Odkril, da je nov avto najverjetneje poškodovan

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.037
5.654
113
Jaz bi za vse napake razen barve seveda....zamenjal serviserja....pac na licarska dela jim lahko utrujas...ostalo pa ne razumem tvoje patološke navezanosti na ta servis
sprasujem se.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.037
5.654
113
Recimo ravno ta teden se menim za servis za kio nekje v okolici Lj...eden ljubljanski servis (ne bom z imenom) je šrot....najprej so dal not napacen kabinski filter (premajhen! WTF!) in je ropotal ko si dal ventilacijo na mal vec ker je skakal v ohisju...

Druga pa....bejba je mal "ocd"
smile-1.gif
in ji je ratal dojet da zadnja polica ma po novem hakl za marelo...prej je bla pa brez....sicer me ta fičr najprej ni motu....no kmal sva zvedla zakaj sva ga dobila....ko sedaj resonira na semaforjih zadnja polica (dizl) pac so nekomu popravl ppolico z luftom v nosilcih "na garancijo"

Zal se kije ne da servisirat na hyundai servisu....bi mel takoj biznis (ze spraswval pa ne pustijo
smile-1.gif
)

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
ma nisem navezan dec na servis, saj bom nekako rešil pa je.
Madež sem skorajda sedaj odstranil z neko pasto pa krpo...pač dokler ne bo dežja ali pa parkrat pralnice pa bo spet se pokazal.
Sem se sprijaznil pač.

Servisiram tu v LJ zaradi tega, ker sem tu avto kupil in posledično bi ga rad tu tudi servisiral.
Sem pa slišal hvalnice za Kia servis tam pri Cerknici...Naslednjega delam tam.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Zgleda si naletu, da so te hebali brez vazelina. Poznam nekaj lastnikov teh KIJ RIO (novi medel), ki so z avtkom super zadovoljni.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ma glede tega, včasih so do Pluta v Stanežičah, pripeljali kar z vleko po 5 - 6 vozil hkrati FORDOV, največkrat z poškodbami od isker ki letijo na avte ki so zgoraj v prvih vagonih za lokomotivo. Skratka namesto, da bi te avte kako zaščitili je ličar povedal, da je to standard, da mesečno popravlja vsaj 20 Fordov, navadno barvanje strehe, ali spr. haube zaradi poškodb od isker, ki jih sproža vlečna lokomotiva.

Tako da vse je možno......

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Klasika je da se rihta male poškodbe, ki nastanejo pri recimo pri transportu parkiranju. Samo poglej parkplace novih avtov v tovarnah, parkirani so na milimeter, ni hudič da kdaj kerega ne butnejo. Ampak OK, do kakih poškodb potem gre, da prodajajo kot novo. Kaj pa tisto, ko se je šlepar obrnu z kijami ali hyundai na štajerski avtocesti, vozila poškodovana vsepovsod. Se lahko to prodaja kot nov avto?

Drugače ni nobena znamka imuna na te zadeve. Fotru so po 2 letih na servisu pogruntali, da ima na tasovcu G7 napačen odbijač gor. je prvi lastnik, vozilo nikoli karambolirano. Gor je imel zadnji odbijač za modele z enojnim auspuhom in ne z dvojnim ki bi moral biti. Fotr ni niti pogruntal. V pričo fotra je trgovc klical Porsche Slovenija v zvezi reklamacije, na Porscheju so ga nadrli kot mulca, da kaj so 2 leti delali na servisu, da tega niso pogruntal. No nato se je zadeva normalno pod garancijo uredila. Zgleda je bil avto butnjen med transportom in odbijač zamenjan.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.750
113
Citat:
Uporabnik map pravi:
Who?

Alter KIA PR guy. Zdaj bo seveda tiho o tisti njegovi vsemogočni oz. najboljši 7 letni avto garanciji
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če imaš čas, voljo, živce, €... bi se dalo kaj uredit.
V nasprotnem primeru pa žal pozabi:(
Faj bi bilo imet kakega odvetnika za prjatla
Se obrnit na zvezo potrošnikov
Na televizijo spravit zgodbo
...
Dela res veliko...
Pa veliko prej in lažje boš kaj dosegel, če boš ti njim dokazal, da so napake, kot, če boš čakal, da oni teb dokazujejo;)!!

