Tole je skopirano iz enega drugega foruma, da bo mogoče komu kaj kapnilo:
V kameni in delno bronasti dobi so za vsak naravni pojav-katastrofo, ki ga niso razumeli žrtvovali ljudi.
V Bronasti dobi in delno v železni dobi so iz istega razloga žrtvovali živali in hrano.
V srednjem veku so kurili čarovnice zaradi nerazumljivih naravnih pojavov, zaradi žlehtnobe in zaradi fanatizma.
Iz istih vzrokov kot so v srednjem veku kurili čarovnice bomo zdaj v imenu zelene agende skurili zahodno civilizacijo. Samo za to gre in nič drugega! Če bi mislili resno, bi z razpoložljivo trehnologijo delali preudarneje, ne pa da se farbamo z sončnicami, vetrnicami in elektro mobilnostjo. Vse te tri tehnologije so daleč od zelenega prehoda.
Kot sem že nekajkrat ponovil bom še enkrat: "Evropa že zdaj prispeva le 5% k svetovni produkciji toplogrednih plinov." in namesto, da nas šefi pustijo take kakršni smo in pomagajo ostalemu svetu, da nas ujame, raje pošiljajo ekoidiote na ulice, da nam kravžljajo možgane, ter gospodarsko uničujejo cel kontinent za profit peščice, ki se nam reži.
In še ta, čisto resna:"Tisti od vas, ki si je iz ekoloških vzgibov nabavil električni avto, starega je pa prodal, tisti je tak hinavec, da še samemu sebi laže!" Če bi bil pošten, bi dal avto z motorjem na notranje izgorevanje v ekološki razrez!
In še: Kdo od vas ekološko zavednih preveri iz kakega vira je elektrika, ki jo polnite in kdo je preveril kakšen odtis je pustila na kitajskem izdelava baterije za njegov ekološki avto preden ga je kupil?
Kupec plovila gnanega na elektriko, ki jo polni z vgrajenim agregatom in par celicami na strehi kajute je pa itak zmagovalec v povsem svoji kategoriji.
Pa še to v razmislek fanatikom; Sploh nimam rad nakupov in ko se ene stvari navadim, bi jo imel za vedno. Leta 2009 sem imel srečo z S-Maxom in brez večjih popravil mi še vedno odlično služi. Čeprav ima že fajn čez 300.000 km si ga želim imet vsaj še nekaj let. In zdaj mi povejte ekologi kdo je bolj ekološki:
- Jaz, ki že od 2009 nisem povzročil izdelave novega avtomobila?
- Ekološko zaveden državljan, ki vsake tri do štiri leta nabavi novi avto, ker ima nov model manj škodljive izpuste kot prejšnji, na koncu je pa pristal na električnemu z veliko LiFe baterijo, ter elektro motorji z permanentnimi magneti? Seveda so vsi "odsluženi" avti romali k drugemu kupcu.
Če temu drugemu avti čisto nič ne pokurijo je bolj zasral zemljo kot jaz, ki se že od 2009 vozim z istim dizlašem!
Poljaki puhajo koln, da lahko Nemčija žene mašine, pa Kitajci so lani vsak mesec pognali toliko novih premogovih elektrarn, kot je skupna kapaciteta premogovih elektrarn ostalega sveta. Vsak mesec! In mi si bomo vtaknili šteker v rit, da se bo propeler vrtel, medtem nam bodo pa oni z tem premogom izdelali sončne celice, elektro motorje in baterije.
Ludistično ludo se imamo.
LiXX baterij še zelo dolgo ne bo delal nihče drug kot Kitajci, zelo dobro so poskrbeli za to!
Neodim magnetov po konkurenčni ceni še dolgo ne bo delal nihče drug kot Kitajci. Tudi za to so poskrbeli.
Sončnih celic ne dela nihče drug kot Kitajci!!! Za to je poskrbela ekologija. Razni Bisoli in ne vem kdo še, ti samo sestavljajo panele iz celic, ki jih nabavljajo na kitajskem.