Novi Nuviji - serija 1200 in 1300

I

Izbrisan uporabnik #488

pokaže špuro za izvoz na avtocesti, poglej v temo o 765, so tam slike

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
V italiji sem v trgovini videl garmin 900 za ceno 410eur! Ima tudi možnost naročnine na digitalno televizijo preko sim kartice!

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Model 1350 je doma. Pa že en "problem", če se lahk tako reče. Ima en mrtev piksel, je za to garancija ? Sicer ni moteče, ampak če se še lahko kaj reši, ker je nova naprava, bi bilo dobro.

slicker

Zelenc'
4. sep 2009
4
0
1
Pozdravljeni,

Zakaj mi prenaša iz PC na Garmin 1300 karto z hitrostjo največ 400-600kB? Ali je to normalno? Posodobil sem že software na verzijo 3.0 pa ni nobene spremembe. USB kabel sicer ni original ampak ne vem ali ima to kaj veze...ponavadi je važna dolžina kabla ampak kabel je dolg 30cm...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik slicker pravi:
Zakaj mi prenaša iz PC na Garmin 1300 karto z hitrostjo največ 400-600kB? Ali je to normalno?
Žal so razen najnovejšega Oregona 550 vsi tako nemarno počasni.
frown-1.gif

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
pot v budvo in nazaj:
1350T
AR+SCG
v AR (morda tudi drugje) ima težave pri premikanju / animaciji map. kar neke črte vmes riše, včasih utripa kaka gozdnata površina ali voda. ko se ustaviš na počivališču, zaženeš avto in s tem navigacijo je ponavadi potrebna ponovna nastavitev cilja poti, saj navigiranje ne deluje
smile-1.gif
torej skoraj 100m razlike na enaki višini v razdalji 3 km. kako me lahko taka natančnost vodi po cesti? v črni gori je razred zase a pomojem so tam karte čisto mimo. v črni gori mi je celo GPS uro prestavilo!? čeprav smo v enakem časovnem pasu.
Res je da sem vozil tako pot, kjer se je navigacija oglasila samo parkrat
smile-1.gif
a sem rade volje pogledal na podatke o preostalem času, kilometrih, spreminjanje višine ipd (prednost tega modela da so lahko vsi podatki na zaslonu), a vseeno mislim da je naprava zelo hroščasta in pomanjkljivo narejena.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Takšen popis napak bi bilo dobro poslati na garmin.si, pa naj potem oni pošiljajo naprej, da bodo izdelali nov firmware. Se spomnim pred leti, ko je ven prišel model nuvi 300, so tudi prihajali novi popravki skoraj na štirinajst dni, zdaj pa že nekaj časa ne več in deluje brez problema. Jaz bom pa jutri stestiral 1350, da vidim, če bodo podobne napake, kot pri tebi.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kje je ta direktorij System, kjer so naloženi zemljevidi ? Imam prikazovanje skritih map, pa vseeno ne prikaže.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik slicker pravi:
Zakaj mi prenaša iz PC na Garmin 1300 karto z hitrostjo največ 400-600kB? Ali je to normalno?
Žal so razen najnovejšega Oregona 550 vsi tako nemarno počasni.
frown-1.gif

Pri 765 je brzina tudi ok.

slicker

Zelenc'
4. sep 2009
4
0
1
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Kje je ta direktorij System, kjer so naloženi zemljevidi ? Imam prikazovanje skritih map, pa vseeno ne prikaže.

V windowsih moraš imeti kljukico pod Folder Options da ti prikaže tudi sistemske datoteke in ne samo prikaz vseh skritih datotek.

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Po skoraj enem tednu uporabe nuvi 1350 sem tudi jaz opazil nekaj hroščev. V tovornjaku sem imel hkrati obe navigaciji za lažjo primerjavo. Nuvi 1350 in nuvi 300, enake nastavitve in karta AR 2.30 NT;

1 - nuvi 1350 ima občasno problem pri prikazu kart, kakšen del karte začne utripati

2 - ko je vključeno navigiranje, se občasno zgodi, da ko skreneš iz poti, ne preračunava več

3 - predviden čas prihoda na cilj je daleč od realnega. 100 km se peljem po avtocesti, tempomat na 90 km/h, kar pomeni, da je vseskozi konstantna hitrost, naprava pa povprečno na 2 - 3 minute podaljšuje predviden čas prihoda na cilj za 1 min. Danes bi moral biti pri prvi stranki ob 6.10 min, ko sem prišel do stranke, je naprava kazala že uro prihoda ob 6.55, realno sem prišel ob 6.30. Naj povem, da pri modelu nuvi 300 gre vsega skupaj navzkriž za +- 3 minute.

4 - nuvi 1350 zraven priljubljenih točk ne izpisuje imena točke, kar je moteče za orientacijo. Če si shranim eno trgovino pod priljubljene in drugič imam kakšno stranko kje blizu te trgovine in jo prej poiščem v garminu, se ne morem orientirati, se pravi, ne vem, da sem že nekoč bil v tej ulici, itd....

Te napake sem nekako opazil vsakodnevno v teh dneh uporabe.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Zdi se mi da se čas prihoda na novih nuvijih sčasoma umeri! Tudi sam sem imel ta problem na novih napravah ki pa je kasneje izginil! Mislim da ima to veze z povprečnimi hitrostmi ki jih beleži naprava! Več jih ima,točneje izračuna čas prihoda v kombinaciji z ostalimi parametri ki jih pri tem upošteva!

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
upam da bodo kakšni popravki kmalu na voljo. na potovanje po angliji sem vzel novega 1350T.

- ko poiščem točko/destinacijo napiše računam ... pride skoraj do 100% na zemljevidu se izriše modro (kot voda) nato se naprava resetira. to se ponavlja v nedogled, razen če nekaj časa vozim brez navigiranja in nato ponovno poiščem cilj. Zgodilo se je tudi da sem poiskal cilje in pripravil pot v hotelu (brez signala satelitov). potem sem prižgano napravo priključil na napajanje v avtu in se je le ta resetirala, pot pa se je izbrisala.

- če zaviješ iz načrtovane poti se velikokrat naprava zmede in nariše ali popolnoma ravno črto na cilj, ali preračuna in neha vodit ali pa se resetira
smile-1.gif
.

- premikanje karte z prstom je zelo neprijetno. premakneš karto ko pa odmakneš prst iz zaslona se karta premakne (zeloo).

- včasih piska za radar tudi če voziš počasneje od omejitve, nekajkrat sploh ni nehalo piskati, sem moral resetirat.

- tu in tam naprava potrebuje ogromno časa za zagon, (nalagam karte ipd), spet drugič se zažene zelo hitro.

- čas prihoda tudi pri meni ne kaže najbolj točno

upamo na posodobitve...

lp,m

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Pozdravljeni!

Mi lahko kdo pomaga pri težavi z nuvi 1300.
Dogaja se, da nekaj časa deluje brez problema, normalno navigira, po cca. 5 min pa ugasne.
Baterija je polna, naložene karte so CN,AR,SCGR,AT.

Hvala.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
sem ravno hotel kupiti 1350T pa bom raj počakal da pridejo popravki..sedaj uporabljam nuvija 205 in sem zelo zadovoljen dela brez pripomb.