Nuvi 1300

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Zgleda, da je reset prek skritega menija tole:

Hitrost na zemljevidu>držiš krogec s hitrostjo>developer info>nonvol statistics>clear nonvol nato te vpraša, če želiš pobrisati vse nezaščitene podatke, pritisneš da in potem se ti Garmin znova zažene in potem znova vse nastavljaš(državo, nastavitve,...)

Sedaj sem še enkrat posodobil na 5.2, naredil reset ampak še vedno je vse skupaj velik zmazek pa za bonus Garmin kar crkne med premikanjem zemljevida-zgleda, da bom do nadaljnjega uporabljal samo še verzijo 5.10.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Potem pa v system sqlite odstrani mlg_history in v Diag pobriši Garminerror . Je ta taprav reset ja , če un ne dela . Pa s total commanderjem delaj to .

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za reset serije 1xxx je potrebno nuvija izklopit,prst položit v desni spodnji kot ekrana in držat,z drugo roko pa nuvija vklopit.
Tam nekje po 10 sekundah držanja ekrana se ti pojavi napis na zaslonu,če res hočeš izbrisat vse uporabniške podatke in stisneš,DA.
Ta spacana stvar je samo pri AR in AT,kjer so gozdovi po novem modri.CN pa dela ko suza hiše sive tako kot morajo bit.
Nikakršno resetiranje ti ne bo pomagalo,da bi imel lepši pogled v AR in AT.
Bo treba v Šenčur ali pa direkt na garmin europa pisat,da odpravijo to napako.Več nas bo napisalo prej bodo kaj uredili.
Sem jim za te bajte pisal skoraj pol leta da so jih končno vključili,potem pa naredijo tak zmazek.
Pa tudi namesto ikone za domačo lokacijo je sedaj samo črna pika.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ne vem kako si lahko firma kot je Garmin lahko privošči tako veliko šlamparijo.

AR in AT so z novo posodobitvijo popolnoma uničili-verjetno celo načrtno in je s tem povezana tudi odločitev, da naš Geoset od aprila dalje ne prodaja več AR in AT.

Očitno hočejo, da bi vsi uporabljali samo še CNE.

A so uničene AR in AT karte samo pri Garminih 13xx ali tudi pri vseh ostalih?

Če je kdo z novo posodobitvijo uničil karte na modelih 13xx, mi lahko piše in mu pošljem SW verzijo 5.10.

Sicer se pa sam vedno kar bojim posodabljat, ker vedno kaj zje-bejo.

Daleč najboljši je bil Garmin 205W.
Recimo v iskalniku si dal nek naslov in ko ti je zadetek pokazalo na ekranu si videl, da ni čisto točen in si z belo puščico zadetek popravil in te je peljalo na belo puščico.
Pri teh novih ti pa s sredinsko ikono zbrišejo pol ekrana(da okolice zadetka sploh ne vidiš in niti ni možno postaviti bele puščice in cilj premakniti...

Če bodo tako nadaljevali bodo Garmini vedno manj popularni, že sedaj so bili boljši le še zato, ker se je dalo nanje naložiti Adriatopo-sedaj so pa še to uničili.

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
@fikus
V prvi strelni vrsti ni nikoli dobro bit!
AR me osebno že dolgo ne zanima zaradi katastrofalno slabe izbire kategorizacije cest. Tukaj se ne mislim prerekat okoli nastavitev naprave, ker so enake za CNE in AR.
Kdor pač misli, da Garmin ni več to - to ima konkurenca na široko odprta vrata.

AB1

Zelenc'
17. dec 2010
7
0
1
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

A so uničene AR in AT karte samo pri Garminih 13xx ali tudi pri vseh ostalih?

.

Jaz imam nüvi 1200 in mi je nov fw 5.20 popačil CN North America 2011.40 do neprepoznavnosti (kar morja riše čez ceste in take neumnosti), prav tako pa je "požrl" vse podatke o javnih prevozih (Enahanced Pedestrian Mode) v cityXplorer zemljevidih (kar pomeni, da so poslati nesmiselni, ker preostale podatke ima tako ali tako tudi City Navigator).

Na Adria Routeu nisem opazil težav s 5.20, a je to zgolj zato, ker sem se zaradi zgornjih težav ekspresno vrnil na 5.10 in pač z malo grenkega priokusa odpovedal tlorisom, ki ne odtehtajo vseh nevšečnosti v 5.20..
frown-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
nuvi 13xx and 14xx series (GCD File) software version 5.30

as of April 26, 2011

Change History
Changes made from version 5.20 to 5.30:

Fixed an error that caused some third-party maps to draw incorrectly.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kaj pa je tako skrivnostnega, da ne upaš napisat javno in bi mnogo prej ti kdo pomagal?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Preko mailov gre bolj hitro...no pa vseeno
smile-1.gif

Kupil sem novega 1340 preko bolhe. Prodajalec mi je rekel, da je shekan firmware, da dela LA in JCV (kar ne vem točno še kaj je). LA res dela, ampak drugega pa načeloma ni shekanega?

Preko webupdaterja sem preveril za posodobitve in je na voljo firmware update...sedaj pa ne vem ali lahko posodobim ali ne? Načeloma samo tisto JCV datoteko prekopiram nazaj na napravo, da se mu to omogoči in je "shekan" kajne? Kako pa se LA vklopi?

Zaenkrat bi prosil odgovore na ta vprašanja
smile-1.gif

Hvala

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Hja...včeraj sem posnem Gmap updater in je sam od sebe začel posodabljat programsko opremo
smile-1.gif
Sedaj je posodobljeno, če dela LA še ne vem, ampak načeloma to bom znal sam uredit.

EDIT: kaj je razlika med LA in JCV? Ne najdem na netu...meni deluje isto?

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
LA= line assist (da te z majhnimi smernimi puščicami usmeri na pravilni vozni pas)
JCV= Junction view (to je 3d prikaz križišča, ki se pojavlja ob izvozih iz AC)

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Jaooo res nisem opazil
smile-1.gif
Hvala vam...to mi je sicer dokaj nepomembno...mi je JCV veliko bolj.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Kako najlažje naložim mape na Garmina? Rad bi imel CNE 2012.1 in AR 3.2

......torrent linki pobrisani!!!......

Ker sta sedaj obe poimenovani gmapsupp.img.

Trenutno stanje:

Garmin nuwi\MAP

Garmin nuwi\.System

Garmin nuwi\.System\JCV

Zakaj najdem različne JCVje? Eni veliki 300MB, jaz pa imam 600MB?

Nazadnje uredil moderator: