Opel Ampera/Chevrolet Volt

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Vožnja iz Kranjske gore na Vršič, do Trente in nazaj. Na žalost nisva mogla štartati s polno baterijo (zato le 71% SOC), tako da se je na poti iz Trente nazaj na Vršič vžgal motor za vožnjo v klanec. Na poti navzol se lepo vidi regeneracija.

Kvaliteta slike je slaba ker so z update-om aplikacije nekaj naredili narobe, da HD 720p ločljivosti sploh ni mogoče izbrati, pa še AR je nastavljen na 4:3
frown-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Nope. Imam LJ BD-XXX

Ok: Sprašujem zato, ker sem ga danes videl se plejati čez mengeš; s telefonom v roki ! Predvidevam ,da ima avto že po defaultu bluetooth instalacijo...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Spremljam tele "eko" teme že nekaj časa. Čudno mi je da niso uporabili kakega res modernega motorja (cast iron block, 10.5 CR itd... tole je smešno), potem xenon kot je omenjeno, še bolje bi bilo vse v led tehnologiji za še večji prihranek.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Svašta. Človek bi mislil, da vgradijo Xenon že zaradi manjše porabe ...

Bemu mast, da so področja, kjer so Američani ene 20 let za leseno žlico...
redface-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Simon_Vi, ti si verjetno videl Ampero od podjetja E-misija (tista vem, da ima LJ AL-XXX tablco).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Nope. Imam LJ BD-XXX

Ok: Sprašujem zato, ker sem ga danes videl se plejati čez mengeš; s telefonom v roki ! Predvidevam ,da ima avto že po defaultu bluetooth instalacijo...

Nikoli ne vozim s telefonom v roki. Imam nosilec za telefon (s katerim tudi delam video posnetke) in imam telefon tam - tudi za pogovore. Ja, in avto ima BT.

Takole imam:

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Že zdaj stane avto proizvajalca 80k $ ali €?, koliko bi šele potem.

Tisti Reuterjev članek je BS. In to je tudi Bob Lutz dokazal. Ne moreš izračunati ceno na avto tako, da izračunaš celoten porabljen znesek denarja in deliti s številom trenutno prodanih vozil. Potem takem bi prvi prodani Volt stal miljardo dolarjev.

http://green.autoblog.com/2012/09/11/bob-lutz-chevy-volt-cost/

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Simon_Vi, ti si verjetno videl Ampero od podjetja E-misija (tista vem, da ima LJ AL-XXX tablco).

Samo tista je polepljena... in se ze na dalec vidi
smile-1.gif
...

Drž. Perko je bil oz. ne zna uporabljati bluetootha.
smile-1.gif
Zanimivo,da je pobral nalepke dol..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ZAnimiv test: dve vprašanji, bolj opažanji
pri 0:52; zakaj ima airbag izključen??
luknja med zadnjima sedežema je fail; resda se dobi zraven neko torbo, ki zapolni prostor, vendat mi ne vliva zaupanja, da bi obdržala nalet kosov tovora med sunkovitim zaviranjem ali nesrečo.