Novi Nuviji - serija 1200 in 1300

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
nevem kateri popravek je zadnji , nekaj časa nisem nadgrajeval. ampak po prvi nadgradnji še ni delalo kot bi moralo!

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Citat:
Uporabnik Guli pravi:
Pozdravljeni!

Mi lahko kdo pomaga pri težavi z nuvi 1300.
Dogaja se, da nekaj časa deluje brez problema, normalno navigira, po cca. 5 min pa ugasne.
Baterija je polna, naložene karte so CN,AR,SCGR,AT.

Hvala.

Na njem je naložena zadnja verzija programske opreme.

Sumim, da je problem v kartah. V eni datoteki so vse karte, čeprav imam iz CN pobrisano področje AR.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Poglej pod ORODJA - NASTAVITVE - SISTEM - VIZITKA . Zgoraj desno ti piše, katero verzijo imaš trenutno naloženo, zadnja je v. 3.30, izdana pred 14- dnevi.

boko34

Zelenc'
16. dec 2009
10
0
1
Pozdravljeni. Kupil sem model 1350 in me nekaj zanima.
Naprava ima gor samo Evropo 2010.10. Ker bi si rad dal svoje karte (novejše in več združenih kart v eno) rabim prostor. Ker nimam kartice sem hotel pobrisati Evropo, da bi pridobil na prostoru. Zdaj pa:
Kot sem tukaj prebral, sem našel karte v mapi .System, zdaj pa ne vem kaj lahko vse pobrišem.

gmapprom.img
gmapprom.sum ---> Predvidevam, da je to karta Evrope in bi pobrisal.

Kaj pa:
gmapbmap.img
gmapbmap.sum
gmaptz.img
gmaptz.sum ----> Kaj bi bilo tole? Se lahko tudi to pobriše?

Naložil bi si karto Europe 2010.2 + Adria Route 2.30 + SCG Route 2.10 vse v eni datoteki.

Hvala.

I

Izbrisan uporabnik #488

pobriši oba fajla gmapprom.img in gmapprom.sum.

Ostale pusti.

Naloži karte vskao posebej oziroma vsaj Evropo posebej in ko naložič evropo preimenuj v evropa.img, ostale pa adria.img, topo.img itd...

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Na Tvojem mestu bi si kupil kartico in nanjo naložil vse zemljevide, ki jih rabiš, da ne boš imel problemov če boš kaj preveč brisal.
Če imaš Nuvija manj kot 60 dni in registriranega, bo stara verzija CNE 201.10 na Nuviju ob nadgradnji zamenjana z novim CNE 201.20.
LP

Nazadnje urejeno:

boko34

Zelenc'
16. dec 2009
10
0
1
Zakaj je boljše Evropo posebej? Kako bo pol deloval evropski balkan in Adria? Če preimenujem karte bodo delovale ali moram tudi software nadgradit kot sem tukaj bral? Kot si omenil, bom ostale karte pustil. Mi znaš razložiti kaj bi bile tiste karte?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Nuvi 1350 ima 4gb prostora, ne rabiš dodatnih kartic, vsaj za te zemljevide ne, ki bi jih rad naložil.

boko34

Zelenc'
16. dec 2009
10
0
1
@NAVI_boy
Karte, ki sem jih gor omenil so združene v eno datoteko, ki zasede 1.8Gb, zato moram obvezno izbrisati orig. karto Evrope, ker imam tako premalo prostora (samo še 1.5Gb). Ni straha, da bi kaj preveč pobrisal, samo zanimalo me je, za kaj so tiste datoteke.
Kakorkoli, mi zna kdo odgovoriti zakaj je boljše imeti mape posebej oziroma vsaj Evropo? Tako bom vsaj vedel kako naj si naložim mape. Ali kot sem mislil, sicer si jih bom vsako posebej, seveda če bodo tehtni razlogi.
Še enkrat hvala vsem za pomoč.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Sam sicer ne združujem map in tudi nimam do sedaj zaradi tega problema , boš pa pridobil prostor tako kot sem Ti napisal ,če imaš 60 dnevno prosto nadgradnjo in bo nova karta prepisala staro.
Da je Evropa v celoti pa je priporočljivo zato, ker je možno da se ceste med prečkanjem državnih meja ne pokrivajo in nastanejo problemi pr načrtovanju poti..
Mogoče boš kakšno boljšo razlago dobil od drugih članov.

LP

lan07

Pripravnik
15. dec 2007
95
2
8
Pri 1350T je lahko AR v sami napravi, v System folderju?
Kako pa naj vem da Garmin uporablja to AR karto? ker se mi zdi da najde zelo malo zadetkov.

Je kakšna omejitev velikosti pri SD kartici?

DrBruce

Pripravnik
30. jul 2009
31
0
6
Bom kar tukaj vprašal. Se da kako zamenjati ikone/izgled menija v nüvi-ju 255W? Imel bi meni, kot ga imajo novejši modeli 1xxx.
smile-1.gif
Se lahko prepiše firmware ali kaj podobnega?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
@Lan07 - Če imaš na napravi AR, poglej v nastavitvah med vključenimi zemljevidi. Poglej v navodila naprave...

@DrBruce - Nope. Kar je, to je. Ne moreš nalagati drugega FW kot pa tistega, ki je namenjen za napravo.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik milankoko pravi:
Vprasanje GPS novinva. Se na osnovni model 1300 Brez Kart dajo nalozit piratske karte?
Zaželjeno je, da popolni novinci na račun tega da prišparajo nekaj € kupijo kar Nuvija brez kart. Tako ne bodo vedeli, kaj in kam je naloženo na prednaloženi napravi in ne bodo imeli pravice brezplačno nadgraditi karte Evrope , ki stane 100€( in obenem še Mapsource na PC). A postali bodo zvesti člani našega foruma in postavili vsaj 20 bolj ali manj neumnih vprašanj. Vsi taki dobrodošli med nami. In ker novinci ponavadi težko berejo, bodo spraševali o stvareh, ki so bile odgovorjene že vsaj v 5. temah. Pa vesele praznike!!!
cheer.gif

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
moje prve izkušnje so bile obupne ko navigacija iz Krškega ni hotela pod nobenim pogojem v Munchen čez karavanke..se je zmeraj zvlekla čez Graz. Tudi ko sem dal vmesno točko Jesenice me je odvlekla nazaj na Maribor in potem veselo po avstriji do Munchena...tko da sem reku da je orngi sranje ta navigacija...sem z 205 velik bol zadovoljen...sem pa naložil novo evropsko karto in glej problem se je rešil...sedaj pa načrtuje poti brez težav ter tam kjer je smiselno...uglavnem mal bi jih lahko bolje pripravili za na trg kot pa so jih...pa nimam nič proti garminu..

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Kaj pa vem, imam 1250 s prednaloženo Centralno Evropo, na kartici pa še AR. Meni ustreza.
Scania.. saj slepo poslušati pa navigacijo tudi ne gre. Če veš približno, kje boš šel, pač greš po svoji poti, ti pa tako potem preračunava in gre naprej.