Oprema

theory69

Zelenc'
30. sep 2016
28
0
1
Ne morem ti povedati razlike med indukcijo in plinom, ker še nisem kuhal na plin, gre pa z indukcijo čisto v redu, samo posoda mora bit primerna. Jaz sem kuhal z emajlirano posodo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... Yup. No, vonj je ze zdaj malo motec, ker disi celo stanovanje ko kuham na balkonu, ampak je za prezivet. Sploh ker sem se po nekaj rundah ze toliko organiziral, da gre kuha hitro in cisto
smile-1.gif
bo pa zima izziv za kuho "zunaj", ce bo grelec zmogel temperaturno razliko.

Chuck

Pripravnik
12. feb 2016
59
0
6
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
(samo pazi na CO, če delaš na piln)

Jaz pa ravno zaradi vlage ne upam kuhat v kuhinji, napi navkljub. Da mi ne bi slučajno čisto namočilo prostora, ker tistih par litrov le ni tak zanemarljivo malo...
rolleyes-1.gif

Je kak junak, ki upa priznat, da kuha AG v bivalnem prostoru (torej, ne le-temu-namenjeni kuhinji) in nima "problemov" po tem
wink-1.gif

Tud jaz kuham v kuhinji. Problem je samo ko je treba potem celo kuhinjo konkretno pospravit in en kup posode za pomit.

Ker kuham na šporhetu na drva paše tudi odpret zunanja vrata kadar delam boil. Šporhet greje kot pri norcih.
grin1.gif

veselipivovar

Pripravnik
23. jul 2016
186
0
16
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Ali bi bila tale napravica uporabna za kuhanje piva?
npr. po biab metodi?
https://www.mimovrste.com/elektricni-lonci/hyundai-posoda-za-kuhanje-pc200

en update tegale.
zadevo sem kupil in danes sem kuhal po metodi BIAB.
postopek je šel precej normalno čez, vretje sem dosegel tako, da sem lonec ovil s povoji.
to je ravno toliko izoliralo lonec, da se na njem ne opečeš in da lepo vre, vendar ne prevre čez rob.
zadovoljno sem zvaril porterja.
vse je potekalo normalno, tudi pretočil sem brez težav kar na pipico direktno v fermentor.
skrb se je pojavila pri čiščenju lonca...na dnu lonca je v obliki kolobarja zažgano - tam spodaj je gotovo grelec.
tako da ne vem, bojim se da ta lonec ne bo primeren. porterju se sicer na okusu prav nič ne pozna, kakšnemu svetlemu bi pa najbrž se?

trpo

Pripravnik
10. jan 2015
175
17
18
Kot je rekel Kalbo, predrag sploh ker dobiš mlin na valje za ta denar.
Jaz uporabljam TEGA in je super.

@kalbo: hehe, si dopolni odgovor
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Citat:
Uporabnik trpo pravi:
Kot je rekel Kalbo, predrag sploh ker dobiš mlin na valje za ta denar.
Jaz uporabljam TEGA in je super.

@kalbo: hehe, si dopolni odgovor
smile-1.gif

Istega uporabljam.
Super za homebew
smile-1.gif

itak37

Zelenc'
8. dec 2015
26
0
1

pivoljub

Pripravnik
5. maj 2015
130
0
16
Ravno tega sem kupil prek bolhe in ze pridno testiram.
Zdi se mi da se na trenutke ugaša. Moram mal preverit hlajenje.

itak37

Zelenc'
8. dec 2015
26
0
1
Meni se je tudi enkrat ugasnil med vretjem, verjetno res kaka toplotna zascita. Jest sem za lonec naredil nekaksno stojalo iz
dveh desk, tako da je med loncem in plosco par mm prostora, tako da lonec ne stoji na ohisju plosce in se toplota slabse prevaja
na plosco.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.140
4.118
113
Če je plastika iz HDPE potem je food grade do 100C. Upoštevaj edino da se malo zmehča pri višjih temperaturah.

Zmikavt

Pripravnik
21. okt 2016
64
0
6
Je sicer HDPE, ampak jaz sem skeptičen glede uporabnosti kot drozgalnik. Jaz ga sicer enega uporabljam kot fermentor in za to je nekak OK. Sam pri 70C se zna kar fino deformirat, ker je bolj mehka zadeva. Iatk moraš izolirat, zakaj neb izoliral inox lonca?

Evo, teli so garant najbolj ugodni (sem dvakrat cel internet obrnu):
http://www.ebay.de/itm/Topf-Edelstahltopf-Edelstahl-Kochtopf-70-Liter-Deckel-/351911469032?

Majo tud že izolirane, sam tisti so mal dražji...

Metalyedge

Pripravnik
25. nov 2008
116
0
16
Zdravo, fantje. Lotil sem se izdelave svojega sistema in rešujem še zadnjo težavo, ki mi ne da miru...

Za 40L batch bi rad uporabil tale grelec: https://store.brewpi.com/stainless-steel-foldback-heating-element-3200w-32cm

Zdaj pa potrebujem ustrezen kontrolor temperature. Ogledanega imam tegale: http://www.ink-bird.com/products-temperature-controller-itc308.html

Mi lahko kdo svetuje, če bo kontrolor preko prepustil dovolj, da 3200W grelec deluje s polno močjo?

Edit: In pa katero črpalko mi svetujete? Mora biti sposobna narediti whirlpool v 40L pivine.

Hvala!

Nazadnje urejeno:

reflex

Pripravnik
23. feb 2016
191
9
18
Piše da je namenjen pri 220V do max. 2000W izhodne moči.
Lahko ga pa uporabiš za krmiljenje releja - kontaktorja katerega dimenzioniraš za željeno moč.