Očistimo Slovenijo!

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
grem!
v solo režiji. počistil bom tisti del poti, ki me moti prenekateri vikend ob vzponu na moj omiljeni vrh!
saj sproti odnašam glavne smeti, ki jih mečejo kreteni, tokrat bom temeljit.
zbirni center za odvoz je pa itak tam, kjer parkiram.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Na našem koncu čistilno akcijo organiziramo izvedemo vsako pomlad že skoraj deset let. Dobimo se približno na sredini rajona, odgovorna oseba razdeli ljudi na dve skupini in vsaka gre na svojo stran. Poberemo veliko svinjarije, razveseljivo pa je, da je vsako leto manj velikih odpadkov, kot so npr. odsluženi avtomobili, gradbeni material,... Pa še srečam se z znanci, katere drugače bolj malo vidim. Na akcijo ne grem zaradi tiste malice na koncu ali pa zaradi majice, ki jo dobiš, ampak zato, da nekaj naredim za okolje, v katerem živim. S seboj vzamem tudi mularijo, da jim (morda) v glavo vcepim miselnost, da ne smejo svinjati vsepovsod, saj mora nekdo za njimi pospraviti.
Letos žal ne grem, ker imam službo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.255
113
Ne, me ni ...
Sem pa iskal, kam bi šel (preden sem službeno pot fasal), da bi tamalo s sabo vzel (razen pobiranja papirčkov po ulici), pa nimajo nič orgabnizirano (vsaj tule okoli LJ nisem nič našel), da bi bilo primerno za otroke (+starše) ... Škoda.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Jaz grem
cheer.gif

@tistemu par postov višje, ki že zaj jamBra...
Tudi ti bi lahko organiziral kakšno skupino, pa jim omogočil dobro organizirano čistilno akcijo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj pa se potem ne preseliš k sosedom, ko je tam čistoča na višku?
sprasujem se.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Jaz grem
cheer.gif

@tistemu par postov višje, ki že zaj jamBra...
Tudi ti bi lahko organiziral kakšno skupino, pa jim omogočil dobro organizirano čistilno akcijo

A ti mene zajebavaš ali kaj? Organiziral skupino in jim OMOGOČIL dobro organizirano čistilno akcijo? Kaj za boga ima to, da se hvališ s čistilno akcijo pri organizaciji katere morajo udeleženci storiti sami vse? Kaj jim kdo omogoči? Evo, bom povedal kaj. Nekdo jim omogoči samo to, da se lahko hvalijo, da so prisotni na dan, ko poteka očistimo Slovenijo. Čisto vse ostalo morajo udeleženci urediti sami. In zakaj bi se potem kdo sekiral in upošteval to kvazi eko množično masovko???

No fakin way. Tako kot so napisali mnogi. Naj vsak pospravi pred lastnim pragom, obenem pa imajo vsi kraji že desetletja čistilne akcije v katerih sodelujejo krajani in uredijo svoje mesto, vas, naselje. To je to. Brez pompa, transparentov, kamer in preseravanja.

Zelo dobro vem, kaj vse moa ena firma samo organizirati v zvezi s to akcijo, ki bo sedaj. Veliko, pravzaprav kar vse. S stališča promocije odgovornosti te firme je zanjo bolje, da vso to organizacijo izpelje dva meseca kasneje, ko ne bodo vsi okoli skakali z vrečami in bo doživela še več pompa v javnosti ter reklame. Jaz se recimo akcije Očistimo Slovenijo ne bom udeležil, bom pa verjetno v naši firmi zlobiral podobno akcijo kdaj drugič, ko jo bomo imeli samo mi in očistili bomo sosesko, kjer je sedež našega podjetja. Zraven pa bo stal en kup novinarjev s fotoaparati. itak je obseg organizacije enak pa če si del ali nisi del pobude Očistimo Slovenijo, le da imaš v drugem terminu več možnosti za samopromocijo družbeno odgovornega ravnanja.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
coolpower ima po eni strani PRAV !!!!

Vsak naj zase počisti in bo država čista.

Potem naj začnejo inšpektorji delat !!!!!!

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne grem.

Enako. Me v Trenti čaka kup kamnov za preložit, pa se bom raje tega lotil. Pa tudi misel, da bi pobiral smeti za drugimi me ravno ne privlači.
V zahvalo, ker ločujem smeti in jih ne odmetavam kjerkoli, naj potem pobiram za drugimi nevzgojenimi ljudmi ? Ne, hvala!
Kogar pa to veseli, pa kar... Vse pohvale vredno, čeprav je preveč pompa okoli tega.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik smith pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Sicer pa se mi zdi da bo organizacijsko to prava katastrofa in da bo efekt samo 20% tistega kar bi se lahko naredilo s takim številom rok!

se strinjam!
velika večina jih gre zato ker bojo tam dobili za pit in jest, in ker bo potem še kakšen žur.
z namenom čistiti jih gre pa 20% vseh prijavljenih. kao ker je to "in" in je treba it, da se bojo potem lahko hvalili da so bili na čistilni akciji. naredili pa ne bodo nič. no ja, razen popili pa pojedli vse
smirk-1.gif

tisti, ki čez celo leto ne skrbi za okolje in smeti mu tudi v soboto ni treba
smirk-1.gif

Če bo vsak nabral 1% tistega, kar sem že jaz zvlekel iz hoste, bo veliko narejenega.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ne grem
največ svinjarije odlagajo lokalci po hostah ; kante od motornega olja, hladilnike, štedilnike itd mečejo kar v svojo ali pa sosedovo hosto. če bi okoljski inspektorji delali svoje delo take akcije ne bi bile potrebne

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Če bi se vsi držali reda, tako kot je treba, ne bi rabli nobene čistilne akcije. Za vsak odpadek vržen v naravi in pri tem zaloten 5000€ kazni, pa bo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
tako bi moralo biti
je pa tu še ena malenkost. ljudje bi celo - ali pa vsaj večina - matala odpadke v koše , vreče ipd , če bi le ti obstajali tam kjer pač je dosti folka
par let nazaj je bilo pod klifom v strunjanu polno svinjarije. folk je pač puščal piksne od piva, plastenke ipd kar na obali ali pa v najbiljšem primeru metal na kak kup. lani pa so bile pod klifom postavljene- obešene plastične vreče za smeti; vsaj 90 % manj svinjarije je bilo razmetane okoli.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
To je že res, samo problem je v nadzoru. To pomeni, da bi vsak moral imeti svojega nadzornika, kar pa je seveda nemogoče. Problem je v miselnosti ljudi. V večini krajev je odvoz kosovnih odpadkov, ko greš v naravo lahko prineseš smeti nazaj s seboj... Ne pa da jih odvržeš, kjer ti paše... Vse je v glavi...
crazy1.gif