Novi Nuviji - serija 1200 in 1300

ac64

Zelenc'
10. nov 2007
10
0
1
Prišel novi Firmware! Radarji delujejo.
Zahvala serviserju Juretu iz GEOSET, d.o.o
Lp

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
KSZ... Ali res na tej novi seriji nuvijev deluje poljubno poimenovanje img datotek ? Torej recimo lahko imas ar.img, cn2010.img itd v mapi Maps.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik ac64 pravi:
Prišel novi Firmware! Radarji delujejo.
Zahvala serviserju Juretu iz GEOSET, d.o.o
Lp
Hvala tudi tebi za info! Bom zvečer apdejtnu.
Upam da bo delalo, ker tole me pa ubija
uf-1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:
KSZ... Ali res na tej novi seriji nuvijev deluje poljubno poimenovanje img datotek ? Torej recimo lahko imas ar.img, cn2010.img itd v mapi Maps.
Zelo dvomim, ker so v inicialni datoteki zapisane samo "stare" .IMG datoteke in zaradi tega nisem niti probal.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:

sem probal in ne dela.

edit:
Ne dela s starim sw.

Z novim sw pa ta zadeva deluje. Spremenjene so tudi poti map. Dodatne mape niso na /Garmin ampak na /Map (tako na napravi, kot na kartici)

Nazadnje urejeno:

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
Kolikor sem prebral ti novi nuviji nimajo priklopa za zunanjo anteno. kakšnen je "signal" če je nuvi v armaturki pod "strehico" npr pri merilnikih ali podobnem prostoru.

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
nabavil 1350T.
nalaganje map je zelo hitro . mislim da ima naprava 4GB internega spomina. notri je že naložena mapa EU 2010.10 NT (sploh nisem vedel) in je še vedno prostega 1,5 GB

mape so skrite v .System direktoriju. Na micro SD kartico sem naložil mape v direktorij "Maps" poimenovane AR2.3.img, SCG2.0.img, AT2.1.img itd.... stvar deluje super. (deluje tudi na internem pomnilniku)
zemljevidi adria topo so "čudni" namreč črte izohips so zeloooo debele.
na adria route je potrebno editirat TYP datoteko, saj je večina cest črno črtkanih (naredil sem sive nepretrgane).

v praksi še ga nisem preizkusil, je pa listanje po zemljevidu malo nerodno. morda je "touchscreen" premalo občutljiv in je treba močno pritiskati. moram priznati da sem pričakoval hitrejše nalaganje in premikanje po zemljevidih -tekoče (proti staremu nuvi 670 skoraj ne opazim razlike).
Sramotno je tudi to da Č pri garminu še vedno ni č ampak é
smile-1.gif

nosilec ne izgleda nič kaj obetaven (nisem še ga montiral) ... v paketu ni priložen etui/torbica, velikost naprave pa je skoraj identična kot stari 6xx serije z izjemo tega da je 1350 malenkost tanjši, zaslon pa je drugačen v smislu tega da se poznajo prstni odtisi in črte vlečenja po zaslonu - morda je razlog, da je stvar nova in še ni "spolirana".

več ob uporabi...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Hej
A je kdo slučajno videl model 1350 v kateri trgovinii ga trenutno imajo ??
V LJ?

Nazadnje urejeno:

Sihc

Pripravnik
7. jul 2009
58
0
6
napisi na googlu ceneje.si pa boš najdu kje ga imajo in še kje je najcenejši.

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
1350T nadaljevanje. še ni montiran v avtomobil
smile-1.gif
ampak sem malo urejal karte, točke, ipd, in zagnal simulacijo.
na CN2010 izpisuje omejitve hitrosti v sloveniji (nekaj novega zame) če vključim AR naknadno se omejitve vidijo. Ko pa med simulacijo vožnje izklopim karto AR ostane mapa prazna dokler ne resetiram. na AR 2.3 simulacija gre po avtocesti na 250 kmh na CN2010 pa pod 130kmh.

Predvideval sem da so pri garminu šli korak naprej in da lahko dejansko kaj z programom mapsource tudi naredim. naredil sem ruto, in jo naložil na gps, ampak te rute nikjer na napravi ne najdem. najde samo waypointe (točke).

Na iskanje se je treba navadit. zadetki se pokažejo direkt na karti in ne moreš izbrati drugega cilja kot je zadetek. npr ko ne vem točnega naslova, pa napišem npr "ljudska cesta" in mi nariše eno točko na ljudski cesti jaz potem pogledam in vidim da je moja lokacija čisto na drugi strani ljudske ceste 15km naprej, te točke ne gre izbrati kar iz mape
frown-1.gif

aparat sem velikokrat moral restartat. enkrat je popolnoma zmrznil, nekajkrat se niso izrisali zemljevidi, včasih pa je bilo izrisano morje
smile-1.gif
a to se je odstranilo po nekaj 10 sekundah nalaganja.

verjetno se je potrebno le navaditi. če bom zadovoljen z napravo ali ne, bom vedel ko bom dejansko šel z avtomobilom na kako pot. ko bo enkrat nastavljeno, bi moralo delovati. no bom javil, grem skozi budimpešto čez nekaj dni.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Včeraj sem vozil po Avstriji, na modelu nuvi 205w je bila vklopljena karta CN 2010.1 in zelo dobro in natančno, takoj pri znaku za omejitev hitrosti, to hitrost takoj prikaze na displayu v spodnjem levem kotu ekrana. Dobra stvar, če znak slučajno spregledaš. Nuvi ni bil moj, kupujem pa model 1300 in me zanima;

1 - ali model 1300 tudi prikazuje omejitve hitrosti v karti CN
2 - ali model 1300 podpira izvoz prevožene poti

Dobra bi bila informacija, če je to kdo dejansko testiral.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ne vem, ampak kolikor slišim se mi ta nova serija 1200 in 1300 ne zdi ravno najboljša izbira. Mislim, da je trenutno kar se tiče cene in tehničnih podatkov še vedno najboljša izbira Nuvi 765T.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Točno tako!
Serija 1200 in 1300 je žal še kar hroščata
frown-1.gif

Kakšen 765T je v tujini kar ugoden
wink-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Potem je še vedno 205w brez kart boljsi nakup, pa če cenejši je. Za tega vsaj vem, kako deluje, o novih modelih pa ne vem nic.

ac64

Zelenc'
10. nov 2007
10
0
1
pod 1. ne podpira
2. podpira
modela 1200 in 1300 res da sta dražja sta pa zato prikupnejša imata lepši meni in enostavnejše pretikanje po funkcijah.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ne bi se ravno strinjal s tabo, da ima enostavnejše pretikanje po funkcijah. Naprava pa mora dobro delovati, ne pa dobro izgledati.