Nuvi 1300

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pošlji isto kot si dal tukaj na germin support ali pa pošji na garmin šenčur pa bodo oni posredovali naprej razvijalcem.
Napaka pri izklopu je že lep čas,napis pri vklopu je pa pri vseh nuvijih.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Upal sem, da se bo dalo rešiti na "handgetrieb".
grin1.gif

Evo, posredovano na Garmin Šenčur, pa da vidimo, če bo kdaj kaj iz tega.

lp,
Dolfe

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Pojdi na pretvornik valut in poglej pod kaj bi lahko recimo pretvarjal litre v galone
wink-1.gif

Prostornino so na Garminu prevedli v glasnost;)
bonk.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Malo prej dobil odgovor na poslan meil, iz Šenčurja.
Odgovarjajo, da za to napako vedo, da so jo sami opazili takoj pri izidu serije in takoj opozorili Garmin. Zgodilo pa se ni nič.
Upajo pa, da bo odpravljena pri naslednji posodobitvi.
Malo morgen, glede na to, da je že bilo kar nekaj novih verzij firmwera.

Če nič drugega, šenčurjani vsaj migajo, in so takorekoč takoj odgovorili.
aplauz.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
eno stran nazaj ko je bilo govora o gmapprom in gmapprom1 ...a nimajo novejši že poljubno poimenovanje kart???

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če daš karte v mapo Map Na nuviju jih lahko poimenuješ po želji.
Če daš karte v mapo Map Na SD kartici jih lahko poimenuješ po želji.
Če daš karte v mapo .System jih bo prepoznal samo,če bodo poimenovane gmapprom.img ali gmapprom1.img

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Ta napaka (tekst pri izklopu napajanja) je tudi na Nuviju 865T. Nikoli je niso odpravili !

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pa mislim,da je tudi nikoli ne bodo.
Mislim,da bom konec meseca,ko imam dopust moral zopet malo fw predelat,da bomo to napako odpravili ali jim bom pa zopet moral poslat na mail kateri string morajo spremenit,da bo stvar delovala.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Bolj tehnično vprašanje.
Na Nüviju 1390T mi zelo čudno deluje dnevna/nočna osvetlitev ekrančka. Sicer imam nastavljeno na "Samodejno", ampak to zelo čudno deluje.
Pričakoval bi, da se preklop dan/noč vrši glede na zunanjo osvetlitev. Pa temu ni tako. Je možno, da se vklop vrši kar časovno, glede na uro? Nočna svetlitev se mi trenutno vklopi nekje ob 20.30. V dnevno pa preide malo pred šesto, zjutraj.
Čeprav to, s programiranim tajmerjem, morda niti ne drži. Namreč, poizkusno sem nastavil uro na noči čas, pa je beštija še kar seval, kljub temu, da je bil vsaj pol ure zaprt v predalu.

Pomagati se najbrž ne da?
Malce zoprno je to v raznih tunelih in mračnih dneh, ko ti neusmiljeno švasa v obraz. V takšnih primerih je tudi 50% osvetltev premočna.

lp
Dolfe

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V datoteki Locales je zabeležena pozicija države v koordinatah in glede na te koordinate dobi nuvi preko satelita signal kdaj je noč in kdaj je dan.
Če greš na nuviju mislim da pod nastavitev ure imaš tam časovne pase in pogled zemeljske oble.
Tam vidiš katere države že imajo noč in katere še dan.

Rad bi ti povedal bolj natančno pa ne morem preverit ker je moj nuvi šel na dopust brez mene
frown-1.gif

Sem ga posodil kolegu,ki je šel v Makarsko.
wink-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Aha, takšna je ta reč. Ja, tisto sliko sem tudi že videl.

Torej, pri Garminu razmišljajo tako, kot naši politiki. Oni najbolj vedo, kaj je za nas dobro in kaj ne.
10.gif

MMG, lansko leto sem imel nuvija 255w. Skorja 100% sem, da je sam uravnaval preklop, s pomočjo fotoelementa.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
V datoteki Locales je zabeležena pozicija države v koordinatah in glede na te koordinate dobi nuvi preko satelita signal kdaj je noč in kdaj je dan.
Če greš na nuviju mislim da pod nastavitev ure imaš tam časovne pase in pogled zemeljske oble.
Tam vidiš katere države že imajo noč in katere še dan.

Drži. Malce sem se poigral in mu še v načinu noč spremenil uro na 3 zjutraj, ter počakal da se zdani. Lepo je ostal zatemnjen, dokler ga nisem odnesel na luft. Takoj, ko je zavohal satelite, je zasijal.
Ker se preklaplja tudi v zaprtih prostorih, kjer nima dostopa do satelitov, ga očitno sekundarno krmili tudi vgrajena ura.

Še eno vprašanje.
Nüvi 255 ima spodaj pod nalepko, luknjico za ročno resetiranje naprave. Jo ima ta model tudi? Sprašujem pač, če bo morda takšno resetiranje kdaj prišlo prav. Ne bi pa rad poškodoval originalnih nalepk kar za brez veze.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
1300 nima gumba za resetirat pod nalepko.

Soft reset narediš da 10 sekund držiš gumb za vklop/izklop.

Hard reset pa narediš da daš prst v desni spodnji kot ekrana in nato vklopiš nuvija ter počakaš da ti napiše,če hočeš izbrisat vse podatke.

Če ti pa kdaj dodobra zablokira pa je potrebno odklopit baterijo.Ima 4 vijake na sprednji strani pod plastiko ki je okrog ekrana.
Plastiko pa dobiš vstran tako da greš z nohtom po zunanjem robu in nežno dviguješ.

peterzupancic

Zelenc'
16. avg 2011
6
0
1
Lep pozdrav, mene zanima kako si nalozim novo karto na navigacijo, ker te ko so original nalozene so dokaj zastarele in veliko ulic manjka.