odkup prve škode AO

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Pri Tiliji napreduješ 2 PR in mislim da je edina. S pomočjo Tilije sem bil jaz praktično takoj pri 50% popusta, sedaj pa imam s PR1 tudi že integriran brezplačni "odkup 1. škode".
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Tudi če si v PR1 se še vedno izplača vzeti odkup prve škoda, saj imaš potem v bistvu odkup dveh škod. Tako imam jaz.
wink-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Tako je, to je odkup dveh škod v enem letu. A glede na verjetnost mislim da pri meni ni potrebno.
ne-ne-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
V bistvu se ne splača vzeti odkup prve škode.
smile-1.gif

Nekateri ga pač vzamejo, "za vsak slučaj".

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
Daj stevilke ven, da vidimo zakaj se ne izplaca.

Recimo nova skoda octavia 1,6 tdi zavarovalnica Maribor, nov voznik brez bonusa

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če ne razbijaš avta se ne splača. To je pač postavka ki zavarovalnicam nosi profit.

Če razbiješ avto enkrat na 10 let, te bo doplačevanje 10 let tega odkupa dražje prišlo, kot pa da boš nekaj let zaradi uveljavljanja škode bil v dražjem razredu. Če pa redno avto razbijaš, je pač situacija druga. Takrat kratko potegne zavarovalnica. V totalu, imajo pa slednje izključno profit, slednje je tudi njihov namen obstoja.

Isto neumnost folk počne, ko sesuje nekoga na cesti ali parkirišču in namesto, da mu da polico AO, mu daje denar na roke. Ker bo kao dražje zavarovanje. Potem pa na roke raje da tudi 300 EUR, izguba premijskega razreda in razlika v ceni AO zavarovanja pa bi ga tekom naslednjih let prišla morda 100 EUR.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Kot si pravilno zapisal je stvar zavarovanca in njegove situacije ali se odkup prve škode izplača. Je pa tako, da se včasih zgodijo zelo čudne zadeve, ki jih pravilno zavarovanje lahko olajša. Seveda, če ni problemov pri uveljavljanju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
zakaj mi to agent priporoča?
saj odkar imam izpit še nisem bil povzročitelj, kar pomeni 20 let ... pa tudi če padem 3 razrede, ne bo zdaj konec sveta.
a se to sploh splača vzet?

Vedno se splača
smile-1.gif

odvisno v katerem premijskem razredu si, če imaš že veliko bonusa nar PR4 ali nižje, te odkup škode stane kakšnih 10€
in pri obnovi zavarovanja v primeru škode lahko prišparaš par krat toliko. Hitro se ti lahko zgodita dve škodi v enem letu,
rahlo butneš koga na parkirišču pa mu daš kupon, žena kam butne itd... Tukaj je premija res maelnkostana...

Če si pa v PR12 ali višjem, pa v primeru škode padeš v PR ki je višji od PR14, kar pomeni ob obnovi NIČ komercialnih
popustov + povišenje premije glede na PR (PR15 = 110%, PR16 =120%, PR17 = 135%)
Je pa tuakj odkup prve škode sorazmerno dražji... npr 100€, to se splača za mlajše voznike....

Odločitev je tvoja, prav veliko ne boš na slabšem zaradi tega, tistih 10€ (smatram da tam nekje) pa ne boš dosti pogrešal.
(pri kasku je to lahko več)

Kera zavarovalnica to?
Če 20 let nisi imel karambola moraš po alterju nasveti obvezno vzeti odkup prve škode. Ker sedaj je pa že čas da se enkrat zaletiš.
Osebno ga do sedaj nisem nikoli imel, čeprav sem enkrat nekaj tuhtal. Sedaj ko sem v pr 2? mi dol visi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
zmaga.gif

Nekako tako kot kuponkoti... Nekateri uporabniki so na profitu, vendar je v globalu teh manj kot pa tistih ki kupijo kupon in ga ne koristijo ever. In to prinaša zaslužek.
Je pa treba priznati da je to dober marketinški pristop kako scuzati denar od naivnežev...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Nobenemu ne želim nezgode, vendar ste nekateri pametni u tri p.izde mater... nesreča nikoli ne počiva in to je dejstvo. Karambola nisem imel zadnjih 18 let, pa vseeno plačujem odkup prve škode, sem preveč na cesti da bi reskiral ...

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Včeraj nisem mel pojma kako sem se 20km ac prepeljal (psihično - fizično utrujen) ob polnoči. Takrat bi lahko brez problema kerega sesul

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Odkup prve škode se ne splača. Gledati je potrebno na dolgi rok. Verjetnostni račun bo pokazal, da boš na dolgi rok (PO VSEJ VERJETNOSTI (da ne bo dvoma)) z odkupom prve škode plačal več kot brez. Lahko se zgodi obratno, ampak verjetnost je majhna.

Podobno kot imaš možnost v igralnici zaslužiti, ampak na dolgi rok boš imel izgubo.

Spet je podobna stvar loto. Če zadaneš, moraš nehati za vse večne čase, sicer jim boš ves denar "vrnil".

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
potem takem se tudi bilokaj drugega kot samo obvezno ne splača;)
kasko ni poceni in v 18 letih bi s samo z razliko za kasko že dobil nov avto;)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Nobeno zavarovanje se ne splača. Zato pa imajo zavarovalnice dobiček - jasno kot beli dan. edino na Kasku se mi zdi, da sem celo slišal, da je izguba, ampak jo jasno pokrivajo iz AO.
AO se najmanj splača, ampak to res mora biti zaradi drugih. Torej, da ne škodiš drugemu, če se zaletiš v njegov Lamborghini in ne moreš povrniti škode.

Glede Kaska sem pa tudi sam mnenja, to sem že napisal, se mi zdi: Raje vsako leto premijo za polni kasko na varčevalni račun. Če se kaj zgodi, tako sam sebe zavaruješ, če se po toliko in toliko letih ne zgodi nič, ti denar ostane in z njim kupiš novo vozilo. Problem je samo začetek. Torej, teoretično bi moral imeti začetni kapital za prvih par let.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tvoja teorija ima napako... V začetku noraš imeti kapital za nov avto. Torej dupli znesek, pa še za morebitne šipe, parkinge, točo... Potem pa vsako leto tak znesek, znesek za nakup drugega pa lahko zmanjšuješ...
Če ti znese...
Samo potem bi se kupovala vozila v rangu 10k EUR v glavnem.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Sicer pa kasko z 1% franšizo in vsemi dodatnimi kombinacijami, bonus 50%, za vozilo ranga 20.000eur ne pride več kot 500eur letno. Tak da nekih blaznih prohrankov ne bo, sploh pa za nov avto. Da se 10 let vozim v strahu, kakor iz tiste Triglav reklame ko vsak dan zavrti kolo sreče, pa mi nekak ne znese.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jp. Full kasko brez odbitne franšize, odkup prve škode na AO in KASKO za vozilo ranga 40k+, slabih 800eur pri PR01 z vsemi popusti ...
wink-1.gif

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
A sem spregledal ali kaj?
Niihče ne omenja, da ena od zavaroavlnic na trgu ponuja AO z zamrznitvijo bonusa za zavarovance, ki imajo 50% bonus.
Enostavno povedano odkup prve škode za katerega ni potrebno doplačati in je v bistvu zastonj (seveda ne za vse stranke), poleg tega pa tudi po dveh škodah še vedno ohraniš isti PR.

Skoraj ne morem verjeti, da tega ni v tej temi....

Lp