Okolju prijazni avtomobili

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Ne vem sploh zakaj se še ukvarjate s to umsko moteno osebo ali pa trolom. Nisem čisto prepričan kaj je.
Mi je pa zanimivo spremljati transformacijo oseb, ki so prej mirno kurile ICE SUVje in so ob nakupu EVja, se transformirale v zagovornike narave in zelenega, itd. Kak te so oni čisti, zeleni, dišijo, mi smo pa svinje.
900kg težki Swiftek, ki žere 5 litrov je za takega transformiranca v dvotonski EV pošasti svinjur, ki ga je treba prepovedati in izgnati iz mesta. :valjamse:
Eh ja.

Ga vozis? Swifteka? Lepo je pameten izpast, tezje prakticirat kar pridigas.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Jaz imam to srečo ali pa nesrečo, da vozim vse. Tako da mi je kristalno jasno kaj so plusi in minusi vsega.
In se ne frabsm, da ko se vozim z EVjem, da rešujem svet.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Lahko se farbaš kot želiš. Povej samo kolikokrat si uporabil javna kolesa recimo? BicikeLJ? Pa tvoj super duper čist EV doma pustil. Ker to je tudi del sodobnega javnega prometa.
Sicer pa nima veze. Ti kar rešuj svet z EV, jaz ga bom pa s prdci na kolesu.

Javna kolesa? Za kaj bi, ce ni emisij? Bicikliram zase za gust, na svojmu kolesu, ne v mestu, sploh ce je dez. Ti se pa tolazi in prepricuj kako si cool in fajn. Kak prdec gor dol nima veze, brez skrbi.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Jaz imam to srečo ali pa nesrečo, da vozim vse. Tako da mi je kristalno jasno kaj so plusi in minusi vsega.
In se ne frabsm, da ko se vozim z EVjem, da rešujem svet.

Od kje tebi ideja, da si samo ti merodajen? A drugi smo pa tupi, nismo vozil nic drugega in pojma nimamo o cem govorimo? Leta drajsal bencinarje, dizle, zadnjih 5 let Hybrida, zdaj raketo in naj poslusam tebe, ki priloznostno vozis vse zivo, z biciklom in skirojem vkup? Ravno tako se ne rabs farbat, da je EV bolj cist je pac fakt. Potrebujes zgolj kmecko pamet, ki ti to pove. Lahko pa se farbas dalje kako vse ves in si eden in edini. Zal, nisi.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Od kje tebi ideja, da si samo ti merodajen? A drugi smo pa tupi, nismo vozil nic drugega in pojma nimamo o cem govorimo? Leta drajsal bencinarje, dizle, zadnjih 5 let Hybrida, zdaj raketo in naj poslusam tebe, ki priloznostno vozis vse zivo, z biciklom in skirojem vkup? Ravno tako se ne rabs farbat, da je EV bolj cist je pac fakt. Potrebujes zgolj kmecko pamet, ki ti to pove. Lahko pa se farbas dalje kako vse ves in si eden in edini. Zal, nisi.
Izračunaj mi razliko v potrebnih resoursih za izdelavo 900kg Swifteka in tvoje dvotonske EV pošasti, potem se pa lahko pogovarjamo naprej.
In ja, med vozili, ki jih uporabljam (avti, da ne bo pomote, skiroja, kolesa in motorja ne štejem tu zraven) je tudi avto s težo pod 1 tono. Saj vem, za vas evangeliste je nevaren, neudoben, ni in, ker nima nabite 20 palčne tablice na sredo armaturke. Čisti svinjak, ti pravim.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Kak je smesno opazovat kako se anti EV garda oklepa vedno bolj pateticnih biljk.
Prvo lapajo da EV ni cist, ker v neki vukojebini laufa elektrarna. Se jih demantira, da to je ravno point da se emisije lokalizira, ne pa trosi po celi poti - kot ICE.
Zdaj pa je na vrsti argument kako so EVji “posasti” ki rabijo ogromno vec surovin da se jih proizvede in zato niso clean :)

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Izračunaj mi razliko v potrebnih resoursih za izdelavo 900kg Swifteka in tvoje dvotonske EV pošasti, potem se pa lahko pogovarjamo naprej.
In ja, med vozili, ki jih uporabljam (avti, da ne bo pomote, skiroja, kolesa in motorja ne štejem tu zraven) je tudi avto s težo pod 1 tono. Saj vem, za vas evangeliste je nevaren, neudoben, ni in, ker nima nabite 20 palčne tablice na sredo armaturke. Čisti svinjak, ti pravim.

Nisi cist diht ne? Primerjas Swifta pa limuzino? Dobr da nisi AX-a al se raj skiro omenu, ker za to pa res rabs fraction materiala kokr ga drgac za bager recimo. Mogoce je ze cas, da se ti nehas zgovarjat na nase kao eko izgovore, ker z vsakim postom izpades vecji bebec. Ce nimas drugega za izgovor, tudi tega ne rabis. Sem ti enkrat ze napisal, da vozi kar vozis, jaz pa tudi. Jaz tebi nisem nic zraven dal, velja tudi obratno. A ne?

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in jest5

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Kak je smesno opazovat kako se anti EV garda oklepa vedno bolj pateticnih biljk.
Prvo lapajo da EV ni cist, ker v neki vukojebini laufa elektrarna. Se jih demantira, da to je ravno point da se emisije lokalizira, ne pa trosi po celi poti - kot ICE.
Zdaj pa je na vrsti argument kako so EVji “posasti” ki rabijo ogromno vec surovin da se jih proizvede in zato niso clean :)

Ja, pa vsi mokri na ICE zverine like Volvo, Mecka, BMW, Audi... Ti vecji so, boljsi so. A EV je pa posast etc. :) Nima veze, naj lapajo. Al oni vejo, full avtov vozijo, priloznostno... Kaj jih krade, sverca, hotelski parkboy al kaj? :evil:

• Haha
Reactions: jest5

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Tisto je hec. V bistvu mi je prav vseeno kaj / kako in zakaj vozis (nisem noben faktor). Skratka nepomembno pri najini ne ravno smooth "debati".

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Mene bus direkt pred poslovno stavbo. Sem se bil ta teden prisiljen spet vozit v center, danes je bil prav balzam ko se mi ni blo treba. V razvitih mestih, kjer se gredo trenutno tudi prepovedi, imajo vsaj infrastrukturo rešeno in je dejansko bolj udobno pustit avto na obrobju mesta, pri nas pa to velja samo za določene konce.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sad