Mesta po svetu imajo to že dolgo, sicer ni robotaksi, je pa javni prevoz. Hiter in učinkovit. Ti pa sanjaj o robotaksijih in podobnih Muskovih bedarijah.Ja saj v prihodnje se bo pač mesto zaprlo za promet, razen dostava in stanovalci. Zijala pa pač parkirala nekje na robu mesta in potem robotaxi...
Od kje si sedaj to pobral? Jaz polnim EV na hitrih polnilnicah bp, ko je to potrebno.sad ti si en čuden tič. tam se furaš s kolesom in skirojem do šihta, odveč pa bi ti bilo občasno polniti EV na SuC?
Dejstvo je, da z razvojem in novostmi ni nič narobe, ampak iti v to kot svinja v koruzo s posiljevanjem vseh na njihovo škodo in pričakovati, da odpora ne bo...je pa zelo evropsko v bistvu.Že lani so se fantazije začele srečevati z realnim svetom, zdaj so tu prvi rezultati. Jaz profet sem vedno trdil, da ko gredo subvencije adijo, bo prodaja pikirala strmo navzdol. In nemci so naredili ta eksperiment. Rezultat: marca -29% glede na marec lani. In to kljub temu, da masovno terorizirajo podjetja, da jih morajo kupovati. Prognoze pravijo, da bo letos njihov delež prodanih v nemčiji spet pod 10%.
Glede na to, da se veter obrača v drugo smer in imajo evjev počasi vsi poln curac, je prvo potezo potegnila politika. V industriji se govori, da so »cancel 2035« v Bruselju že sprejeli, čakajo samo na pravi čas da plasirajo to novico. Tudi če ni res, ko trenutni režim junija odleti, naslednji že obljublja odpravo te neumnosti. Industrija pa ne čaka na to. So takoj navalili in začeli ukinjati popuste na Evje.
Elektroautos: Hersteller kappen Rabatte - schwache Verkaufszahlen erwartet
Die Hersteller versuchten, den Wegfall der staatlichen Kaufprämie mit großzügigen Rabatten aufzufangen. Trotzdem sinkt die Zahl neu zugelassener E-Autos stark. Laut einer Analyse gehen nun auch die Preisnachlässe zurück.www.spiegel.de
Dejstvo je, da z razvojem in novostmi ni nič narobe, ampak iti v to kot svinja v koruzo s posiljevanjem vseh na njihovo škodo in pričakovati, da odpora ne bo...je pa zelo evropsko v bistvu.
Pa dvig cen za fosice.
VW že nima več ta malega dizla z ročnim menjalnikom v Golfu, Leonu Octavia
Zakaj ni obdržal avta iz leta 1998? Bi bil še veliko bolj ekološki?
Saj so že, v teh nekaj letih so tako nabili cene ICE, da je EV navidezno pridobil konkurencnost. Jaz se spomnim eGolfa. Dizel 30 tisočakov, eGolf 50 .Tega umetnega dviga ne bo, ker se ekonomija instantno sesuje. Ker svet poganja nafta. Verjemi da bi zeleni kmeri v bruslju to že davno naredili, če bi lahko