Opel Ampera/Chevrolet Volt

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Opel in elektronika
ne-ne-1.gif
😱😱😱😱

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
Ne (še) nimam ampere, sem pa jih že kar nekaj videl in pri vseh je gorela lučka za motor in airbag zato me je to zanimalo. Kot kaže ima signal motorja več funkcij, tudi za električni pogon in kontrolo elektronike napajanja.

Si lahko prosim malo bolj natančen in napišeš,kdaj si videl to lučko,ker brez zelo natančnega vprašanja boš težko dobil točen odgovor? Med vožnjo? Med procesom zaganjanja motorja? Si videl prižgano lučko samo na slikah? Pri večini avtomobilov je normalno,da se,ko daš kontakt,najprej prižgejo praktično vse kontrolno-opozorilne lučke (vključno s tisto oranžno),ki pa potem po nekaj sekundah ugasnejo,ko začneš voziti. Torej kje in kdaj točno si videl to prižgano lučko?

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Sanjal sem lučko hehe
smile-1.gif
. Resno, indikacija non stop gori neglede ali je v normal, sport, mont, ali hold modu in ne samo takrat ko se pritisne modri gumb. Tudi ko zalaufa bencinski motror opozorilo gori. Druga dva signala (gume in TC) ugasneta, motor pa ostane.

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Ja točno ta signal. Nekaj sem bral navodila in je možno da zaradi tega ker je avto stal je možno, da je nekaj narobe z izpusti. Baje je tudi pokrovček od benc. tanka lahko povod za delovanje te indikacije. Je to možno?

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
@AndY1
Sem gledal tvoje objave na you tube in je tudi tebi svetila ta indikacija, ko si imel težave z volanom? Je to kaj povezano s tem?

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ta lučka lahko gori za karkoli, tudi recimo, če si avto priklopil na polnilno postajo, ki je med delovanjem nehala polniti. Pri npr. taki napaki se po naslednjih dveh polnih polnjenjih in vožnjah lučka sama ugasne.
To lučko lahko dobiš tudi pri taki napaki, kot je bila pri meni. Lahko za karkoli. Zato pa bi potreboval OBD2 čitalec, takega, kot imam jaz, da dol pobereš kode napak in potem po internetu pogledaš, za kakšne napake gre.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
Sanjal sem lučko hehe
smile-1.gif
. Resno, indikacija non stop gori neglede ali je v normal, sport, mont, ali hold modu in ne samo takrat ko se pritisne modri gumb. Tudi ko zalaufa bencinski motror opozorilo gori. Druga dva signala (gume in TC) ugasneta, motor pa ostane.

Pri konkretno kateri Amperi pa se to dogaja,če ni skrivnost?
cool-1.gif

Sprašujem zato,ker si zadnjič napisal,da nimaš tega avtomobila,ampak jih samo gledaš...torej sklepam da se to ne dogaja na tvoji Amperi?

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
@AndY1: Hvala za odgovor. Res je čudna GM logika, da za napako med polnjenjem javlja napako motorja. Potem je to čisto splošna napaka ali kako?
@ SHARK1: Nimam takega avtomobila, kot sem napisl sem jih pa kar nekaj ogledal in pri vseh je gorela ta indikacija. Ena je bila direktno iz servisa in je imela samo 20 km po servisu, zato se mi je zdelo, da je ta indikacija ne javlja te napake, kar predstavlja. Je pa avto stal (tako so rekli) 3 mesece in je bila baterija čisto prazna.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
To ne bi smelo imeti veze, če se prižge definitivno nekaj ni ok. Jaz sem nekaj časa vozil testno in teh problemov ni bilo, lučka za motor se ni nikoli prižgala, razen ob štartu avta, kar je normalno.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
To lučko lahko dobiš tudi pri taki napaki, kot je bila pri meni. Lahko za karkoli. Zato pa bi potreboval OBD2 čitalec, takega, kot imam jaz, da dol pobereš kode napak in potem po internetu pogledaš, za kakšne napake gre.

Ne, to ne drži. Ta lučka se vklopi samo v primeru napake na motorni elektroniki, torej vse kar je tesno sklopljeno z motorjem. Ob okvari recimo ABS, airbag in podobnih sistemov ta lučka ne sveti in v tem primeru si z OBD2 generikom ne moreš pomagati prav nič.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Caki, ti to resno? Da ne drzi, kar sem povedal, da se prizge CEL, ce pride do napake na polnilni postaji pri polnjenju? Torej sem to napako ze vsaj 20x sanjal?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
In se to. CEL se ne prizge le ob napaki na polnilni postaji, ampak tudi ce pride do vdora vode med polnilno pistolo in vticnico v avtu pri zelo hudem nalivu. Tudi to se mi je zgodilo, cca. 2 leti nazaj, ko sem odhajal z Bonace, Ampera pa se je polnila med hudim nalivom.
To lahko potrdi tudi SHARK1, ki sem ga takrat poklical, ker to je bil moj prvi CEL na Amperi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ja no, čaki, sej tukaj ne govorimo npr. o počeni gumi, da bi se zaradi tega prižigal CEL. Sej, tolk smo pa že tukaj znalci. Kar sem hotel povedati je to, da CEL lučka ni nujno kaj glede motorja, ampak se prižge pri Amperi tudi v primeru napake polnjenja, kar nima ne vem kakšne povezave z pogonskim sistemom.