Opel Ampera/Chevrolet Volt

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:.

Andy1, če me spomin ne vara, ali nisi enkrat uploadal filmček, ko si v lovljenju zelene luči na semaforju "poletel" čez križišče in pri tem "nabil" sprednji konec avtomobila na luknjo, ležečega ...?
Da nisi takrat kaj še kaj drugega poškodoval...:?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ni bilo čez ležečega policaja, ampak dvojna skakalnica čez križišče. Z avtom se nisem dotaknil tal, ampak sta se prednja amortizerja stisnila do konca.
Sicer pa moja Ampera ni edina, ki se ji je to zgodilo:
http://gm-volt.com/forum/showthread.php?15445-Service-Steering-Column-Lock&p=231993#post231993
http://gm-volt.com/forum/showthread.php?66474-Service-Steering-Lock-message

Sicer pa, če bi šlo za mehansko poškodbo, kako bi jo to odpravil navaden software update modula ključavnice volana?

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nič ne trdim, samo na glas razmišljam...če bi šlo za mehansko poškodbo na to opozarja tudi elektronika. V tem primeru verjetno je to res brezpredmetno
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Opozorilo z napako na ključavnici se je še parkrat ponovilo, na srečo, ne da bi zabrickalo avto. Zadnje opozorilo se je celo pojavilo danes serviserju, ki je avto zapeljal v delavnico, ko sem pripeljal zamenjati ključavnico.

Ključavnica je zamenjana, zdaj pa da vidimo.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Eto, danes sem naletel na resno težavo. .........da naj se avto prišlepa na servis, ampak, ker je to podzemna garaža z 2.1 metra višine na vhodu, asistenca ne bi mogla priti po avto, kaj šele naložiti, ker avto je zdaj na mestu prikljenjen - se ne premika.

Super da ste avto porihtali na lokaciji in da ni potrebe, pa vendar. Naceloma se da tudi iz taksne garaze avto spravit bp. Nekdo je omenil kotalke ipd. Obstajajo tudi posebna vozila za take hece. Je pa res, jaz tega ne bi dal delat glih vsaki avtovleki in ponavadi ni poceni.
cool-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Recimo, kot je zgoraj nekdo omenil, ima samo AMZS primerno vozilo za vleko iz garaže, jaz pa imam asistenco preko kaska Zavarovalnice Maribor, ki pokliče nekega lokalca, ki mi je rekel, da on nima takega vozila, da bi avto ven dobil.

Lahko od asistence ZM zahtevam, da uporabijo avtovleko AMZS-ja, ki ima primerno vozilo?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Zahtevaš lahko, vprašanje pa kakšen bo izplen. Kot povsod tudi tu velja, da lepa beseda lepo mesto najde.

Sicer si lahko ogledaš zavarovalne pogoje, ampak mislim, da so precej splošni in da dopuščajo obe interpretaciji (dobiš vleko ali pa tudi ne). Je pa verjetno opredeljena višina stroškov, ki jih krijejo (na zavarovalni primer). Ker navsezadnje: predstavljaj si, da zapelješ Ampero v reko, morje, prepad... in potem kličeš asistenco. Čoln, potapljači, dvigalo, helikopter etc. imo niso všteti v 20€ letne premije.

Skratka: če je cena amzs-jeve vleke nižja od zavarovalne vsote, bi ti jo morali odobriti, če le v pogojih ni kakšnih hakelcev glede garažnih hiš ali česa podobnega.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Zahtevaš lahko, vprašanje pa kakšen bo izplen. Kot povsod tudi tu velja, da lepa beseda lepo mesto najde.

Sicer si lahko ogledaš zavarovalne pogoje, ampak mislim, da so precej splošni in da dopuščajo obe interpretaciji (dobiš vleko ali pa tudi ne). Je pa verjetno opredeljena višina stroškov, ki jih krijejo (na zavarovalni primer). Ker navsezadnje: predstavljaj si, da zapelješ Ampero v reko, morje, prepad... in potem kličeš asistenco. Čoln, potapljači, dvigalo, helikopter etc. imo niso všteti v 20€ letne premije.

