Skratka, napačna poslovna odločitev. Too bad."Paradoksalno, najbolj prizadeta so tista slovenska podjetja, ki so stavila na zeleni prehod, se pravi na električne avtomobile."Kriza evropske avtomobilske industrije je prizadela tudi slovenske dobavitelje
Evropska avtomobilska panoga se mora zaradi nekonkurenčnosti glede na kitajske proizvajalce vozil čim prej prestrukturirati. Kaj zdajšnje razmere pomenijo za novomeški Revoz, ki naj bi proizvodnjo električnih twingov zagnal v letu 2026?www.rtvslo.si
To sem enkrat že napisal, vendar bom še enkrat za primerjavo. Med tankanjem sem vprašal voznika tovornjaka, koliki ima rezervoar. Petsto literski na levi strani, in prav enaki na desni. Vozi v Grčijo. Pravi, da jo to zadosti do Grčije, in še polovico poti nazaj do SLO.To ni fer da ne daš poleg informacije, koliko km pa naredijo klasični tovornjaki. Ker 600 km ni nič. Naj me kdo popravi, ampak tovornjaki naredijo vsaj 2000 km s polnim tankom. Zdaj pa računaj še izgubljen čas polnjena teh enormnih baterij v primerjavi s tankanjem dizla.
Vodik pa res ni nič novega...Viš k ne znaš brat, rekel sem da je vodik vsaj nova tehnologija, ne pa da je prava stvar, medtem ko te težke baterije pa niso ne nove ne prava stvar, k smo jih že enkrat zavrgli. Skratka tud vodik je lahko zgrešen, ampak je to vsaj poskus narediti nekaj novega. Prava stvar pa bo uhka čist neki tretjega.
No, če vas prav razumem, potem je to le dodaten argument temu zakaj tudi vodik ni to. Ker spada v isti koš kot te pretežke baterije. Kaj potem sploh imamo novega?
Primerja teslo 3 in piše da ICE bi mu pa pil 8 L. Primerljiv ICE z teslo 3 nobeden ne pije 8l/100km. Na kar je izračunal da je to 4500 eur za gorivo. Pomeni da je vzel ceno višjo kot 1,8 eur na liter. Ne vem ali si trot, ampak jaz pač ne tankam ob avtocestah, ker imam dovolj dolg doseg, da tankam vse kjer drugod kot ob avtocestah.Tesla 3 eno leto kasneje in prevoženih 31.134 kilometrov -
Preživel sem prvo leto s Teslo. Ni zgorela. Sevanje baterij (wtf) ni uničilo mojih možganov. Na avtocesti se nisem vozil s hitrostjo 100 km/h in "jadral"www.had.si
Pa daj primerljiv ICE s cca 400 konji da pije manj kot 8.Primerja teslo 3 in piše da ICE bi mu pa pil 8 L. Primerljiv ICE z teslo 3 nobeden ne pije 8l/100km. Na kar je izračunal da je to 4500 eur za gorivo. Pomeni da je vzel ceno višjo kot 1,8 eur na liter. Ne vem ali si trot, ampak jaz pač ne tankam ob avtocestah, ker imam dovolj dolg doseg, da tankam vse kjer drugod kot ob avtocestah.
Skratka z lahkoto lahko tega tipa jemljemo neresno.
Ne, vodil je problem hramba in transport. In potem “tankanje” avta.
BEV je to kar se lahko ponudi zdaj in tudi na dolgi rok. Al zakaj mislis da se to vsiljuje kot prehod
Pa tesla lahko ima milijon konjev, pa v tem razredu in njegovih prevoženih kilometrih lahko mirne volje primerjaš z 1,2 puretechom.Pa daj primerljiv ICE s cca 400 konji da pije manj kot 8.