Nuvi 1300

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Preveri ZS.
Mislim,da boš imel en problem.V samega nuvija 1300 ne moreš dat mape City navigator 2011.10,ker je prevelika,lahko pa daš karto 2010.31 ta pa gre v interni spomin.Če pa hočeš naložit novo karto pa si moraš kupit SD kartico velikosti 4Gb (lahko je micro sdhc ne sme pa biti ultra)na sd kartici ustvariš novo mapo,ki jo poimenuješ Map in v njo daš novo karto,ki jo lahko poimenuješ City navigator NT 2011.10.img in ti jo bo prikazalo.

Lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nova posodobitev:

Updates & Downloads
nuvi 13xx and 14xx series (region file only) software version 4.40

as of June 30, 2010

Change History
Changes made from version 4.20 to 4.40:

* Added Loc8 Postal Code functionality for Ireland.
* Corrected issue that could cause unit to remain stuck on copyright screen.
* Corrected issue that could cause unexpected shutdown when satellite reception is temporarily lost.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Da ne bom na novo odpiral teme, ker gre za podobno zadevo... zanime me samo, če je na Garmin-u 1200 CE zadosti prostora še v internem spominu za Adria route?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Karte se še vedno prenašajo prek USBja in to je omejitev pri hitrosti...
frown-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
In kaj je pol poanta tega Mapinstalla oz. bom raje tako vprasal, kaj je pol tisto kar ima v primerjavi z
Mapsourcom, da se ga splača uporabljat? (Da ne bom odkrival tople vode)

Hvala
Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Mapinstall je samostojen program (modul), vključen v Mapsource.

Oba programa znata enako oziroma Mapsource še več, potrebe po uporabi prvega ni.

jim1

Zelenc'
12. jul 2010
2
0
1
Lep pozdrav vsem skupaj!
Sem novinec na forumu. Postal sem lastnik Nuvi 1390T Premium z prednaloženo karto City Navigator NT 2010.10. Nuvija sem registriral na Garminovi strani in sedaj imam 60 dni časa za enkratno posodobitev karte. Od kolega sem dobil na SD kartici CN verzijo 2010.30, ki je odklenjena. Ali lahko uporabim to karto namesto lastne nameščene brez nevarnosti, da bi si uničil možnost enkratne posodobitve karte? Rad bi počakal kak mesec in pol, če bi vmes še prišlo do posodobitve in bi pred iztekom roka izvedel enkratno posodobitev. Včeraj se je Nuvi prvič povezal s satelitom. Potem sem se vozil malo iz Prekmurja proti Mariboru in testiral, če deluje TMC. Nastavil sem funkcijo samodejna izbira v mapi Promet, kjer je našel slovenskega ponudnika. Sama naprava pa med vožnjo ni prikazala nobenega znaka za TMC informacije. Imam life time naročnino za TMC v Sloveniji in več državah v Evropi. Kaj bi se moral še kje registrirat?
Opravičujem se za več vprašanj naenkrat in se hkrati zahvaljujem za vaše odgovore!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem na enem forumu zasledil da bi naj bila md2 datoteka v mapi garmin.Bom probal dat jutri v mapo garmin,mapo .system in bom videl,če bo kaka sprememba oziroma če jo bo sploh pokazalo kje.Javim kaj bom ugotovil.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Lahko imaš imaš karto CNE 2010.30 gori. Preden pa greš napravo updajtat, pa samo vzami ven SD kartico. Za TMC imaš na zemljevidu zeleno ikonico, ki kaže trenutno stanje (zelena, rumena in rdeča). V kolikor ni ikone potem ne sprejemaš signala, verjetno si se vozil kje v odročnih krajih. Preveri ali ti vleče Radio SI. Registrirat, pa se ne rabiš.

dodo68

Pripravnik
20. jun 2009
63
0
6
Prekmurje
Pomurje je kar dobro pokrit s signalom za TMC. Po celotni Pomurski avtocesti jaz nimam težav s sprejemanjem TMC signala in ikonica se mi lepo ustrezno pobarva.
Imam 1390T.
lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
MD2 datoteko dal v vse mogoče mape tudi na SD kartico.Dal kot samostojno dal v MD2 mapo,razlike ni na karti se nič ne pozna v datoteki xml garmin devices pa tudi nisem nikjer zasledil kje bi naj bila ta datoteka.
Torej je to za druge modele ali pa samo del nečesa drugega.