Citat:
Uporabnik markoman pravi:
zakaj mi to agent priporoča?
saj odkar imam izpit še nisem bil povzročitelj, kar pomeni 20 let ... pa tudi če padem 3 razrede, ne bo zdaj konec sveta.
a se to sploh splača vzet?
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
zavarovalnica maribor, imam vse možne popuste, kar jih lahko ima 38-letni voznik z 20-letnimi izkušnjami.
doplačilo je res malenkostno, ampak če ga zdaj že pet let plačujem, škode pa nisem povzročil še nikoli, zakaj to sploh imet.
ne zdaj žene v to mešat , ona ma svoj avto in ima odkup prve škode ... ampak se tudi ne zaletava ...
pol pravite, da to ni napačna stvar ... ok.
Še enkrat, da boš bolje razumel:Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Triglav nima odkupa prve škode? Trenutno nisem pri triglavu tako da ne vem, par let nazaj je pa to definitivno imel. Ne vem kaj mešaš..
Kot drugo, agent je lepo povedal naslednje leto, ko sem pač uveljavljal odkup prve škode, kako in kako bo cena vnaprej. In kasko premija semi ni čisto nič podražila...
Če se tebi splača uveljavljati vsako leto par jurjev, vsaka ti čast za prevažanje v takšnem avtu. Za domiselne osebke, ki se na ta način poskušajo preživljati, pa zavarovalnice že poskrbijo ...Citat:
Saj je logično, potem vsako leto zavarujem odkup prve škode, kao po isti ceni, pa vsako leto za par jurjev uveljavljam škodo, brez izgube bonusa..yea right..
Zavarovalnice te glede na škodni rezultat razvrščajo v premijske razrede. Za vsako leto brez škode napreduješ za 1 PR, za določene škode pa izgubiš po 3 PR za vsako škodo.Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
No, ko je ravno govora o odkupu prve škode (mi tele zavarovalniške zadeve niso najbolj poznane) . Lani sem jo prvič vzel, na polici pa pri kasku pod opombami piše 20% doplačilo: odkup posledic prve škode. Kaj to točno pomeni (in v katerih primerih se jo splača koristiti)? Recimo da imam neko poškodbo na avtu (za recimo cca. 500€) in grem potem na zavarovalnico to urejat.
Upam, da si že zamenjal agenta, ki ti je futral s temi zgodbicami. V resnici bi sklepal, da ti ni mogel več dati komercialnega popusta, pa se je zgovarjal na tvoj škodni dogodek in blazno drag odkup. To je to. Ne rabiš pa me poučevati o teh stvareh. Če ti jaz napišem kako je, potem vzemi to kot resnico ...Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Pisal sem za kasko. Hotel sem povedati samo, da če uveljavljaš odkup prve škode, in naslednje leto ponovo hočeš zavarovati odkup prve škode, da bo premnija za to dražja, kot prejšnje leto. Tako je bilo pred leti. Kako je trenutno ne vemn.
Takrat mi je bilo rečeno, da moram 3 leta biti brez škode, da lahko spet vzamem odkup prve škode po 'običajni ceni', brez kakih pribitkov zaradi predhodnega uveljavljanja le-tega.