odkup prve škode AO

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zakaj mi to agent priporoča?
saj odkar imam izpit še nisem bil povzročitelj, kar pomeni 20 let ... pa tudi če padem 3 razrede, ne bo zdaj konec sveta.
a se to sploh splača vzet?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
zakaj mi to agent priporoča?
saj odkar imam izpit še nisem bil povzročitelj, kar pomeni 20 let ... pa tudi če padem 3 razrede, ne bo zdaj konec sveta.
a se to sploh splača vzet?

Vedno se splača
smile-1.gif

odvisno v katerem premijskem razredu si, če imaš že veliko bonusa nar PR4 ali nižje, te odkup škode stane kakšnih 10€
in pri obnovi zavarovanja v primeru škode lahko prišparaš par krat toliko. Hitro se ti lahko zgodita dve škodi v enem letu,
rahlo butneš koga na parkirišču pa mu daš kupon, žena kam butne itd... Tukaj je premija res maelnkostana...

Če si pa v PR12 ali višjem, pa v primeru škode padeš v PR ki je višji od PR14, kar pomeni ob obnovi NIČ komercialnih
popustov + povišenje premije glede na PR (PR15 = 110%, PR16 =120%, PR17 = 135%)
Je pa tuakj odkup prve škode sorazmerno dražji... npr 100€, to se splača za mlajše voznike....

Odločitev je tvoja, prav veliko ne boš na slabšem zaradi tega, tistih 10€ (smatram da tam nekje) pa ne boš dosti pogrešal.
(pri kasku je to lahko več)

Kera zavarovalnica to?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Jaz vedno vzamem odkup prve škode tako na AO kot na kasku (PR3 in PR1), prav tako žena (PR1). Ženi je že prišlo prav.
wink-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zavarovalnica maribor, imam vse možne popuste, kar jih lahko ima 38-letni voznik z 20-letnimi izkušnjami.
doplačilo je res malenkostno, ampak če ga zdaj že pet let plačujem, škode pa nisem povzročil še nikoli, zakaj to sploh imet.
ne zdaj žene v to mešat :), ona ma svoj avto in ima odkup prve škode ... ampak se tudi ne zaletava ...
pol pravite, da to ni napačna stvar ... ok.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, te pride odkup prve škode 10€. ..Ko boš pa jokerja izkoristil pa ne bo več samo 10€...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
zavarovalnica maribor, imam vse možne popuste, kar jih lahko ima 38-letni voznik z 20-letnimi izkušnjami.
doplačilo je res malenkostno, ampak če ga zdaj že pet let plačujem, škode pa nisem povzročil še nikoli, zakaj to sploh imet.
ne zdaj žene v to mešat :), ona ma svoj avto in ima odkup prve škode ... ampak se tudi ne zaletava ...
pol pravite, da to ni napačna stvar ... ok.

Ma saj si si že sam odgovoril. Recimo, da si za odkup prve škode v petih letih plačal "brez veze" 50eur, letos pa ga ne boš in zaradi nesporazuma, tako kot moja žena (ki je btw. odlična voznica), povzročiš nesrečo, koliko misliš da te bo stalo? 10eur? Bolj težko ...

imam preko 2mio prevoženih, a vseeno za vse avte vsako leto plačam odkup prve škode.
zmaga.gif

Preračunaj si sam.
wink-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Prvič ko sem pri 3glavu vzel odkup prve škode, je žena krstila avto. Škode cca 5 jurčkov, odkup prve škode takrat je bil pa se mi zdi okoli 50 eur.
če bi jo naslednje leto spet hotel vzeti, bi dal pa mislim da kar konkretno več denarja, okoli 150 se mi zdi je bilo pred leti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kot prvo: Zgleda nekateri niti nimate pojma kaj je to odkup prve škode na AO, sploh ko v istem hipu zraven mešate Triglav, ki tega niti nima ...
Kot drugo: odkup prve škode na kasku stane pri Triglavu 8% doplačila kasko premije. Če si dal prvič 50eur za odkup, drugič bi pa stal 150eur, pomeni da se ti je očitno kasko premija podražila za 3x (zakaj že nimam pojma, imam pa občutek da odkupa sploh nisi imel, ker te je nekdo napizdil, naslednje leto pa je vse skupaj res bilo 150eur dražje).

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Triglav nima odkupa prve škode? Trenutno nisem pri triglavu tako da ne vem, par let nazaj je pa to definitivno imel. Ne vem kaj mešaš..

Kot drugo, agent je lepo povedal naslednje leto, ko sem pač uveljavljal odkup prve škode, kako in kako bo cena vnaprej. In kasko premija semi ni čisto nič podražila...
Saj je logično, potem vsako leto zavarujem odkup prve škode, kao po isti ceni, pa vsako leto za par jurjev uveljavljam škodo, brez izgube bonusa..yea right..

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Triglav nima odkupa prve škode? Trenutno nisem pri triglavu tako da ne vem, par let nazaj je pa to definitivno imel. Ne vem kaj mešaš..

Kot drugo, agent je lepo povedal naslednje leto, ko sem pač uveljavljal odkup prve škode, kako in kako bo cena vnaprej. In kasko premija semi ni čisto nič podražila...
Še enkrat, da boš bolje razumel:
- odkup prve škode na AO pri Triglavu ne obstaja in nikoli ni obstajal,
- odkup prve škode na kasko pri Triglavu obstaja, v kolikor ga uveljavljalaš ni zavarovanje zaradi tega čisto nič dražje (pravzaprav je zavarovanje ponavadi še ceneje, ravno zaradi hvala bogu doplačanega odkupa).

Ravo to je smisel odkupa prve škode, da v štartu malo več plačaš, da v primeru uveljavljanja škode potem enako zavarovanje ne bo naslednje leto dražje zaradi tega.
Citat:
Saj je logično, potem vsako leto zavarujem odkup prve škode, kao po isti ceni, pa vsako leto za par jurjev uveljavljam škodo, brez izgube bonusa..yea right..
Če se tebi splača uveljavljati vsako leto par jurjev, vsaka ti čast za prevažanje v takšnem avtu. Za domiselne osebke, ki se na ta način poskušajo preživljati, pa zavarovalnice že poskrbijo ...

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
No, ko je ravno govora o odkupu prve škode (mi tele zavarovalniške zadeve niso najbolj poznane) . Lani sem jo prvič vzel, na polici pa pri kasku pod opombami piše 20% doplačilo: odkup posledic prve škode. Kaj to točno pomeni (in v katerih primerih se jo splača koristiti)? Recimo da imam neko poškodbo na avtu (za recimo cca. 500€) in grem potem na zavarovalnico to urejat.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
po domače povedano ne boš izgubil PR, ostaneš tam kjer si bil.

Po mojih kalkulacijah se splača doplačati

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ja, jaz govorim o kasku, ne AO...aja..sorry, šele sedajle sem videl, da je tema glede AO. Ok, to drži.
Pisal sem za kasko. Hotel sem povedati samo, da če uveljavljaš odkup prve škode, in naslednje leto ponovo hočeš zavarovati odkup prve škode, da bo premnija za to dražja, kot prejšnje leto. Tako je bilo pred leti. Kako je trenutno ne vemn.
Takrat mi je bilo rečeno, da moram 3 leta biti brez škode, da lahko spet vzamem odkup prve škode po 'običajni ceni', brez kakih pribitkov zaradi predhodnega uveljavljanja le-tega.

Ni ti pa potrebno skrbeti glede mojega preživljanja...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
No, ko je ravno govora o odkupu prve škode (mi tele zavarovalniške zadeve niso najbolj poznane) . Lani sem jo prvič vzel, na polici pa pri kasku pod opombami piše 20% doplačilo: odkup posledic prve škode. Kaj to točno pomeni (in v katerih primerih se jo splača koristiti)? Recimo da imam neko poškodbo na avtu (za recimo cca. 500€) in grem potem na zavarovalnico to urejat.
Zavarovalnice te glede na škodni rezultat razvrščajo v premijske razrede. Za vsako leto brez škode napreduješ za 1 PR, za določene škode pa izgubiš po 3 PR za vsako škodo.
Odkup prve škode pa pomeni, da ti za eno škodo, za kateri bi moral izgubiti 3 premijske razrede spregledajo in te ne kaznujejo z izgubo premijskih razredov.

Še vedno pa odkup prve škode ne pomeni, da lahko ti uveljavljaš kar si zgoraj napisal. Najprej moraš imeti ta škodni dogodek zavarovan (kasko), potem se upošteva morebiti dogovorjena soudeležba tebe pri škodi (recimo 300eur škode plačaš sam, ostalo zavarovalnica), če bo uveljavljanje te škode imeli vpliv na tvoj bonus (pa boš uveljavljal odkup prve škode, da ne bo naslednje leto zavarovanje zaradi tega dražje). Odkup prve škode zavarovalnice sicer avtomatično opuštevajo pri izračunu premije naslednje leto.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Pisal sem za kasko. Hotel sem povedati samo, da če uveljavljaš odkup prve škode, in naslednje leto ponovo hočeš zavarovati odkup prve škode, da bo premnija za to dražja, kot prejšnje leto. Tako je bilo pred leti. Kako je trenutno ne vemn.
Takrat mi je bilo rečeno, da moram 3 leta biti brez škode, da lahko spet vzamem odkup prve škode po 'običajni ceni', brez kakih pribitkov zaradi predhodnega uveljavljanja le-tega.
Upam, da si že zamenjal agenta, ki ti je futral s temi zgodbicami. V resnici bi sklepal, da ti ni mogel več dati komercialnega popusta, pa se je zgovarjal na tvoj škodni dogodek in blazno drag odkup. To je to. Ne rabiš pa me poučevati o teh stvareh. Če ti jaz napišem kako je, potem vzemi to kot resnico ...

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ja, trenutno nisem več tam. Ampak, ok, a ni neke logike v tem? Da naslednje leto dražje plačaš odkup prve škode, če si ga prejšnje leto recimo koristil?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ali pa si na Tiliji v PR 1 in če rukneš prideš v PR 4, če ne rukneš si že po letu spet v PR 2. Od PR 1 do 4 imajo 50 % popusta. Tukaj je odkup prve škode res brezpredmeten.

Generali ima celo PR0. Pri njih sicer ne napreduješ za dva PR letno.

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
A tilija je edina pri katerih greš za 3 pr. razrede nižje, če nimaš škode?

Sicer pa pbutec, tole je iz splošnih pogojev za kasko (triglav):
2037379-2014-06-24_14-18-21.png

Priponke

• 2037379-2014-06-24_14-18-21.png
    2037379-2014-06-24_14-18-21.png
    25,3 KB · Ogledi: 251
Nazadnje urejeno: