Sej drugače je ta "slovenski sindrom" tako kot še par drugih stvari zgolj produkt tvoje domišljije veš in nič realnega. Kar je pa popolnoma realno in v to sem popolnoma prepričan in to brez da bi rabil za to biti pravnik, je pa drugo dejstvo in sicer to, da so zakoni napisani za vse, prav tako so napisane kazni, ki doletijo tiste, ki se predhodno omenjenih zakonov ne držijo. In guess what, v teh zakonih ni prav nič zapisano, da so Cigani kakorkoli izvzeti oz. se le-ti na njih ne nanašajo, v praksi pa se dogaja ravno to. In dokler bom jaz lepo pridno plačeval davke, račune, prispevke in še vse ostale dajatve ter tako prispeval svoj delež v to požrešno organizacijo, ki ji pravimo država, lahko mirno zahtevam, da se me obravnava v vseh stvareh tako kot vse ostale oziroma da se vse ostale obravnava enako kot mene, pred zakonom naj bi bili namreč vsi enaki.
Pa debata je veliko bolj na nivoju, kot pa jo poizkušaš prikazati ti, ki si več kot očitno še bolj papeški od papeža oz. še bolj Marija Terezija kot je bila ona sama. Full lepo, da se trudiš izboljšati situacijo in predlagati nove rešitve ampak nisi dovolj obektiven. Vsaka zgodba ima dve plati in ti si se več kot očitno skoncentriral samo na eno, ki je tako uboga, sama nič kriva in zatirana, da bolj že ne more biti, druga stran pa ali nima pojma (oz. ni strokovnjak in nimamo kaj pametovati, ti pa pač lahko) ali pa je totalno agresivno in rasistično orientirana, skratka je nevredna sodobnega evropskega človeka (in kao se posledično zaradi Cigani obnašajo tako kot se in začaran krog je sklenjen).
Upam, da se kmalu zbrihtaš