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Treba se je tudi zavedati, da je Kia Rio proizveden v Koreji in preden pride do SLO prodajalca so avto že vozili najmanj 4je ljudje. Zato je tudi možnost poškodb med transportom toliko večja.
Pa tudi v proizvodnji pri barvanju pride večkrat do napak in določen procent (tudi do 10%) karoserij gre vsakodnevno v popravilo še preden je avto sploh sestavljen.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa kdo sploh kup tak avto? En k nima okusa definitivno, pa da po tolkih problemih se ni avta v grabn zapelu pa tud ne vem.....

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Pa kdo sploh kup tak avto? En k nima okusa definitivno, pa da po tolkih problemih se ni avta v grabn zapelu pa tud ne vem.....

No končno en, da pove po resnici. Res ljudem ki kupijo KIO manjka okusa...hebat ga...važen je 7 let garancija itd....pa dej...
stupid-1.gif

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Trupl0 pravi:
zakaj bi moral jaz karkoli dokazovati. Naj oni dokažejo, da mi niso takšnega prodali.
Ta je pa svetovna izjava
smile-1.gif
Ti želiš nekaj od nekoga in ti mora on dokazovati da ima narobe.
Ta film bi pa šel gledat v kino.... :D

Vprašanje, si šel v eno XY avtohišo (ne v to katero servisiraš zelo zadovoljno) in jih prosil naj ti preverijo z merilcem laka debelino laka? Če je zadeva pod 150 mikronov, delaš paniko za brezveze in je ta debata brezpredmetna.
Druga stvar ki jo lahko narediš je ta, da greš na drug kia servis (še 1x ne na tistega katerega si sedaj hodil nezadovoljen - meni neznan razlog zakaj se vračaš ponovno na led) in ti preverijo v računalniku če je bil pri novem avtu izdan nalog za kakršnokoli dodoelavo oz popravilo. Vem da pri VW in Renaultu se da to preveriti na podlagi samo šasije. Ne vidi se kje je bilo amapk samo kdaj in kaj.
To da da perspektivo kaj se je dogajalo.

Kar se pa tiče iskanje pravice po 4 letih, naj ti povem da si prepozen. Lahko iščes pravico, ampak pozabi da se zadeva zneskovno splača. Ti že zdaj povem da se ne. Predlagam da prodaš avto in si kupiš nekaj novega, boljšega. Drugič pa preveri nov avto predenj ga prevzameš. Jaz sem v življenju kupil 4 nove avte, vsakega sem preveril z merilcem laka pred prevzemom, in z vsem sem bil zadovoljen. Zadeva ti vzame 3 min. Vsaka šola nekaj stane.

Ti si tipični primer "zafrustreranega Slovenceljna". Brez zamere seveda! Raje se sekira in joče, kot pa da se nekaj nauči in naredi nekaj boljšega iz situacije. V življenju so vsi drugu krivi, samo sam ne, nikoli! Kriv je uvoznik, kriv je prodajalec, kriv je serviser, kriv je Janša, Kučan, Vlada, sosed, samo ti si čista žrtev. Prov predstavljam si te, težiš groziš, širiš slabo voljo, pa še na koncu ne dosežeš nič. Z zgornjo izjavo si seveda vse potrdil.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Pozdrav !

Se opravičujem, ker bom malo izkoristil tole temo in naj povem, da avtorju nisem prav nič nevoščljiv in roko na srce vsakemu bi se zdelo kaj takega zamalo. Res pa je, da po vsem tem času dokazovati je zelo težko in najbrž živce parajaoče.
S tem v zvezi me zanima ali dejansko nov avto porevzamete tako, da z merilcem laka le tega pregledate? Sam sem pred tem da prevzamem novo vozilo, tudi nižji srednji razred in priznam, da tudi malo "cvikam" če bo vse ok. Seveda avto vizuelno pregledaš kolikor se da samo tam ti zelo hitro kakšna zadeva uide. Res me zanima kako avto pred prevzemom pregledate? Ali se da ta merilec kje izposoditi? Verjamem pa da mogoče malo čudno izpade ta tam z merilcemn preveriš cel avto. In pa v primeru, da ugotoviš, da nekaj ni ok, ga lahko res kar zavrneš? Ne verjamem, da rečejo ok, bomo pa drugega pripeljali - na žalost.
LP
.