Zalogovnik na TČ je primarno da ima le ta manj zagonov in s tem daljšo življenjsko dobo. Ne pa kot zalogovnik energije.Sori, ampak ni res.
100 l naenkrat rabiš redko, ko pa je poraba manjša do male cevi do bajte (kar je veliko večino časa) pa se sod fila. In sploh nočem večje cevi, ker če bo cev večja, bom plačal več omrežnine zanjo.
Lahko pa mi razložiš, kako polnilna lokacija s 3x 300 kW polnilnicami laufa na dobih 200 kW priključka. Brez težav. Ima pač primerno dimenzioniran sod.
Pa zakaj vse več TČ pride s "škatlico" zraven (in zalogovnikom vode)?
Imam zalogovnik, in še enkrat... špice so zaradi segrevanja sanitarne vode. Bojler je integriran. Še enkrat, nimaš pojma o TČjkah.In manj špic, kot ima problem naš kolega tu…
Malce napačno so te učili... v detajlih... sploh glede hranjenja cenejše energije . Prvi del navedi pa je seveda točen.Zalogovnik na TČ je primarno da ima le ta manj zagonov in s tem daljšo življenjsko dobo. Ne pa kot zalogovnik energije.
Kar so mene učili...
Če koristis to tudi kot hranjenje toplote cenejše elektrike pa je seveda dodaten plus.
boli me K kdo je plaču.Noben te nič ne prepričuje, ti samo uživaj. Mene samo zanima če si se nam zahvalil, da smo ti tvoje šparanje mi plačali preko subvencij?
In manj špic, kot ima problem naš kolega tu…
Seveda se da uštimati, da bo vsak lahko vlekel priključno moč kadarkoli.Mozak, cela vasa veda oz. poslovni model temelji na jebeni socasnosti. Cel cajt se zanasate na to, da ljudje ne bojo hkrati zaugali strom
In razlog za to je po večini nastanovitna proizvodnja veternic in panelovEj Kalbo, k se hvalis, da si del te zgodbe, glej da ne koncamo k Nemcija - noben se noce povezat z njihovim 'energetskim' sistemom
Super. Tocno to me zanima. Da lahko izkoristim prikljucno moc za katero imam varovalke kadar zelim in kot zelim. Ne pa, da me limitirajo k ribe v akvariju po nekih blokih katere so kar iz riti povlekl. Vse samo zato ker je omrezje zastarelo in ne folga nic. A majstri hudi kao, place v nebo, profiti vsako leto, v omrezje pa samo nujno potrebno vlagat. Raj ne kot ja. Mal prevec vem o tem, da bi mi ti al pa kalbo rozce sadila. Sploh ta, k misl, da je od boga poslan, pa ga samo ven odnasajo. No, kaj moram nardit, da bom lahko svojonprikljucno moc, ki jo placujem, lahko uporabljal kot zelim? Torej Net metering kot je dogovorjen, viske porabe pa seveda placam po komercialni ceni. Kaj moram nardit? Povej, mislim, da zanima se koga, ne samo mene. Ti povem? Ne gre, omrezje razpade v momentu.Seveda se da uštimati, da bo vsak lahko vlekel priključno moč kadarkoli.
Samo potem bo cifra na računu 5x višja. Tako za energijo, kot ostale dajatve.
Kaj rabiš naredit, da boš ti sedaj izkoristil celotno tvojo priključno moč?
Priključi dovolj močne porabnike in jih zalaufaj. Hudiča, to pa ja tudi najslabiji ve.
Ampak ja, ego imaš očitno tako napihnjen, da misliš, da boš ti kar celotno omrežje sesul, če ti sedaj takoj zalaufaš na polno priključno moč.