Očistimo Slovenijo!

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Nisem šel, ker ne podpiram teh zadev.

žalostno je da se ljudje prerekajo o smiselnosti takšnih čistilnih akcij... mene bi bilo sram kaj tazga napisat.
meni je duševno prisebna oseba, ki odlaga smeti v naravo, manj vredna od cigana

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
zmaga.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:

žalostno je da se ljudje prerekajo o smiselnosti takšnih čistilnih akcij... mene bi bilo sram kaj tazga napisat.
467716-post_slo.gif

Ker je tok problem vstat eno soboto in par urc mal smeti nabirat.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Podpiram akcijo - hvala bogu, da se dela take stvari, če ostalih 364 dni v letu svinjamo.

Vseeno pa mislim, da bi lahko vsi skupaj sproti pospravljali za sabo, potem takih akcij nebi rabili. Saj ni tako težko.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.057
460
83
tam ko se terc po tori rola
A s čim bi to naredil? Ne vem, odvisno od ljudi. Jaz jih menda ja ne bom šel prevzgajat. Mimogrede, v naši okolici že leta ni kakega divjega odlagališča. Pa jih je bilo včasih, ohoho. Edino od cesti, je bilo nekaj smeti. Pač bumbarji mečejo skozi okna avtov...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Sicer je pa v Ms v parku ostalo zasvinjano po čistilni fešti, tko, da se kaj dost ne bo spremenil kot kaže
wink-1.gif
60442935.jpg
Tole hitreje očistiš, kot porabiš časa da sliko preneseš na računalnik.
cheer.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Odpadki so kot seme: ko recimo flikneš en hladilnik v gmajno, boš imel tam čez en mesec za cel Merkur bele tehnike. In to je to: dokler ni nikjer nobenega odpadka, v večini primerov tudi nobenega ne bo. S čistilnimi akcijami dejansko zmanjšaš novo onesnaževanje.
To pravilo velja povsod, tudi naprimer na WC-jih - ko prvi papir zgreši koš, ga tudi naslednji bolj pogosto zgrešijo. Menda obstaja tudi pravilo, da čistoča na WC-ju pada z izobraženostjo uporabnikov.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Sicer je pa v Ms v parku ostalo zasvinjano po čistilni fešti, tko, da se kaj dost ne bo spremenil kot kaže
wink-1.gif
60442935.jpg
cheer.gif

Tam nekje v ozadju je en koš, če prav vidim. Sicer je mogoče tudi tukaj kakšen, ampak malo dvomim. Ker to je precejkrat problem, da na mestih, kjer se zbira mladina (razni parkci, takšni in drugačni placi za katere se ve, da se popiva in zadržuje), dejansko ni nikjer nobenega koša ali vrečke za smeti. Očitno nekateri rajši gledajo smeti razmetane vsepovsod.

Jasno, da ne podpiram tega, da če ni koša, da se meče smeti na tla, ampak pri pijani mladini je vsakomur jasno, da je kaj takega nemogoče pričakovati, da bodo nosili smeti 500m stran v smeti..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
A s čim bi to naredil? Ne vem, odvisno od ljudi. Jaz jih menda ja ne bom šel prevzgajat.
Ali bolj po domače, "naj zrihtajo, samo BMK, kako."
rolleyes-1.gif

Odgovor je bil podan včeraj.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
A iz vrst vsevednih SDS, SNS ipd ni bilo nobenega na vidiku? Zgleda so se poskrili v svojih vilah.

na tvojo žalost so tudi sodelovali, le malo manj so se nastavljali kameram...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.057
460
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
Citat:

