Očistimo Slovenijo!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Vsak naj zase počisti in bo država čista.

No ja; fora je v tem da precej svinjarije nastane nevede.

Primer 1. so hribi (gore), večina ljudi (90%) je ozaveščenih in vse pospravijo za sabo. Ampak ti šment, zakaj se potem najde vsako letopar vreč smeti ob planinskih poteh (spomladi imajo/imamo planinci vsako leto čistilne akcije)? Dejstvo je da se zgodi, da včasih kaj pade iz ruzaka, iz žepov itd. ... se zgodi pač! Ampak če bi vsak Ljubljanski planinec (karikiram, upam da boste razumeli) na poti pobral kakšen papirček ki ga vidi, tega na koncu leta ne bi bilo nič! Ampak je, ker si vsak misli da za sabo bo že (je že) počistil ampak za drugim pa res ne misli pobirat smeti!!!

Primer 2. cesta in obcestne brežine so smetišče. Pa ne zato ker vsi mečejo svinjarijo skozi okna - če je kdo kdaj pobiral svinjarijo ve, da se tam najde poleg klasične cestne svinjarije (piksne, večke, papirčki) precej več odpadne plastike avtomobilov, rezervna kolesa, vijake, matice, dele luči, stekla .... pa pobirate to svinjarijo ko greste po cesti? Nope, to ni moje .. tisti ki je vrgel naj pobere. (hkrati pa v temi avtomobilizem pizdite kako ima peugeot slabo rešeno postavitev rezervne gume ker ste jo že 4x zgubili v 200k km)

Primer 3. svinjarija ki jo odnese veter izpred praga hiše. Jp, vsa kar se pusti ob hiši lahko odnese veter - to veste samo takrat ko prinese veter od soseda smeti, Da pa razne polivinile, lonce od rož, plastične steklenice celo leto odnaša od vas pa noben ne ve. Če ravno ne pade sosedu na dvorišče, gre tak odpad do prvega jarka ali potoka kjer se vsidra in čaka na čistilno akcijo. Da bi kateri sprehajalec (mogoče celo prvotni lastnik) to pobral pa ne - to ni moje!

.. in kje je navečj svinjarije? Tam kje je polno ljudi, pa ne zato ker jo toliko naredijo ampak ker prelagajo odgovornost na drugega. Na svojem travniku (vrtu) pred hišo vsak pospravi - na planinski poti kjer gre dnevno 200+ ljudi pa ne bo nihče! (na ulici sredi lj pospravi komunala, v gorah pa planinci spomladi v kolikor uspejo)

Torej, vsak naj počisti vse kar vidi da je smet in to povsod in bo 100% lepše - če bo vsak počistil za sabo bo pa tako kot je sedaj (ker tudi Francel, 70let, doma iz vasi, počisti za sabo [vsaj tako misli] ko zavali sod izrabljenega olja od tomovinkoviča v gmajno)!
zmaga.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Jaz grem
cheer.gif

@tistemu par postov višje, ki že zaj jamBra...
Tudi ti bi lahko organiziral kakšno skupino, pa jim omogočil dobro organizirano čistilno akcijo

A ti mene zajebavaš ali kaj? Organiziral skupino in jim OMOGOČIL dobro organizirano čistilno akcijo? Kaj za boga ima to, da se hvališ s čistilno akcijo pri organizaciji katere morajo udeleženci storiti sami vse? Kaj jim kdo omogoči? Evo, bom povedal kaj. Nekdo jim omogoči samo to, da se lahko hvalijo, da so prisotni na dan, ko poteka očistimo Slovenijo. Čisto vse ostalo morajo udeleženci urediti sami. In zakaj bi se potem kdo sekiral in upošteval to kvazi eko množično masovko???

No fakin way. Tako kot so napisali mnogi. Naj vsak pospravi pred lastnim pragom, obenem pa imajo vsi kraji že desetletja čistilne akcije v katerih sodelujejo krajani in uredijo svoje mesto, vas, naselje. To je to. Brez pompa, transparentov, kamer in preseravanja.

Zelo dobro vem, kaj vse moa ena firma samo organizirati v zvezi s to akcijo, ki bo sedaj. Veliko, pravzaprav kar vse. S stališča promocije odgovornosti te firme je zanjo bolje, da vso to organizacijo izpelje dva meseca kasneje, ko ne bodo vsi okoli skakali z vrečami in bo doživela še več pompa v javnosti ter reklame. Jaz se recimo akcije Očistimo Slovenijo ne bom udeležil, bom pa verjetno v naši firmi zlobiral podobno akcijo kdaj drugič, ko jo bomo imeli samo mi in očistili bomo sosesko, kjer je sedež našega podjetja. Zraven pa bo stal en kup novinarjev s fotoaparati. itak je obseg organizacije enak pa če si del ali nisi del pobude Očistimo Slovenijo, le da imaš v drugem terminu več možnosti za samopromocijo družbeno odgovornega ravnanja.

Sicer ni letelo na tebe, ampak tudi prav...

Mišljen je bil tisti, ki se je že sedaj pred samo čistilno akcijo pritoževal nad organizacijo, še preden se je sploh kaj začelo... Zato sem mu pač podal mnenje, da bi lahko on, glede na to, da mora bit sam dober organizator, organiziral skupino za čiščenje, poklical POP TV, da bi posneli in podokumentirali tole, kako mora bit organizirano...

Čeprav je čistilna akcija šele jutri...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.211
6.993
113
pri taščici
ne grem,(obveznosti). Pa tudi malo trapasto se mi zdi. Je prejle na R hit lepo obrazložil zakaj se ne bo udeležil.(nisem vseh poslušal tako da ne vem kaj so povedali ostali)
Sicer pa imajo v "mojem" kraju kar v petek popoldne akcijo kar se mi ne zdi praktično . Ob 5 naj bi začeli, ob 8 je pa tema.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Z napisanim se popolnoma strinjam...

@ Mare77 in ceedevita
Če če če... Nekateri pač nismo taki egoisti in ne bomo šli mimo smeti, ki jih odvržejo osebki, katerih nekaj je naštel tudi utiševalec.
Takoj se vidi, kdo je tak ki mu je mar za okolje in kdo je tisti, ki se mu za vse skupaj jebe... Eden takih pokazateljev so štirikolesniki in krosarji, s katerimi egoistično divjajo po gozdovih, travnikih... Tak ki onesnažuje s hrupom, ki mu ni mar za bivališče divjih živali, bo tudi težko pobral kak papirček s tal, ki ga je tja vrgel kak njegov predhodnik...
Jaz tudi ločujem, pa bom kljub vsemu šel malo popucat okolje...

Zato pa hvala bogu, obstajamo tudi taki, ki nismo egoisti in nam ni težko tistih nekaj ur rizkirat za to, da spucamo svinjarijo, ki so jo pustili prašiči na 2 nogah...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Vsak naj zase počisti in bo država čista.

No ja; fora je v tem da precej svinjarije nastane nevede.

Primer 1. so hribi (gore), večina ljudi (90%) je ozaveščenih in vse pospravijo za sabo. Ampak ti šment, zakaj se potem najde vsako letopar vreč smeti ob planinskih poteh (spomladi imajo/imamo planinci vsako leto čistilne akcije)? Dejstvo je da se zgodi, da včasih kaj pade iz ruzaka, iz žepov itd. ... se zgodi pač! Ampak če bi vsak Ljubljanski planinec (karikiram, upam da boste razumeli) na poti pobral kakšen papirček ki ga vidi, tega na koncu leta ne bi bilo nič! Ampak je, ker si vsak misli da za sabo bo že (je že) počistil ampak za drugim pa res ne misli pobirat smeti!!!

Primer 2. cesta in obcestne brežine so smetišče. Pa ne zato ker vsi mečejo svinjarijo skozi okna - če je kdo kdaj pobiral svinjarijo ve, da se tam najde poleg klasične cestne svinjarije (piksne, večke, papirčki) precej več odpadne plastike avtomobilov, rezervna kolesa, vijake, matice, dele luči, stekla .... pa pobirate to svinjarijo ko greste po cesti? Nope, to ni moje .. tisti ki je vrgel naj pobere. (hkrati pa v temi avtomobilizem pizdite kako ima peugeot slabo rešeno postavitev rezervne gume ker ste jo že 4x zgubili v 200k km)

Primer 3. svinjarija ki jo odnese veter izpred praga hiše. Jp, vsa kar se pusti ob hiši lahko odnese veter - to veste samo takrat ko prinese veter od soseda smeti, Da pa razne polivinile, lonce od rož, plastične steklenice celo leto odnaša od vas pa noben ne ve. Če ravno ne pade sosedu na dvorišče, gre tak odpad do prvega jarka ali potoka kjer se vsidra in čaka na čistilno akcijo. Da bi kateri sprehajalec (mogoče celo prvotni lastnik) to pobral pa ne - to ni moje!

.. in kje je navečj svinjarije? Tam kje je polno ljudi, pa ne zato ker jo toliko naredijo ampak ker prelagajo odgovornost na drugega. Na svojem travniku (vrtu) pred hišo vsak pospravi - na planinski poti kjer gre dnevno 200+ ljudi pa ne bo nihče! (na ulici sredi lj pospravi komunala, v gorah pa planinci spomladi v kolikor uspejo)

Torej, vsak naj počisti vse kar vidi da je smet in to povsod in bo 100% lepše - če bo vsak počistil za sabo bo pa tako kot je sedaj (ker tudi Francel, 70let, doma iz vasi, počisti za sabo [vsaj tako misli] ko zavali sod izrabljenega olja od tomovinkoviča v gmajno)!
zmaga.gif
467716-post_slo.gif
5*

Pusti Jadota. On ne naredi nič. On doma leži na kavču ter ***** čez državo, ker ne poskrbi za njega; čez ljudi, ker ne gredo na ceste protestirat; čez ljudi ki ne pobirajo sproti smeti...

In kaj on v tem času naredi. Dvakrat fajn prdne na kavču, se okol obrne in se zadere babi naj mu prinese pir. Nato pa zadovoljen napiše na alter enostavčno poved.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

@all

Zaradi vaše lastne varnosti vam sporočam, da v soboto 17.4.2010 ne zapuščate vašega doma, saj se po Sloveniji pobirajo smeti
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
zmaga.gif

Sicer pa mi je od organizatorjev najbolj všeč tale cvetka (najdete jo na vseh navodilih, plakatih in letakih) ...

Citat:

Če imate avtomobil, vas prosimo, da pridete z njim in ponudite prevoz tudi drugim udeležencem.

.. skratka to razumem kot da če imam avtomobil MORAM skoraj nujno priti z njim do zbirnega mesta; zbirna mesta bodo potem zgledal kot avto-moto show, samo še striptiz in naked carwash se manjka! To da bodo taisti "organizatorji" organizirali dan brez avotmobila in se ostalih 364 dni zavzemali za zmanjšanje famoznega CO2ja je pa vsakomur jasno!

Skratka lastniki V8 ste vljudno vabljeni da podprete akcijo!
evil.gif

Aja v naši občini se se akciji pridružili tudi offroaderji, ki so drugače itak stalna tarča kritik okoljevarstvenikov. Zdej ko pa se rabi prevoz do "težko" dostopnih odlagališč in pa vitlanje štedilnikov iz grap so pa dobrodošli!
aplauz.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No ja, med organizatorji niti ni društev, ki strašijo s CO2 (Greenpeace, Umanotera, pa še neka so).

Je pa Lučka povedala, da je sicer lepo, da se pobirajo smeti, ampak problem ni v njih, ampak v CO2.
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
zmaga.gif

Sicer pa mi je od organizatorjev najbolj všeč tale cvetka (najdete jo na vseh navodilih, plakatih in letakih) ...

Citat:

Če imate avtomobil, vas prosimo , da pridete z njim in ponudite prevoz tudi drugim udeležencem.

.. skratka to razumem kot da če imam avtomobil MORAM skoraj nujno priti z njim do zbirnega mesta; zbirna mesta bodo potem zgledal kot avto-moto show, samo še striptiz in naked carwash se manjka! To da bodo taisti "organizatorji" organizirali dan brez avotmobila in se ostalih 364 dni zavzemali za zmanjšanje famoznega CO2ja je pa vsakomur jasno!

Skratka lastniki V8 ste vljudno vabljeni da podprete akcijo!
evil.gif

Aja v naši občini se se akciji pridružili tudi offroaderji, ki so drugače itak stalna tarča kritik okoljevarstvenikov. Zdej ko pa se rabi prevoz do "težko" dostopnih odlagališč in pa vitlanje štedilnikov iz grap so pa dobrodošli!
aplauz.gif

tukaj ni nobenega MORAŠ ali SKORAJ MORAŠ. pač če si faca, boš še koga vzel v avto, ko se bo šlo na kakšno oddaljeno odlagališče, na avto boš še pripel prikolico, da boš kej gor naložil. In če si bolj len, je to dobra priložnost, da se izogneš dotikanju smeti. Ti kot voznik verjetno ne boš nalagal, razložili bojo pa itak uni v zbirnem centru. In ja, pač smeti je treba nekako pripeljat do zbirališč. a ti bi jih s konji, da ne bi bilo co2? pa iz grap boš na roke vlekel ven eno školjko od avta? pa še tukaj bo določen izpust... In ja, zakaj ne bi terenci pomagali, če lahko? oni se verjetno lažje dokoplejo do odročnih odlagališč, kot pa ostali z navadnimi avti. Al bi ti raje kmete aktiviral, da s traktorji jajcajo gor in dol???

in niso tok problematične razne pohodne/planinske poti, ker tako pot spucajo 3 kot keks in tam tud ni raznih divjih odlagališč, ker se folk tud ne upa tam odmetavat smeti, ker hitro kakšnega sreča k se glih mim šeta. Problem so razna odlagališča v okolici ljubljane... pejte mal za Savo pogledat. Pa zihr je na vseh koncih isto! in tud na vseh mestih. In če je na zbirnem mestu 300 ljudi, sej ne bojo šli vsi na eno odlagališče! šlo jih bo po 10-20 po raznih odlagališčih, tisto robo bojo nametal na prikolico, razložili na zbirnem mestu in šli domov/oz. bojo frej....

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Pa pravjo da sm jaz len. Itak da je SLovenija v ***** če mamo take ljudi. V časih prejšnega sistema so vsi delal za dobro družbe, delal ceste in podobno. Zdej se pa nobenmu neda nič nardit zaston a od države bi vsi radi denar. Jebeš tak sistem....dol z kapitalizmom

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dobro se zapri.
zmaga.gif
,

Če gledam na to paniko, ki jo zganjajo mediji, bi moral umreti že lani poleti na Siciliji, pa še kar živim.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
kaj je kurci, sami faloti ste....in vsi vse veste, a ? pediater prvi med njimi.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Pa pravjo da sm jaz len. Itak da je SLovenija v ***** če mamo take ljudi. V časih prejšnega sistema so vsi delal za dobro družbe, delal ceste in podobno. Zdej se pa nobenmu neda nič nardit zaston a od države bi vsi radi denar. Jebeš tak sistem....dol z kapitalizmom

nahrung002.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
zmaga.gif

Citat:

Če imate avtomobil, vas prosimo, da pridete z njim in ponudite prevoz tudi drugim udeležencem.

.. skratka to razumem....
ERROR

Kdor hoče naj gre, kdor noče naj ne gre. Tako enostavno je. Tisti, ki grejo čistit ne morejo silit tistih, ki nočejo....še manj pa se lahko tisti, ki nočejo čistit karkoli pritožujejo, saj jih nihče v nič ne sili.