Opel Ampera/Chevrolet Volt

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No, samo tole je zraven še neka aplikacija za telefone, da lahko spremljaš, pa ne vem še kaj vse?

Ali pa tudi ne, članek sem samo preletel, pa prilimal sem, ker vidim da ste EV geeki na kupu
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ah, jaz samo še filam pa vozim
smile-1.gif

AHA! Ko smo že pri tem. Včeraj je prišel račun za elektriko za prejšnji mesec - imam pri GEN-I. Povprečno poletno porabo brez Ampere in ogrevanja stanovanja na klimo imamo cca. 21 EUR na položnici / mesec.

Zdaj smo že nekaj časa krepko v kurilni sezoni, grejemo izključno le na klimo napravo, na mesec naredim cca 2000km z Ampero, račun na položnici pa je 37 EUR.

Torej; ogrevanje na klimo in vožnja z Ampero, me na mesec stane cca. 16 EUR
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Madona, ste šparavni, 21 eur s tem da predvidevam, da je pri hiši mali otrok
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp.

Je pa res, da je sanitarna voda ogrevana na plin in štedilnik je na plin. No, pa dobro izolirana 9 let stara 'novogradnja'
smile-1.gif
pa samo ena zunanja stena. Temperaturo pa imamo med 23-24°C. Sem človek, ki me hitro zebe, kljub temu, da imam na sebi, doma, še pulover, zato imam rad, da je doma toplo.

Za zunanje temperature pod -15°C pa prižgem ogrevanje stanovanja na plinsko peč - centralna kurjava. Vsako stanovanje ima svojo plinsko peč na zemeljski plin in svojo lastno centralno, ampak letos mi je še ni bilo potrebno zagnati za ogrevanje stanovanja.

Razmerje med VT in MT imamo nekje 1.5 : 9.5. Pralni stroj, pomivalni stroj, Ampera, klima, vsi večji potrošniki v glavnem laufajo v mali tarifi.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
KSZ:

Za info, v dveh mesecih parkiranega avta se je stanje baterije spremenilo za 7km dosega, ter po vžigu avta se pojavi obvestilo da bo avto zagnal bencinski motor zaradi tega ker se že dlje časa ni prižgal. Tako da avto dela normalno tudi po vsaj dvo mesečnem ne-polnenju.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
GM's Reuss: Next-gen Chevy Volt will be "thousands of dollars" cheaper

Citat:
Following the news of the massive price drop for the Nissan Leaf, hearing GM North America President Mark Reuss tell the media that GM will take out "thousands of dollars" from the next-generation Chevrolet Volt isn't exactly a surprise. In fact, we've known for a long time that plug-in cars will get cheaper and cheaper as the technology evolved. It's just nice to hear a GM bigwig sing it loudly for the press.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Torque-u sem dodal custom PID-e za temperaturo baterije, napetost baterije, tok iz/v baterijo, moč iz/v baterijo:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Te podatke se dobi s poskušanjem, nikjer niso specificirani, vse to so izvohali intenetni "geeki".

Ali C-Zero nima OBD porta, sem 100% da ga ima kot ga mora imeti vsak drug avto, kakšne podatke je mogoče dobiti preko tega porta pa je drugo vprašanje.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Gledam tale video, pa me zanima zakaj ves čas vožnja po levem pasu, četudi je desni prazen npr. 3:40
sprasujem se.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Še nisi slišal za brezžično polnjenje? V sredinski ograji je štrom. Če si na voznem si predaleč vstran in ne polni.

Da se malo pohecamo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če se ne motim sta na obvoznici oba pasova, vozna pasova. Le na AC je tako da je vozni pas desni, levi pa prehitevalni.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Poleg tega je desni pas poln lukenj in flik, tako da tam vozim le, če ne gre drugače. Isto je v drugo smer, torej od Brnčičeve proti rondoju Tomačevo.
P.S.: Pa še na križišču z Brnčičevo s tem narediš prostor tistim, ki se vključijejo z Brnčičeve na desni pas proti Črnučam ali proti rondoju Tomačevo.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kakor sem bral, Leaf in C-Zero posredujeta podatke na drugih pin-ih, zato ne gre.

P.S.: Zjutraj sem dodal še formulo moči(Watt) glede na hitrost(km/h), tako da bom dobil podatek v enotah Wh/km in bom lahko ugotovil, pri kateri hitrosti se porabi najmanj na prevoženo razdaljo. Ne vem pa še, če bo formula delovala, ker sem jo vnesel offline.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
To je verjetno bolj vprašanje koliko ti pokuri ko stoji na mestu, tam ko si stal na rondoju ti je na mestu kuril 528 W, si imel kakšno gretje vklopljeno?
Ker če bi ti na mestu porabil 0W potem bi bila najnižja poraba pri 0 km/h
smile-1.gif
in s hitrostjo bi poraba lepo zvezno (eksponentno?) naraščala, če je "parazitska" poraba 500 W bi pa rekel da je najnižja poraba pri nekje 30 km/h, a pobiramo stave?

Bo pa test pri konstanti hitrosti vprašljivo točen, ker že zelo majhen klanček lai veter ti lahko močno spremeni rezultate, zato hitrost po tempomatu najprej v eno smer, nato vso stvar ponoviš še v drugo smer in izračunaš povprečje.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Pred časom sem poizkušal povezati različne PIDe v Torque aplikaciji pa mi ni uspelo, kako si noter povezal hitrost? Je kakšna nova funkcija v zadnji verziji?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
To je verjetno bolj vprašanje koliko ti pokuri ko stoji na mestu, tam ko si stal na rondoju ti je na mestu kuril 528 W, si imel kakšno gretje vklopljeno?

Če dobro pogledaš posnetek, se vidi, da mi je par sekund pred zeleno poraba padla na cca. 100+W, kolikor porabijo žarnice, ventilator itd. Očitno je tako, da ne izklopi takoj vsega, npr. kakšne električne zavora ali še česa, potem pa postopoma izklaplja porabnike.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Pred časom sem poizkušal povezati različne PIDe v Torque aplikaciji pa mi ni uspelo, kako si noter povezal hitrost? Je kakšna nova funkcija v zadnji verziji?

V temu csv dokumentu je tudi custom PID za Amperino hitrost in sem ga še tega ročno vpisal in ga potem nesel notri v formulo za izračun.

No, naredil sem testno vožnjo in Wh/km izpis deluje
cheer.gif

Tako, da bom v kratkem naredil še posnete s tem podatkom.