Nisi prebral celega prispevka. Butasto se mi zdi čistiti en dan, že z drugim dnem pa spet vse po starem. Smeti lepo skozi okna avtov, pesjanarji puščajo dreke povsod, itd. Treba je spremeniti miselnost ljudi, da jim ne bo samoumevno odpadek kar odvreči kar nekam za vogal.
Veš, jaz raje vsak dan sproti čistim, če sploh je kaj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.124
16.347
113
točno tako. osebno se akcije nisem udeležil, sem imel druge plane za soboto in ta event mi ni bil toliko pomemben, da bi jih zaradi nje preložil. tako kot je že pred mano nekaj uporabnikov zapisalo - a zdej ko je pa čistilni akcija pa vsi pospravljat, ostale dni v letu pa boli te k... za okolico. sam vedno pospravljam po naravi in za sabo in za drugimi po raznih piknik placih, ob jezerih, rekah, itd in to pač ko nanese prilika (kar pomeni da bluzim/kampiram nekje naokoli in najdem kaj smeti) ne pa ko se nekdo odloči da bo čistilna akcija, da se bodo lahko tisti, ki čez leto smetijo vsenaokoli lahko malce bolje počutili.
ampak to seveda ne pomeni da so take vsedržavne čistilne akcije slaba stvar
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men pa to ni isto kot hočeta vidva povedat. da se en dan puca, ostale dni je pa vseeno. Veliko lažje je eno dolino spucat, če je organizirano nekaj ljudi, kakšen vitel, kamion ki bo to odpeljal, itn... Sej tuki se ne gre tok za papirčke, robčke, piksne itn... sej namen akcije je bil bolj da se spuca divja odlagališča, kjer je veeeliko robe in jo en pač ne more spucat v pol ure. Un mogoče je bilo izmed teh 250.000 veliko otrok, ki bojo postali še bolj osveščeni, in ne bojo smetili, ko bojo odrasli. Itak smetijo določeni posamezniki k jih je pomoje za 1% vseh državljanov. Sam nimaš kej. Taki butli bojo vedno obstajali, in zdej lahko nam je vseeno in živimo v vedno večjem smetišču, al se pa zorganizira nekaj ljudi in se zadevo spuca in upa, da naslednji teden tam ne bo več odpadnega materiala. Itak pa folk postaja čedalje bolj osveščen, veliko sedaj odstranjenih smeti je še starih... Bilo pa dobro da bi na teh večjih odlagališčih poskrbeli za boljši nadzor. Kamere na drevesa, pa snemat cesto. Ko pride poln kamion mimo in prazen nazaj, ga lepo sankcionirat - 10.000€ kazni za šoferja, 2x več za firmo, zaseg kamiona in 100% izterjava kazni. Pol nej pa še tele mali "podjetniki" gradbeniki vozijo gradbeno robo kr nekam kamor ne sodi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Itak smetijo določeni posamezniki k jih je pomoje za 1% vseh državljanov.
Ti pa si optimist.
hysterical-1.gif

Bo bolj prav 10-20%, se pa ta procent zmanšuje. Saj ne more 1% državljanov nakopičit tako veliko smeti po hostah in gmajnah
smirk-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Če bo še kakšna podobna akcija le, da se bo nabrane smeti peljalo pred inšpektorjevo pisarno in ministrstvo za okolje, sem takoj za. Dokler pa po TV gledam kako si inšpektorji samo podajajo papirje, naredi pa nihče nič, se takih akcij ne udeležujem. Me pa smeti v naravi neskončno jezijo in marsikdaj kaj privlečem iz gozda.
Pravzuaprav me ta akcija spominja na tista zbiranja medvedkov za ultrazvok. A ne bi raje našli tistega, ki je sunil denar, kot da dajemo lopovom potuho?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
wink-1.gif
60442935.jpg
cheer.gif

tole je sicer ostalo v MS po čistilni akciji (so na park pozabili)?
ali je tako stanje ostalo po malici tistih ki so se udeležili akcije?
Če je to drugo, potem mi ni popolnoma nič žal da se nisem udeležil akcije.
Pred blokom nam "parkovni/igriščni narkiči" stalno smetijo. Za policaje in redarje so nedotakljivi.
Pa ziggy je tudi lepo napisal.
Sicer pa sam letno 100+ ur naredim for free za to državo(pa še nekaj 100 evrov ob tem zapravim).
Meni država ne da sama od sebe popolnoma nič! Še tisto kar mi pripada, se upira z vsemi štirimi.

Nazadnje urejeno: