Odvisno. Na Amperinem polnilnem kablu lahko izbiraš med 6 Amperskim in 10 Amperskim polnjenjem.
- 6 Ampersko jo napolni (iz popolnoma prazne) v 10 urah
- 10 Ampersko jo napolni v slabih 6 urah
Potem pa je še 16 Ampersko polnjenje, ki si ga lahko namontiraš z domačo polnilno postajo, ki jo lahko dokupiš pri Oplu (mislim, da stane okoli 500 EUR). To polnjenje ti jo napolni v 4 urah.
Do nedavnega je bila tudi možnost nakupa 16 Amperskega polnilnega kabla (na Schuko vtičnico) od iMiev-a, C-Zero-a, Ion-a, katerega sem hotel tudi sam kupiti, pa so me pri Citroenu fino z*jebali. Ko sem ga naročil, je bilo zaloge v Franicji in Italiji še zadosti, potem pa so mutili en mesec in pol, potem pa jih je zmanjkalo. Zdaj sem ostal brez takega polnilca po njihovi krivdi. Lahko si prebereš sosednjo temo o polnilnih postajah, kjer sem napisal to zgodbo.
No, potem pa imaš te zloglasne Mennekes priključke, ki se jih v Evropi forsira. S tem kablom in posebnim priključkom lahko polniš s 16A, ampak priključiti pa ne moreš na Schuko, torej domačo vtičnico.
Ta Mennekes nam forsirajo v Evropi, ker se hočejo prodajalci elektronske opreme in dacarji, spraviti med tvoj električni avto in domačo vtičnico, da ne bi mogel več polniti iz domače vtičnice, ne da bi imel njihovo škatlo.
To nam zdaj porivajo na tak način, da so preprečili/ustavili prodajo 16 Amperskih mobilnih EVSE kablov in dobiš le še max. 10 Amperske, za tiste, ki pa še imajo 16 Amperske mobilne EVSE enote, sem pa slišal, da nameravajo omejiti tok na samih polnilnih postajah, na Schuko vtičnicah le-teh in te tako omejiti.
V bistvu, nam hočejo na zelo podel način poriniti uporabo svoje tehnilogije, tako da nam omejijo ali onemogočijo uporabo domače tehnologije.
Prvi taki poizkusi so bili na treh polnilnih postajah na dolenjskem in notranjskem koncu, kjer so bile postavljene izključno le Mennekes polnilnice, tako da če bi se jay tja pripeljal z Vectrix-om, ki ima le Schuko vtikač, bi tam obstal.
No, par mojih pogovorov s pravim človekom na Elektro Ljubljana, je obrodilo sadove in se je nehalo s tako prakso, tako da se sedaj postavlja vsaj kombinirane polnilne postaje, ki imajo obe vtičnici, a kot sem že omenil, omejijo tok na Schuko vtičnici na 10A.
Eno takih polnilnih postaj sem postavil na zemljevid en teden nazaj:
http://www.elektro-crpalke.si/1/Polnilna-mesta/PregledCrpalke.aspx?ID=87