ponujajo neke popuste....kje je zdaj ta kriza? Avto pa....to je stvar, ki jo običjano kupimo 1 x na nekej let..torej običajno že v naprej prihranimo denar in če rabiš avto, ga pač kupiš..ne gelde na krizo (vsaj mi smo ga). Res pa je...da se ljudje, ki radi živij na puf, ne upajo trenutno odločati za take podvige pri tako velikih zneskih (kaže pa, da je takih kar nekaj...vsaj če se res pozna padec prodaje vozil)....pa tu se mi zdi da je predvsem problem v bankah, ki so klecnile in ni moč dobiti več ugodnega kredita (pa verjetno tudi ne lizinga).