Odkril, da je nov avto najverjetneje poškodovan

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.714
5.876
113
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
mi lahko kdo pove kakšna je praksa pri zavornih diskih in ploščicah?
Namreč lani konec oktobra so menjali ploščice in sedaj je po 15tisoč km potrebna menjava in diskov in ploščic.
Ker ne verjamem, da so se diski v teh 15k toliko uničili, da so potrebni cele menjave me zanima:
- ali se ob menjavi ploščic menja tudi diske
- ali lahko na "slab" disk damo nove ploščice

Namreč mnenja sem, tudi drugi se čudijo, da niso sčistili vsega pri menjavi ploščic ( z delom cca 75€ brez DDV ) in vse skupaj dali na morebitne poškodovane diske.
Sedaj imam zopet strošek menjave ploščic ( ki so pač bile nove in menjane 15tkm pri zadnjem servisu ) ter diskov.

PS: menjava ploščic je bila zadaj...spredaj je vse še tip top
PS2: avto ima 70 tisoč km...menjano pri 56 tisoč km

Nebom pameten, samo jaz na mojem (pogovorno ne ravno kvalitetnem) avtu, sem menjal original zavorne ploščice pri 110kkm, diske pa pri 160kkm skupaj s še enim kompletom zavornih ploščic (pa jih ni bilo nujno menjat). Tako da se zamisli kak avto voziš.

Nazadnje urejeno:

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
-spolirali so madež saj ne vedo zakaj bi to nastalo
-zmeril bom nekoč, ko bo kdo imel kakšen merilec -> ne bom se s tem ukvarjal..lekcija za drugič
-naročene obe gumi za voznikova in sovoznikova vrata- voznikova vrata povešena-ni rešitve; pač vsakič menjava gume ( sedaj že 5x )
-ploščice menjane na slabe diske; ploščice fuč; potrebna menjava zadnjih diskov ( rja ), strošek 130€ za oba z delom; nove ploščice častijo oni

Ugotovilo se med drugim:
- vsi garancijski zahtevki gredo v Beograd
- sprva so mi vse odklonili sedaj vse ok. Priča je to, da je personal v pezdi. Linija najmanjšega odpora in sprenevedanje. Nekateri so zelo v redu in se potrudijo.

Je pa zanimiv odziv nekaterih uporabnikov...čisto po "slovensko"

Tema se lahko zaklene, avto se bo vozil dalje in kasneje prodal staro za novo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
z eno nogo na zavori drugi pa na asu, ali še bolje prsti/peta...Tudi ročne ne spustimo vedno dovolj...
Da bi diske menjal na 70kkm? Zaradi obrabe pri normalni vožnji ne.
Pri 209kkm so bili menjani samo zadaj, pa še to "preventivno" in bi najbrž še kakšnih 100kkm lahko zdržal. Debelia diskov je bila še nad tovarniško zahtevanimi 8mm. Spredaj so še vedno original. In to na avvtu ki slovi po slabi kvaliteti.
Pa je avto pol svojega življenja prevozil na hribovskem prelazu s serpentinami in ne na neki ravni AC, kjer se da prevoziti 100km ne da bi pipnil bremzo.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.869
10.438
113
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:

Je pa zanimiv odziv nekaterih uporabnikov... čisto po "slovensko "

Tema se lahko zaklene, avto se bo vozil dalje in kasneje prodal staro za novo...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.553
9.821
113
40
MB
me pa zanima, kako je pol, ko hočeš tak avto dat staro za novo, takrat vzamejo kot brezhibnega ker so na vseh servisih ugotovili "da ni nič narobe" al pač takrat ustrezno znižajo odkupno ceno, ker je avto bil razbit
smile-1.gif
v dokumentaciji verjetno imajo vse te zaznamke od reklamacij ipd

tomi

Guru
1. sep 2007
18.553
9.821
113
40
MB
ne men bolj zanima iz vidika trgovca, kjer je avto kupil pa servisiral, pa jim ga pol pripelješ da bi ga dal staro za novo, kak odreagirajo
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.130
3.875
113
Ti torej dopuščaš možnost da bi šel po naslednji avto ne samo k isti znamki, ampak celo k istemu dilerju? Pa to je tako kot bi fasal triper in šel potem naslednjič k isti kurbi če ima slučajno še kakšno drugo bolezen.

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
ja lej, če oni pravijo, da ni nič narobe in da je to težava z lakom...je najverjetneje res.
Kdo sem jaz.
Tisti, ki pa bo odkupil pa naj preveri, kot nekateri ob nakupu novega avtomobila, z merilcem laka....

Staro za novo lahko uporabiš tudi pri kakšnem drugem "dilerju" ali pač?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Kdo preverja lak in povešenost pri novem avtu? če se ti to zgodi itaq nimaš kej ker lahko vedno zvrnejo vse nate in to se lah zgodi pri vsaki znamki občutek je pa izredno slab ....zamenjaš znamko pa je, to je tko kt če se ti serviser zameri z visokim računom ali nefer odnosom, najdeš drugega in je in se probaš čimmanj sekirat saj gre navsezadnje samo za pleh.......

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Najbrz je res najbolje da avto z merilcem premeris pred prevzemom. Vendar to vrze slabo luc... Mogoce bi bilo bolje takoj doma preveriti ga z merilcem, in ga v primeru odstopanj takoj isti/naslednji dan peljati s pripravljenim dopisom/zapisnikom meritve katero kopijo ti podpisejo kot prevzeto.

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
Pozabil napisati.
Avto je potem bil OK. Ni bil poškodovan saj smo ga tudi na uradnem servisu preverili z merilcem laka ( ocena vrednosti staro za novo ).

Posledično sem avto pustil v drugi avtohiši in kupil novega VW Golf 1.6 TDI Comfortline.
Tipično slovensko
wink-1.gif

So me pa serviserji iz KIA po skoraj 3 mesecih poklicali, da so prejeli material za menjavo gum na vratih. Sedaj seveda garancijsko, prej pa proti plačilu ampak hudirja, ko avta več ni...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kako to da comfortline, ni trenutno 40 let za malce več bistveno boljši nakup?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.566
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Najbrz je res najbolje da avto z merilcem premeris pred prevzemom. Vendar to vrze slabo luc... Mogoce bi bilo bolje takoj doma preveriti ga z merilcem, in ga v primeru odstopanj takoj isti/naslednji dan peljati s pripravljenim dopisom/zapisnikom meritve katero kopijo ti podpisejo kot prevzeto.
Ne vidim zakaj bi to vrglo slabo luč in na koga... Ko prevzameš avto podpišeš list v katerem piše, da je z avtom vse ok, blablabla.
Verjetno imaš pravico prej preverit, ne pa podpisat nekaj na slepo. Lahko ga recimo tudi na dvorišču z ročno obrneš parkrat (če jo ima), toliko da vidiš, če dela ok in ne škripa preveč. To recimo, bi znalo vreči slabo luč
grin1.gif
, če bi delal pred podpisom, da je vse ok.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
Mimogrede, a je mozno izmeriti debelino laka na plasticnem obijacu? Do sedaj sem mislil, da se samo na kovinskih povrsinah lahko meri, zdaj pa mi en prodajalec v avtohisi pravi, da se meri tudi na plastiki...