Odkril, da je nov avto najverjetneje poškodovan

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Če si iz štajerske ti ga lahko jaz posodim. Odstopanje v mejah normale je lahko tam par 10 mikronov po mojih izkušnjah, je pa lahko naknadno tudi tako pobarvano, da merilec ne odstopa niti malo od ostalih delov avta, tako da 100% ta zadeva tudi ni.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Pa dejte no, zdej boš pa pr novem avtu okol letal z merilcem laka. Tole je navadno šalabajzerstvo....največ avta za vaš denar....hahaha.....pa tisti ki so ti avto prodali....kakšno reklamo so si naredil. Menjaj prodajalca in menjaj znamko pa pika.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.566
335
83
Kras
www.mtl.si
Poglej v avtotrgovinah, sicer pa splet.
Običajna debelina laka je med 100 in 150 mikroni, so pa možna še določena odstopanja in pa preberi si še cizy-ev post.
Pa merilec je treba pred uporabo ustrezno skalibrirat.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam sem sicer kupoval rabljen avto, ampak sem ga vseeno premeril z merilcem laka.

po večini je bila debelina nanosa laka med 130 in 140, na notranji strani pragov med 70 in 80.

sicer je okoli zadnjega kolesa, na ozkem delu med robom blatnika in zadnjimi vrati bil nanos precej debelejši, med 500-1100, ampak takoj za robom, kjer so potem zadnja vrata je bila vrednost nanosa laka normalna (70-80). torej je bil avto malo butnjen in zelo korektno popravljen (to je potrdila tudi optika), in to načeloma ne bi smelo biti problematično.

če bi bil nanos močnejši okoli celotnega zadnjega kolesa, ali pa recimo tudi za robom vrat, bi se ga zagotovo izognil - pač, opis moje izkušnje, kako presoditi, kaj je z avtom in kaj ne. če pa bi bil nov, tako udarjen, pa bi se zagotovo poskušal dogovorit za kakšno ugodnost - popust, brezplačno servisiranje nekaj časa, zimske pnevmatike pred zimo, pač, nekako da kompenziraš "napako". seveda, če ima avto večje poškodbe, kot barvan del na recimo površini 20 kvadratnih cm, pa seveda drugače postopaš.
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Ti si en LOLek. Očitno že dolgo nisi kupoval novega avta, ali pa gledaš samo zalogo na parkirišču.
Večinoma je vse po naročilu (revščina, ki si jo lahko privoščimo, verjamem da so bemfe pa mečke vse iz zaloge) in proti plačilu vsaj are.
Torej najprej čakaš dober mesec ali več, ko končno dobiš "igračo" pa rečeš - nočem.???

In osebno močno dvomim v resničnost celotne zgodbe o Kii.

Če je z vozilom kaj narobe, komot rečeš NOČEM.
Vsaj če imaš hrbtenico tudi v RL, gospod internetni zmerjač ostalih.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Kakšen merilec, pa naj bi človek vzel s seboj? Vidim, da je cenovni razpon od 50-1000€. So tisti do 100€ tudi relavantni?

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Moje mnenje je da pri prevzemu novega avta ni potrebno skakat okoli z merilcem. Avto si prevzel nov torej nepoškodovan. Če se izkaže kasneje da temu ni tako gre za gjufijo.
Se pa z avtom najboljše spoznaš ko vzameš gobo v roke in ga opereš. Zato po prihodu domov narediš ravno to. Med pranjem odkrineš vsako malenkost..prasko, drug odtenek, različne fuge na vratih...in če kaj odkriješ se podrobneje lotiš tistega dela da se ugotovi ali gre za šlamastiko izdelave ali prikrivanje poškodb.

Kar se lastnika teme tiče..avto ima 4 leta. Če si nezadovoljen z njim ga prodaj in kupi nekaj drugega. Škoda živcev, škoda časa. Raje čas porabi za življenje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.037
5.654
113
Pomaga recimo če imaš veze pri avtoprevozniku......in ga prosiš če lahko pregleda tvoj VIN če je bil kaj poškodovan med transportom
wink-1.gif

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
mi lahko kdo pove kakšna je praksa pri zavornih diskih in ploščicah?
Namreč lani konec oktobra so menjali ploščice in sedaj je po 15tisoč km potrebna menjava in diskov in ploščic.
Ker ne verjamem, da so se diski v teh 15k toliko uničili, da so potrebni cele menjave me zanima:
- ali se ob menjavi ploščic menja tudi diske
- ali lahko na "slab" disk damo nove ploščice

Namreč mnenja sem, tudi drugi se čudijo, da niso sčistili vsega pri menjavi ploščic ( z delom cca 75€ brez DDV ) in vse skupaj dali na morebitne poškodovane diske.
Sedaj imam zopet strošek menjave ploščic ( ki so pač bile nove in menjane 15tkm pri zadnjem servisu ) ter diskov.

PS: menjava ploščic je bila zadaj...spredaj je vse še tip top
PS2: avto ima 70 tisoč km...menjano pri 56 tisoč km

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Bremze si sravfaj sam...oz pod kozolcem...in to 1x letno!

Servis.....redkokdo se dreja....samo menjajo...najraje v kompletu (disk/ploscice) da je za zihr...in to te upali po zepu...

Drugace praxa je tko....vsakic ko menjas ploscice....je pametno disk vsaj poravnat....ni pa cist nujno...

Zadnji niso problem ker so enojni....sprednji k majo vetrnico spredi pa gredo pponavadi skupaj s ploscicami...tm okol 70-80kkm...odvisno od stila voznje!

Tebi so zadnje menjal ker so ti zzarrustala vodila in si mel rjave diske...een kozzolcar bi ti jih samo porravnal in nove pplooscixe dal...in bi blo cist BP (pazi govorimo za zadnje diske ki so manj obremenjeni IN enojni!)

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
ma sj diski so še stari gor..samo ploščice so mi menjal
Bom potem raje sam pa je.
itak ne krije garancija

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Meni tole z diski ni normalno. Prejšnji avto je imel čez 150 00km pa sem enkrat vmes spredaj ploščice menjal diskov nikoli. Se je pa bližala menjava ploščic zadaj. Isto korejc.

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Odvisno kje voziš......2 i30 doma.....eden v hribih....drug po mestu......pri obeh menjam diske na 70-80kkm....original......pagid....nima veze...sedaj bom dal gor pa ATE...will see
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ja verjetno je od terena in stila vožnje odvisno. Ta moj je bencinar 1.4 NA je težak 1360kg pa je vsak tank med 6,0-6,5l.

B81

22. jul 2007
36.869
10.438
113
Ne vem no...pred leti na 307 nismo menjali diskov pri 170 k km, na mojem pri 200+k km so se tudi prvi... wtf diske menjat pri 70k...?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Se mi zdi da se največja težava takšnih avtov nahaja med volanom in voznikovim sedežem.

Vsi smo mislili potiho isto, a noben ni upal reči naglas
smile-1.gif

Avtor: Si že premeril avto z merilcem laka? Slike?

Kamele0N

23. jul 2008
42.037
5.654
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Se mi zdi da se največja težava takšnih avtov nahaja med volanom in voznikovim sedežem.

Pač nismo vsi TDi penzionisti
smile-1.gif

Eni kupujete ta jajca za jajcanje in škrtarjenje .....drugi se pa vozimo
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno: