Opel Ampera/Chevrolet Volt

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Še vedno me zanima, če ne prižge bencinskega motorja v hold modu, kaj potem? To z dvignjenim pokrovom je alternativna rešitev in jo ne moreš uporabiti med vožnjo.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Saj v bistvu je prav vprašal
cool-1.gif

Samo pozabil je dodati,da ga zanima vključitev motorja,ko avto stoji na mestu.Zato je bil potem nesporazum...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Vprašal je že prav, ampak vprašal je samo en konček, ne pa celotne slike, ki ga je zanimala in potem smo se matrali z delovanjem Hold načina, ko sta dva preprostejša načina, kako preveriš delovanje bencinskega motorja.

Pravilno vprašanje v tem primeru bi bilo 'Kako preverim delovanje bencinskega motorja?'.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
Še vedno me zanima, če ne prižge bencinskega motorja v hold modu, kaj potem? To z dvignjenim pokrovom je alternativna rešitev in jo ne moreš uporabiti med vožnjo.

Kot sem ti že napisal; sprazni baterijo do ene črtice, parkiraj avto, prestavi v Mountan mode in bencinski motor se mora vključiti in delovati dokler baterije ne napolne do cca .polovice.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Točno tako,zato pa je,kot sem rekel,prišlo do nesporazuma
17758-icon_confused.gif

Wxy,še enkrat se odloči,kaj točno te zanima,kako deluje motor,ko avto stoji...ali kako deluje motor,ko polni baterijo med vožnjo? Če te zanima prvo,je dvignjen pokrov čisto ok rešitev,saj se takrat z avtom ne voziš okoli...pri drugi varianti je odgovor Hold (in zakaj misliš da nebi deloval?)

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Tako hipotetično, ker če si recimo v tujini boš bolj težko iskal rešitev. O.K. hvala obema za odgovore.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
To je ok, ampak pri dvignjenem pokrovu dela bencinski motor v Idle vrtljajih (cca. 1400 RPM), če daš pa v Mountain Mode, pa vidiš delovanje bencinskega motorja pod obremenitvijo, ker se trudi čim hitreje napolniti baterijo z bencinom.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik wxy pravi:
Tako hipotetično, ker če si recimo v tujini boš bolj težko iskal rešitev. O.K. hvala obema za odgovore.

Lahko ti na ZS pošljem mojo telefonsko številko, pa če boš v tujini in boš na hitro potreboval kakšno informacijo ali nasvet glede česarkoli, mi pošlješ SMS ali pa me pokličeš, pa ti lahko takoj odgovorim.
Tako sem nazadnje pomagal enemu Bolgaru cca. 2 tedna nazaj, s katerim sem se spoznal lansko zimo, ko se je peljal čez Ljubljano v Avstrijo smučat, ko mu je 2 tedna nazaj zablokirala ključavnica volanskega obroča, tako, kot se je to zgodilo meni cca. eno leto nazaj. Spoznala pa sva se preko gm-volt foruma.

Nazadnje urejeno:

wxy

Pripravnik
18. jul 2014
202
0
16
Hvala za ponujeno pomoč, zaenkrat še zbiram bolj splošne info, saj še ni dozrelo za nakup Ampere. Glede na padce cen pa bo v prihodnosti možno, da boš imel Ampera hot line.
wink-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Se mi še ni zgodilo, da se ne bi zagnal. Zažene ga pa 60kW generator.
Zakaj misliš, da se ne bi?

Če smo natančni, gre za 16-polni sinhronski stroj s trajnimi magneti moči 55kW. Za zagon bencinskega motorja (pa tudi kot pomoč primarnemu, 111kW sinhronskemu stroju) deluje v motorskem režimu, za polnjenje baterij pa seveda v generatorskem.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Hvala, da si me dopolnil! Vedno sem vesel novih informacij, ki jih še ne vem/poznam, še posebej, če so tehnične narave.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Oh, sigurno je polno tega, kot je npr. kaj takega, kot je crashednburnt. Ampak, zato pa smo tukaj, da izmenjujemo znanje
smile-1.gif

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
Ampera mi je zelo všeč, ampak cenovno ne gre skozi. Mi je pa nenavadno, da so na trgu rabljenih večinoma z zelo malo prevoženimi kilometri.Starost 2leti s prevoženimi 20kkm je kar običajno. Kakšen poseben razlog ?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Aja, a v Mountain mode-u se baterija dejansko polni ali le generira zavorno silo, kot pri L načinu pri spustu? "Gorskega načina" nisem nikoli sprobal ...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik kdk pravi:
Ampera mi je zelo všeč, ampak cenovno ne gre skozi. Mi je pa nenavadno, da so na trgu rabljenih večinoma z zelo malo prevoženimi kilometri.Starost 2leti s prevoženimi 20kkm je kar običajno. Kakšen poseben razlog ?

Vsi so iz uvoza, verjetno testni avti, tako kot "naša testna", ki se je prodajala s cca. 75k km. V Nemčiji zaenkrat ni subvencij na EV tako da se lahko prodajajo tudi mlajši od treh let.

Zakaj imajo tako malo km sem se tudi sam spraševal, verjetno se zaradi velikih razdalj, ki jih nemci vsak dan prevozijo Ampera ni najbolj "prijela" in so bile testne vožnje le za par km, niti je prodajalci verjetno niso uporabljali toliko kot pri nas, mogoče se pa motim ...
sprasujem se.gif