A ti moram tvojo izjavo pripet?Zakaj pa bi?
Zato, ker hitro polnilnico moraš primerjat z "nekaj več" na področju fosilnih goriv.Na hitrih polnilnicah te lahko pride dražje.
Tako da znova... Vožnja na elektriko ni več vedno cenejša.
A ti moram tvojo izjavo pripet?Zakaj pa bi?
Zato, ker hitro polnilnico moraš primerjat z "nekaj več" na področju fosilnih goriv.Na hitrih polnilnicah te lahko pride dražje.
Tako da znova... Vožnja na elektriko ni več vedno cenejša.
Čez vikend naredil 800km z EV in porabil 11,28€ za SC. Se je pa SC podražil za 10c/kw v mesecu dni.Če upoštevaš dejansko izgubo vrednosti in ne neko imaginarno, pomoje sploh več ni računice
4h boš čakal na 11kw polnilnici, da greš naprej?A ti moram tvojo izjavo pripet?
Zato, ker hitro polnilnico moraš primerjat z "nekaj več" na področju fosilnih goriv.
Ne rabiš. Ker ni elektrika prav nič drugačnaA ti moram tvojo izjavo pripet?
Zato, ker hitro polnilnico moraš primerjat z "nekaj več" na področju fosilnih goriv.
Imas ga pa še vseeno, ne? To je tako kot: babi sem kupil vibrator. Baterije so v eurospinu full poceni. Za doma tiča več ne upalim....Čez vikend naredil 800km z EV in porabil 11,28€ za SC. Se je pa SC podražil za 10c/kw v mesecu dni.
Ostalo sem polnil na zamortizirani SE in gratis v turističnem kompleksu.
Kar je v radiusu 400km se ne vsedem več v ICE.
Ja pa jade....Ni treba preusmerjati pogovor na parne stroje. Parni stroj uporabljajo tudi "molten salt" sončne elektrarne, npr. v Španiji (eno sem si prejšnji teden ogledal). Raje se pogovorimo o fosilnih gorivih. Niti slučajno ni večina EE v EU ali SLO proizvedena s pomočjo fosilnih goriv. Malce pogooglaj ali ChatGPTjaj (ne bom izgubljal časa s podajanjem informacij, ti pa se boš lahko nekaj naučil). Pa še eno presenečenje imam za vse, ki podobno mislijo: vsako leto se občutno povečuje delež obnovljivih energij, in to ne malo. Razmerje čez, na primer, 10 let bo popolnoma drugačno (tako kot je današnje precej drugačno od tistega pred 10 leti). Takrat bo razmerje hudo v prid obnovljivim virom. In glej ga zlomka, tudi po 10 letih trend ne bo usahnil, ker so obnovljivi viri postali najcejši vir energije.
Vse ok, ampak Darjan zaradi tebe ne more dihat svežega zraka. To pa tudi nekaj šteje. ni vse samo €Ko potegneš črto imam avto o katerem ne razmišljam preveč, lahko tankam kjer želim... me kot celota ne bo koštal toliko kot električni avto.
Se usedem in peljem, brez razmišljanja o filanju doma, ali na poti...
Za začetek lahko pride do svežega zraka s prenehanjem kajenjaVse ok, ampak Darjan zaradi tebe ne more dihat svežega zraka. To pa tudi nekaj šteje. ni vse samo €
Dokler ne ovržeš podana dejstva z drugimi preverjenimi dejstvi, nisi relevanten. Tako pač je. I'm sorry, ampak mi je v užitek včasih spodbosti ICE vernike.Uff to pa so besede enega 100%, v popolnosti opranega vernika.
Dokler ne ovržeš podana dejstva z drugimi preverjenimi dejstvi, nisi relevanten. Tako pač je. I'm sorry, ampak mi je v užitek včasih spodbosti ICE vernike.
Na borzi ne. Kaj pa potem država gor nabije, je pa druga stvar (in na žalost ni vezano na to, ali je elektrika zelena ali ne).Glede zadnjega stavka...nemčija in danska imata daleč največ eko propelerskega štroma in najdražjo elektriko v eu. Zakaj, če pa religija pravi da je eko štrom najcenejši?
Eni tu pravijo da je problem tudi spravit vso to energijo do odjemalcev. Kar imajo prav, zato mi je res cudno da se bolj aktivno ne dela na posodobitvah in da EU ne nameni bajne denarce za taksne projekte (medtem ko recimo sofinancirajo/ali v celoti financirajo kolesarske poti)Sicer pa, če grem nazaj na temo: edina rešitev za civilizacijo so JE.
Katerih, dej povej? Pa se kje? Da vidm kaj bos zdej naplozalV kar nekaj primerih to ne drži več