Skratka: če je cena amzs-jeve vleke nižja od zavarovalne vsote, bi ti jo morali odobriti, če le v pogojih ni kakšnih hakelcev glede garažnih hiš ali česa podobnega.

Pri Mariborski je Asistenca katastrofa ...

recimo Triglav ima pa urejeno kot se spodobi, pa čeprav stane drobiž. Pripeljejo avto iz lokacije nekje med Zagrebom in Pagom pa do Ljubljane, po potrebi ti na meso okvare dostavijo nadomestni avto,ali pa te ta čaka v Ljubljani.

Recimo meni to pomeni veliko več,kot pa en kup reklam kaj vse dobiš, ob škodi te pa jebejo.
In vsako leto zavarujem Triglav,čeprav je dražji od Mariborske,ampak ni denarja da me spravijo na ZMB ( tudi če mi častijo leto ali pa dve) , ker vidim kako se obnašajo do strank večkrat.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Recimo, kot je zgoraj nekdo omenil, ima samo AMZS primerno vozilo za vleko iz garaže, jaz pa imam asistenco preko kaska Zavarovalnice Maribor, ki pokliče nekega lokalca, ki mi je rekel, da on nima takega vozila, da bi avto ven dobil.

Lahko od asistence ZM zahtevam, da uporabijo avtovleko AMZS-ja, ki ima primerno vozilo?

Kot je nekdo ze omenil lepa beseda ...itd
cheer.gif
Ni AMZS edini. Primernih izvajalcev je vec.

Pa se nekaj.... ponavadi razen najviske slovenske gore
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Ne rabiš zahtevat od asistence, za to mora poskrbet servis, dokler je avto v garanciji.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Na AT Vis so mi rekli, ko sem jih klical, ko se je to zgodilo, da je garancije 2 leti, asistence, ki pride z garancijo pa le 1 leto.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Ti čisto verjamem. Tiste "prave" garancije je večinoma povsod zgolj eno leto, s tem mislim garancije, kot jo predvideva in zahteva naša zakonodaja. Kdor ponuja daljšo garancijo, jo ponavadi ponuja pod svojimi pogoji, manj ugodnimi za potrošnika. Znotraj prvega leta omejitev ne sme biti, za kasnejša leta pa velja prebrati drobni tisk. Ampak 2, 3, 5, 7 let garancije se vseeno fino sliši.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Na AT Vis so mi rekli, ko sem jih klical, ko se je to zgodilo, da je garancije 2 leti, asistence, ki pride z garancijo pa le 1 leto.

Pozabil. Saj zato pa pri nas vedno dobijo izjemno slabe ocene za garancijo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Vem, tudi jaz sem bil šokiran, ko sem to slišal, ko sem jih klical. Še dobro, da imam tudi asistenco ZM.

Poleg tega me je razočaralo, da nisem mogel in še vedno ne morem kupiti dodatnih let splošne garancije, kot smo to lahko naredili pri Citroen Xsara Picasso.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ko se Ampera polni iz vtičnice se napolni maksimalno do 85.9% dejanske polnosti baterije, tako da ima do 90% še nekaj lufta. Čez 90% ne pusti - v tem primeru uporablja električna generatorja, da delata eden proti drugemu in s tem zavira.

edup

Pripravnik
9. avg 2013
115
0
16
V pol ure 50 km!?. Res da Petrolove polnilne postaje polnijo z večjim tokom, samo Ampera ima vgrajen polnilec v avtu ki ne dopušča polnjenja nad 16 A (cca 3 kW). Z 1,5 kW 50 km. Ni lepo da se ljudi zavaja.
Drugače pa super, da bojo postavili hitre polnilnice, vendar po tem želedolomu ne vem če bo distributer lahko vlagal v to infrastrukturo, saj imajo trenutno primarno omrežje v katastrofalnem stanju.