Opel Ampera/Chevrolet Volt

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Aja, a v Mountain mode-u se baterija dejansko polni ali le generira zavorno silo, kot pri L načinu pri spustu? "Gorskega načina" nisem nikoli sprobal ...

Sicer Mountain Mode-a sam nisem nikoli uporabljal, ker nisem prišel do potrebe, da bi ga uporabil, vem pa približno, kako deluje. Mountain Mode skrbi, da 'polnost' baterije nikoli ne pade pod cca. 40%. To pomeni, da če je baterija že bolj prazna od 40%, jo bo začel polniti, dokler ne pride do 40%. Če pa je bolj polna kot 40%, pa čaka, da se baterija sprazni na 40% in takrat zažene bencinski motor, da vzdržuje polnost 40%.

Hold Mode je samo nadgradnja Mountain Mode, kjer ta meja ni fiksirana pri 40% ampak na tisti polnosti baterije, ko preklopiš v Hold Mode.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Aha, hvala za razlago.
zmaga.gif

Kaj praviš pa na to, da imajo Ampere, ki se prodajajo rabljene tako malo km (povprečno nekje od 20-30k km). Kot sva se enkrat pogovarjala si mi povedal, da se km-ji pri Amperi ne dajo "prevrteti", ker je vse beleženo, potem verjetno tudi pri avtih iz D prevoženi držijo? Zanimivo, da imajo letnik 2002, pol manj km kot na primer tvoja?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Če kdo še vedno kupuje uvožene avte prek dilerjev bi lahko že vedel da ne bo dobil realnih kilometrov.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Aha, hvala za razlago.
zmaga.gif

Kaj praviš pa na to, da imajo Ampere, ki se prodajajo rabljene tako malo km (povprečno nekje od 20-30k km). Kot sva se enkrat pogovarjala si mi povedal, da se km-ji pri Amperi ne dajo "prevrteti", ker je vse beleženo, potem verjetno tudi pri avtih iz D prevoženi držijo? Zanimivo, da imajo letnik 2002, pol manj km kot na primer tvoja?

Hja, verjetno je to normalno. 15.000km/leto, bi rekel, da je nekje povprečje, jaz sem, recimo malo čez povprečje, so pa tudi taki, kot je Bjorn iz Norveške, ki je v enem letu z Modelom S naredil 100.000km
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Pa cena?
smile-1.gif

Saj tudi ampera je soliden avtek, ampak je overpriced, oz se za tak denar le redkim splača
wink-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Splača se samo noge in kolo uporabljat, mogoče še javni prevoz
wink-1.gif

Izbijte si enkart iz glave da bo EV kadarkoli cenejši kot klasika, treba se je vprašat kaj ti ponudi česar ti klasika nikoli ne more.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Zakaj ljudje hodijo na eksotične otoke za 5k,če se pa to ne splača,ker greš lahko za 500 eur v Poreč in isto ležiš na plaži?
Zakaj peljati žensko v restavracijo na večerjo za 50 eurov,če se pa to ne splača,ker jo lahko pelješ k šiptraju na kebab za 5 eurov?
Zakaj kolesarji kupujejo kolesa za 15k,če se to ne splača,ker za 1,5k dobiš odlično kolo?
Zakaj ženske kupujejo torbice za 3k,če se pa to ne splača,ker za 300 eur lahko dobijo odlično in kvalitetno torbico? itd...
Ogromno avtomobilov obstaja na trgu,ki se le redkim splačajo,ne moreš vsega v življenju gledat samo skozi to,ali se ti 100% splača ali ne.
Če bi bilo tako,bi imela Dacia verjetno 100% tržni delež...ker se splača...
grims-1.gif

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Ali pri amperi vedno gori opozorilna lučka za air bag na stropu in rumena lučka motorja? Normalno verjetno ni, samo kot vidim ima veliko amper te dve lučki prižgane. Opel "kvaliteta" ali je kaj hujšega na tem?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Za airbag je ok, za motor pa ja ali pa ne.

Npr. rumena lučka motorja lahko gori, če polnilna postaja ne deluje pravilno. Lahko je pa tudi kakšen globlji problem. Najbolje je to pogledati preko OBD2 modula, ki ga imam v Amperi, za kodo napake in preko tega zveš, v čem je problem.

Nazadnje urejeno:

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Hvala za odgovor. Kateri program za OBD2 je primeren za pregled kode napake. Je možno tudi resetirati signal z OBD2 konektorjem?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
Hvala za odgovor. Kateri program za OBD2 je primeren za pregled kode napake. Je možno tudi resetirati signal z OBD2 konektorjem?

Torque.

Trenutno se ne spomnim, ali zastonj verzija Torque-a omogoča pregled napak, plačljiva vem, da ja in tudi pobrišeš jih lahko. Sicer pa plačljiva verzija stane samo par EUR, tako da ni to tak strošek.
Če pa imaš Ampero kje v moji bližini, pa ti lahko pogledam tudi jaz z mojo opremo.

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Ne (še) nimam ampere, sem pa jih že kar nekaj videl in pri vseh je gorela lučka za motor in airbag zato me je to zanimalo. Kot kaže ima signal motorja več funkcij, tudi za električni pogon in kontrolo elektronike napajanja. Lahko bi malo bolj ločili ben. motor in elektriko, da bi hitreje vedel na katerem sklopu je napaka. Tudi za airbag signal je ponavadi ravno obratno in prisotnost signala pomeni težave. Opel (GM) logika pač.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
To, da se lučka za motor ne ugasne po boot-up-u, sigurno ni najboljši signal, da je z avtom vse ok. So avti, ki jih gledaš, vsaj še v dvo letni garanciji?

Edit: Sej, govoriva o tej lučki, ki je desno od merilca hitrosti?

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
To je "check engine" rumena lučka. Torej, rumena, opozarja,da je nekaj narobe.
Takoj na diagnostiko !