odkup prve škode AO

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
A sem spregledal ali kaj?
Niihče ne omenja, da ena od zavaroavlnic na trgu ponuja AO z zamrznitvijo bonusa za zavarovance, ki imajo 50% bonus.
Enostavno povedano odkup prve škode za katerega ni potrebno doplačati in je v bistvu zastonj (seveda ne za vse stranke), poleg tega pa tudi po dveh škodah še vedno ohraniš isti PR.

Skoraj ne morem verjeti, da tega ni v tej temi....

Lp

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jp, zato pa imam vozila raje zavarovana, kot da bi dajal na stran za popravila ... ampak vsak ima svojo logiko ...
tongue-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ja petdeset let
grims-1.gif

... prav tako imam za drugo vozilo, ki ga uporabljam sezonsko letnega stroška (dejansko je zavarovan pol leta) s kaskom cca. 500eur ... vreden (bil nekoč) 50k + ...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ni čisto tako, tudi nova razbitina ima neko vrednost. Pri kasku pa je še vedno potrebno upoštevati verjetnost. če si v PR1, potem verjetno že dolgo nisi imel karambola - zato nižji znesek za kasko. Ampak je velika verjetnost, da tudi pri naslednjem in še naslednjem avtu kaska ne boš potreboval in suma sumarum se ponovno ne splača.

In če nimaš kapitala za razliko do novega vozila, se boš moral takrat zadovoljiti z nižjo vrednostjo ali celo z rabljenim. Vendar še naprej ne boš plačeval kaska in se ti na ta način povrne.
Worst-case scenario sicer ni na tvoji strani, ampak spet verjetnost: najbrž se ne bo zgodil.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Torej imaš na lagerju vsako leto vsaj 500 EUR za menjavo stekla? Kar ni worst case scenarijo ampak realnost?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
500 EUR na lagerju res ni problem, posebej ker se v večini primerov prenesejo v naslednje leto.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Torej imaš na lagerju vsako leto vsaj 500 EUR za menjavo stekla? Kar ni worst case scenarijo ampak realnost?

Ne razumem tega... Zakaj bi dajal vsako leto dajal na stran vsaj 500€ za menjavo stekla? Jaz stekla nisem menjal... ufff.. se ne spomnim, kdaj nazadnje... pred ene 10-imi leti?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Jaz vetrobrana se nisem menjal, pa nisem mulc, da ne bo pomote. Mislim da ga je moj fotr samo enkrat, pa ima izpit 44 let. In veliko let vmes je bil sluzbeno dnevno na poti.
Za nekatere, ki se dnevno vozijo po cestah z divjadjo, bi lahko prislo prav zavarovanje proti divjadi. Vecje tveganje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Imaš pač srečo. Jaz sem na scenicu že vsaj 3 zamenjal, pa jo moram zopet, na modusu enkrat in jo bo zopet potrebno. Hebat ga, če pa kamenje dobesedno leti izpod tovornjakov...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Očitno ima še kdo srečo. V 20 letih še nisem menjal, tudi nihče v familiji ne v zadnjih 30 letih. Prej nimam spomina. Je pa zadnjič žena srno ponoči zjahala. Doma na dvorišču jo je nehote ”odložila”, mrtvo (ko je rikvec parkirala, na mestu nesreče je bi videla nikjer samo kako je prileteta k avtu in kako je ”počilo”, potem pa ob ogledu avta je duha ne sluha o njej). Kako jo je zbila in pripeljala 10km daleč domov brez posledic za avto ne vem. Samo kocine so bile po koloteku, pa ”nekaj” krvi na vidnih mestih. Spodaj je bilo najbrž bolj krvavo, vsaj glede na poškodbe srne.
Imam ”polni” kasko ki me sedaj stane skoraj 10% trenutne vrednosti avta (dobrih 200 evrov se mi zdi).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kot da je to nek faktor...
ne-ne-1.gif

Imam raje novo, zamenjano steklo kot pa originalno vso okrušeno, da uniči gumice brisalcev v dveh mesecih...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Seveda je faktor - faktor verjetnosti.
Ce imas pa raje menjano steklo na doloceno obdobje, bos pa znal izracunati, ce je ugodneje zavarovati in na tisto casovno obdobje namerno razbiti steklo ali raje na tisto obdobje placati menjavo.
Jasno je seveda najceneje zavarovati samo ko pride cas menjave in takrat namerno razbiti. Ampak s tem zavarovanje drazis vsem drugim in ni fer.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Že 16 let svoja vozila zavarujem kasko z vsemi dodatnimi kombinacijami. Avte imam za vozit ne za bahat.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Hja odvisno. Jst sem v skoraj 25. letih vetrobransko steklo menjal že na petih avtih (trije osebni, dva terenska), res pa je da stika z divjadjo še nisem imel nikoli (čeprav je včasih manjkalo za las), sem pa iz kaska že večkrat uveljavljal parkirišče (posebej zavarovano), točo (3x na dveh različnih avtih), vandalizem 2x, padec predmeta 1x ...