Ne, tisti brez SE bomo še vedno na drugih energentih, ker enostavno vse na štrom še en čas ne bo šlo, vsaj s trenutno tehnologijo ne. Pa ravno ti ki imaš zastonj bi moral do onemoglosti navijat za take kot sem sam, ker slej kot prej bo ob množični uporabi EV prišla trošarina.Če bo takrat Jabe plačala toliko več, da se ji računica več ne bo izšla, kako šele drago bo plačal janez, ki bo ves čas gnal štrom iz omrežja?
Al namiguješ, da bo štrom iz omrežja za tiste s SE dražji pozimi, kot za tiste brez SE?
Nisem te za to računico vprašal, ta mi je jasna in ne vem kaj še čakaš s Teslo. Napiš računico za takrat ko ti bodo GEN I poslal v stečaj in boš gnala vse tole pozim na štrom iz omrežja, za katerega si sama napovedala da bo drag ko pes.
Moja poraba štroma je v povprečju 150 kwh na mesec za kar plačam v povprečju 35 EUR na, letno naredim cca 15000 km z avtom in pokurim 12m drv, pa cca 4 flaše plina po 29 EUR za kuhat. Zdej pa ti meni povej, kaj delam narobe po tvoje.
pohvale za konkreten izračun. prosil bi te samo, če napišeš še, koliko je tvoj račun za elektriko (omrežnine, prispevki za to in ono..), odkar imaš SE. in ap še, ali si vzela kako dodatno zavarovanje hiše zaradi SE?No, pa dajva...
Ti si napisala, da bo štrom izredno drag, ker se dela na tem, da se bo čim manj štroma pocuzalo iz omrežja in da bodo tisti, ki so zamudili tvojo briljantno idejo nasrkal. Ti recimo ga cuzaš izredno veliko in boš to zelo težko zmanjšala (netmetering ni necuzanje štroma iz omrežja) sploh če greš zdaj na EV. Ostalega bluzenja z namenom provociranja pa itak ne mislim komentirat. V trenutku ko bodo dostopni megahranilniki energije, bo stvar seveda drugačna, sedaj te pač subvencioniramo. Nič narobe, sam po prsih tapkat se pa ravno ne rabiš. Rajši upaj, da gre čim manj ljudi na vsenaštrom, bo še nekaj časa pol zate poceni.Nisem vec na geni... Ta je v racunici, ker bi tam bila brez SE, ker ima najcenejsi strom.
Ne morem ti narediti racunice za takrat, ker ne vem koliko bo strom in koliko bo ostalo. Imam pa drve zastonj... Bodo pa zate dražja, elektrika ne bo sla izolirano gor, pa da se drugje ne bo poznalo.
Benz/dizel je zastonj? Drva tudi? Pa plin? Nic narobe, samo drago nefleksibilnost in zacementrianost v navade zabvsako ceno ponavadi stane...
Kar je samo kul, če bo sedaj prodaja zaživela, itak se folk buni, da so cene previsoke, pa bomo videli sedaj.
Jaz v tem trenutku ne bi kupil nič drugega, kot Teslo, edino če bi mi denar smrdel, bi se preseraval s kakšnim tajkanom ali EQS.Kaj sedaj, se splača nakup nekaj z baterijami ali ne.
Ali počakamo na xiaomi a?
Tisto, da čez pešce vozi pa ni neke panike, saj premije so bile pred par leti iste in ne vem če je kateri voznik, ki bi zaupal avtu, da ne bo peljal čez pešca?
No mogoče kak Tesla freak.