Očistimo Slovenijo!

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Nisem šla ven čistit, sem pa spucala celo stanovanje.... Posesala, pomila tla, zribala kopalnico in kuhinjo, prebrisala pohištvo, pospravila ... Zdej je pa ful lepo ... vse se sveti pa lepo diši. ah ja ... zAKON :D

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Pa smo jo........očistili. Upam, da vsaj večino! :)
Jaz sem se kar lokalcem pridružla, smo šli malo čez Pržan in Dravlje. Po akciji sem šla pa še na tiste punkte, ki me vedno motijo predvsem od PG do Medna in razen en odsek, ki sem ga potem solo počistila sem z veseljem ugotovila, da so vsi drugi že bili čisti in da so smeti sproti odvažali. Kakšen krasen pogled na čisto naravo.

Juhuhu! Tole mi je pa res všeč. Bravo vsem, ki smo sodelovali in organizatorjem seveda!
Drugače pa me veseli, da zdaj verjetno ne bom več ena izmed redkih z vrečko pobirala smeti po gozdu, ampak da se je večini dvignila (vsaj) zavest in da bomo taki od zdaj eni izmed mnogih.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, sem nazaj s hribov. Sem nazajgrede z Dovške Babe pobral še smeti po in ob planinski poti. Jih ni bilo veliko, ampak se nabere za pol vreče. Daleč največ je bilo papirnatih robčkov, za katere folk očitno misli, da zgnijejo, zato se lahko odmetavajo kjerkoli. No, ni tako.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Očitno nekoga v Ljubljani preveč čisto okolje moti.
10.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Še par slik iz portala Financ

Zanimivi pari: Kučan + Jankovič

1271493632_jankovi%E8%20in%20ku%E8an.JPG

Roko Žarnič in Samuel Žbogar

1271493682_%AEarni%E8%20in%20%AEbogar.JPG

Manca Košir v belem

1271493755_Manca%20Ko%B9ir.JPG

Z železom bogat ulov v Ljubljanici

1271508973_ciscenje40_be.JPG

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
A iz vrst vsevednih SDS, SNS ipd ni bilo nobenega na vidiku? Zgleda so se poskrili v svojih vilah.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Me zanima, če so kaj počistili bregove ob Savi. Ko se peljem z vlakom od Blance do Brestanice, je na ama vsakem faking drevesu kak kos polivinila.
bonk.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Čistilne akcije sem se seveda udeležil, čeprav sem čistil za ostalimi (kot to nekatere tu na forumu očitno moti). Meni se zdi to neke vrste moralna obveznost. Sicer pa smo čistili tudi že v četrtek.

Je pa res, da je bilo organizacijsko dobro poskrbljeno le za PR (vsaj na začetku vem, da ga je fural Pristop) ostalo pa je bilo bolj tako tako. Pod črto še vedno čestitke organizatorjem, da so to spravili skupaj, čeprav bodo imeli naslednjič (upam, da se bo ponavljala), večje težave pri iskanju partnerjev (občine ipd.).

p.s.: sedaj bom počasi lahko ostranil podpis, ki se tam nahaja še od preden je javnost vedela za akcijo
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
šel.
blo super, malo sprehoda, malo sem tekel naokoli, malo pa pobiral smeti z ostalo skupino.
po tem smo v naši občini (upam da tudi v drugih) imeli manjšo pogostitev (klobasa) ter pivo.
ker sem gasilec nam je ratal spit par platojev tam, nekaj smo jih vzeli za v dom, saj ne plačamo mi
smile-1.gif

pozneje pa še do lovcev na golaž in še par piv.
ob 6 sem prišel dam kar fajn potrjen
smile-1.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
bravo slovenija, ganjen sem nad ozaveščenostjo ljudi. sam sem zaradi obveznosti začel čistit šele popoldan, očistil sem par 10m bližnjega potoka, sosedovo navlako, ki jo je odvgel ob potoku, 20m od svojega doma ( bosanec oz. hrvat ). čistil pa bom še cel nasledni teden potoke v bližini, kolikor mi bo čas dopuščal!
hvala vsem , ki ste denas pomagali sloveniji lažje dihat!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.255
113
Spucal Desktop (je blo preveč šare tam, sploh ne vem, kdo jo je navlekel) in spraznil Trash. In to na obeh računalnikih ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kapo dol, raja.

jaz sem pa pred letom in pol priajvil soseda, ki ej v naturo 2000 zvlekel 1000 kubikov robe, od tega vsaj 50 kubikov smeti. vaša opevana inšpektorica je ugotovila, da so to gradbene smeti, gradbena je ugotovila, d ani an gradbeni aprceli, gozdarska je ugotovila, d aje v gozdu. potem je dala rok en mesec, ga podaljšala na 1 leto. potem je pa ugotovila, da s epoznajo in podaljšala še za 3 mesece. če s ene motim je nekaj še sedaj notri.
btw
kraški teren, vse gre v zemljo.
ampak kdo sem jaz, da bi pametoval.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
če bi ocenjevali plačo na količino jokanja, si ti še tvoje miloščine ne zaslužiš

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Kaj je vidva loleka, je danes vrtec zaprt?

Sicer je pa v Ms v parku ostalo zasvinjano po čistilni fešti, tko, da se kaj dost ne bo spremenil kot kaže
wink-1.gif
60442935.jpg

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.057
460
83
tam ko se terc po tori rola
Nisem šel, ker ne podpiram teh zadev. Isto, kot za 1.november... -na ta dan nabito na pokopališčih, med letom pa prazno.
Enako oni drek pred dnevi ''za eno uro ugasnimo luči'' -bedarija brez primere. Po tisti eni uri pa prižgati luči in jih pozabiti ugasnit čez noč.
Tako tudi to -spremeniti je treba miselnost ljudi, da se vedno meče v koše za smeti, itd.
V parku je srednješolska mladina očistila zelo lepo. Pa kaj to pomaga, če so pa zvečer naredili še večjo nesnago -od piksn in steklenic... Isti primer, kot na zgornji sliki.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Tako tudi to -spremeniti je treba miselnost ljudi, da se vedno meče v koše za smeti, itd.
Ja, in s čim boš to naredil, če ne ravno s takimi akcijami?

Odpadki so kot seme: ko recimo flikneš en hladilnik v gmajno, boš imel tam čez en mesec za cel Merkur bele tehnike. In to je to: dokler ni nikjer nobenega odpadka, v večini primerov tudi nobenega ne bo. S čistilnimi akcijami dejansko zmanjšaš novo onesnaževanje.