Novi Nuviji - serija 1200 in 1300

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
maš prav motofrik...sam ko te pelje okoli riti v žep tudi ni normalno...

a je tudi pridrugih tako ko se pelješ z temi novimi nuviji...karta zaostaja pa jo čež par sekund zapolni kolk jo je videt na ekranu...se ne osvežuje lepo...to me malo jezi..!

Kako je pri drugih uporabnikih?
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

axl155

Pripravnik
27. dec 2007
50
1
8
Pozdravljeni imam garmina 1350t zanima pa me če se ga da polnit preko usb-računalnika. Ker na usb-ju se samo poveže za prenos podatkov?!?!?!?!?
Hvala lepa pa LP

axl155

Pripravnik
27. dec 2007
50
1
8
Hvala scania, sem bil v dilemi ker ko sem ga priklopil se je povezal in na ekranu od garmina je bla samo ikona povezave z računalnikom in nisem vedel al se polni ali ne.

winetou2

Zelenc'
30. dec 2009
1
0
1
Citat:
Uporabnik scania pravi:
ko ga imaš priklopljenega na računalnik se tudi baterija polni..

Si prepričan, da to res drži? Sam imam 1390t pa mi je bilo rečeno, da se prek računalnika ne polni.

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Citat:
Uporabnik winetou2 pravi:
Citat:
Uporabnik scania pravi:
ko ga imaš priklopljenega na računalnik se tudi baterija polni..

Si prepričan, da to res drži? Sam imam 1390t pa mi je bilo rečeno, da se prek računalnika ne polni.

Preko računalnika se polni vendar zelo počasi ker je aparat prižgan in se ga ne da ugasniti.

axl155

Pripravnik
27. dec 2007
50
1
8
Tako kot je rekel Bane, se polni ma zellloooo počasi!! Sem rajši šel iskat polnilec in v 4-ih urcah je poln!!! Polnilca od Garmina nisem našel, dal sem okoli par trgovin. Na koncu pa sem vzel od Mio-ta ki je glih tako vredu
smile-1.gif

joco87

Zelenc'
30. dec 2009
2
0
1
Pozdravljeni,

Kupil sem Garmina 1300, sedaj imam pa problem s touchscreen-om, ker ne deluje pravilno (Nenatančnost). Zamenjal sem software na verzijo 3.40 vendar ni razlike. V navodilih piše postopek za kalibracijo zaslona, vendar me ne spusti v meni za kalibracijo.

1. Izklopite napravo.
2. Tipko za vklop pritisnite in držite 30 sekund, dokler se ne prižge stran za kalibracijo.
3. Sledite navodilom.

Zanima me, če kdo ve pravilen postopek.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
1. Izklopi napravo
2. Pritisni in drži pritisnjen zgornji levi kot ekrančka
3. Vklopi napravo
4. Zgornji levi kot drži pritisnjen še 30 sekund, dokler se ne pojavi na ekranu "Press dot"

Neki takega...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Garmin naprava se napolni preko USB v dobri uri, ampak ne smeš uporabljat original kabel, jaz imam tistega, ki je zavit v kolut, kao originalen za PSP konzolo.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Ravnokar sem nabavil 1200 in se ob čakanju na prenos kart zgražam, da še vedno niso uredili hitrejšega prenosa podatkov.
Prvi vtis glede na moj stari Nuvi 300:
+ tanjši
+ vmesnik je všečen
+ občutek pod prstom ob upravljanju
- ni možnosti priklopa kabla na stojalo (žal imajo to zdaj skoraj vsi Nuviji)
- še vedno počasen prenos podatkov
- vtič za kabel zadaj, ne spodaj ali pri strani - naprave ne moreš nekam položiti
Navigacije še nisem preizkusil, ampak verjamem da ni neke razlike do predhodnjih modelov.

Naprava je namenjena kot rezerva, za občasno navigacijo po SLO in v primeru izleta v tujino z agencijo, ko bo dejansko v uporabi kot peš navigator in je velika prednost možnost uporabe CityXplorerja, notranja antena in manjše mere, jaz za to sicer uporabljam GSM, ampak starši nimajo te možnosti, zato jim bo 1200ka prišla prav.
Za večje podvige ostaja 300ka glavna, zaradi TMC antene, dodatne zunanje antene ob slabem sprejemu signala in kabla priklopljenega v stojalo - napravo samo snameš s stojala zvečer in rešeno.

Edit:
Malo sem se igral in moram dodat nekaj opazk:
+ ko izbereš destinacijo, ti jo prikaže na karti, kjer lahko s klikom dobiš tudi informacijo o razdalji in času do tam
+ možnost izbora prikaza časa do destinacije, razdalje do destinacije, predvidenega časa prispetja itd.
- scrollanje karte je "dinamično", kot na iPhonu, včasih odleti kar nekam po svoje, ni mi všeč
- vmesnik poskuša prikazati majhne črke, detajle itd., ki jih ekran ne zmore, hoče zgledati lepo, pa žal ne gre, raje imam no-bullshit vmesnik 300ke
- izbor "priljubljene" je šele na drugem ekranu pod Kam? namesto takoj na prvem, večkrat uporabljam "Priljubljene" kot "Destinacije"
Skratka, 300ka še dolgo ne bo šla v pokoj!

Nazadnje urejeno:

GarmAyo

Zelenc'
26. mar 2009
8
0
1
Izgleda, da si 1200tko dobro pogledal v čreva.
ALi morda, kdo ve ali na 1300tki dekujejo navtične karte in SDHC kartica velikosti 8GB.
V tehničnih karakteristikah piše, da je namenjen "avto, kolesarski in peš" navigaciji in kartici do 2GB.
Interni pomnilnik naj bi imel1,8GB prostora - ali je dovolj za novo CN 2.10 in potem še za preračunavanje ali je bolje, da so VSE karte na SD kartici??

GarmAyo

Zelenc'
26. mar 2009
8
0
1
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
OD BlueCharta ne pričakuj preveč na cestnih modelih. Nekaj ti sicer bo prikazal, je pa daleč od tega, kar vidiš na namenskih napravah.

Na Nüvi550 dela BlueChart OK, edino zemljepisnih imen ne kaže, če ne vklopim AR - takrat pa podvodnih profilov ne vidim, ampak za shranjevanje potapljaških in ribiških lokacij in uporabo prednastavljenih poti ter POI zadostuje.
Zanima me, ali Nüvi1300 pokaže isto in pa če je smiselno nalagat BlueChart G2 in BlueChart G2 Vision - ali je to primerno samo za namenske naprave...