Okolju prijazni avtomobili

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Ja saj v prihodnje se bo pač mesto zaprlo za promet, razen dostava in stanovalci. Zijala pa pač parkirala nekje na robu mesta in potem robotaxi...
Mesta po svetu imajo to že dolgo, sicer ni robotaksi, je pa javni prevoz. Hiter in učinkovit. Ti pa sanjaj o robotaksijih in podobnih Muskovih bedarijah.

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Bomo videli 8. avgusta kaj je pripravil...zaenkrat je z malo "novitetami" razočaral...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Že lani so se fantazije začele srečevati z realnim svetom, zdaj so tu prvi rezultati. Jaz profet sem vedno trdil, da ko gredo subvencije adijo, bo prodaja pikirala strmo navzdol. In nemci so naredili ta eksperiment. Rezultat: marca -29% glede na marec lani. In to kljub temu, da masovno terorizirajo podjetja, da jih morajo kupovati. Prognoze pravijo, da bo letos njihov delež prodanih v nemčiji spet pod 10%.

Glede na to, da se veter obrača v drugo smer in imajo evjev počasi vsi poln curac, je prvo potezo potegnila politika. V industriji se govori, da so »cancel 2035« v Bruselju že sprejeli, čakajo samo na pravi čas da plasirajo to novico. Tudi če ni res, ko trenutni režim junija odleti, naslednji že obljublja odpravo te neumnosti. Industrija pa ne čaka na to. So takoj navalili in začeli ukinjati popuste na Evje.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Že lani so se fantazije začele srečevati z realnim svetom, zdaj so tu prvi rezultati. Jaz profet sem vedno trdil, da ko gredo subvencije adijo, bo prodaja pikirala strmo navzdol. In nemci so naredili ta eksperiment. Rezultat: marca -29% glede na marec lani. In to kljub temu, da masovno terorizirajo podjetja, da jih morajo kupovati. Prognoze pravijo, da bo letos njihov delež prodanih v nemčiji spet pod 10%.

Glede na to, da se veter obrača v drugo smer in imajo evjev počasi vsi poln curac, je prvo potezo potegnila politika. V industriji se govori, da so »cancel 2035« v Bruselju že sprejeli, čakajo samo na pravi čas da plasirajo to novico. Tudi če ni res, ko trenutni režim junija odleti, naslednji že obljublja odpravo te neumnosti. Industrija pa ne čaka na to. So takoj navalili in začeli ukinjati popuste na Evje.

Dejstvo je, da z razvojem in novostmi ni nič narobe, ampak iti v to kot svinja v koruzo s posiljevanjem vseh na njihovo škodo in pričakovati, da odpora ne bo...je pa zelo evropsko v bistvu.

• Všeč mi je
Reactions: tony in sad

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.058
113
Pa dvig cen za fosice.
VW že nima več ta malega dizla z ročnim menjalnikom v Golfu, Leonu Octavia

• Všeč mi je

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
Zakaj ni obdržal avta iz leta 1998? Bi bil še veliko bolj ekološki?

Glede na tezo, da proizvodnja avtomobila potroši več energije, kot jo potroši avto v njegovi uporabi..bi z avtom iz leta 98 preskočil nekje 3 avtomobile, sicer bi še vedno nekaj več svinjal (kaj dosti razlike ni, ker je bil tak avto težek 900 kg), a bi imel prihranka energije izdelave treh avtobobilov.

Torej..že je treba imeti avto, bolj ekološki ne bi mogel biti.

(dokler se goni teza da obstoječi avto daj v prešo in kupi električarja, da boš bolj ekološki...v resnici delaš ravno nasprotno..sliši se pa dobro, dejstvo. In na to pač padamo..všečnost, populizem, vsebina niti ni (več)potrebna...žal je tudi nihče več ne premora - vsaj ti ne, ki so se 'javili' da bojo odločali v imenu nas raje).

• Všeč mi je
Reactions: tony, sad in NekdoK

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Tega umetnega dviga ne bo, ker se ekonomija instantno sesuje. Ker svet poganja nafta. Verjemi da bi zeleni kmeri v bruslju to že davno naredili, če bi lahko
Saj so že, v teh nekaj letih so tako nabili cene ICE, da je EV navidezno pridobil konkurencnost. Jaz se spomnim eGolfa. Dizel 30 tisočakov, eGolf 50 :).
Sedaj so pa že precej poravnane.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in sajkek

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Kako dolgo bo avto na cesti statistično gledano ni odvisno od tebe ali mene, ampak od tega kako dobro je avto narejen, če se ga da dovolj poceni vzdrževati oz. da se bolj počasi stara. Ne vem zakaj bi bili tu EVji kakorkoli drugačni od ICE, treba bo sicer počakat še ne 10 do 20 let da se to vidi, ampak isto bodo določeni modeli, ki se bodo še kar vozili po cestah spet drugi bodo pa hitreje pozabljeni.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Po mojem bodo velik problem današnjih vozil pri vzdrževanju "tablice". Vprašanje, kaj se bo dalo dobiti, ko bo čez 10 let tablica s števci crknila. V promet pa tako vozilo ne more, verjetno tudi samo ne bo "hotelo".
Marsikatere mehanske komponente se da delati "obrtniško". Čipa ne bo v garaži nihče naredil. Če Kubanci leta 1961 na svojih tleh zadržali današnja vozila, bi sedaj hodili peš.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Super primerjava z razvito drzavo Kubo. Tja si zelimo ne? Pa poleg malo rusije in bo raj. No pa se malo kitajske, ki je tako oh in sploh…

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Eni delajo…

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994