Nuvi 1300

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Včeraj sem dobil nuvi 1350T in me zanima, če ga lahko priklopim na računalnik s katerikoli kablom (od fotoaparata)?
Sam da ima pravi priključek.
smile-1.gif

Sooljo

Zelenc'
17. apr 2010
2
0
1
Imam nuvi 1300, na katerega sem na microSD kartico naložil komplet map CN, AR, SCG v enem fajlu > GMAPSUPP.img. Mape naj bi bile odklenjene. Original mapo v .system mapi sem začasno preimenoval, da sem sprobal, če delajo tiste s SD.

Naprava se zažene, poveže, mape prikaže oz. zazna in me tudi vozi po cestah, ko pa hočem vpisati naslov pa napiše: "Ni podatkov o kartografiji." Prav tako mi ne prikaže nobenih hiš oz. številk, samo ceste..

LP

Sooljo

Zelenc'
17. apr 2010
2
0
1
Rešeno.

Takole: Na napravi sem preimenoval (lahko tudi brišeš) original karto CN 2010.1 (bistvo je, da .img ni več .img ampak recimo.im_ - za backup, svetujem pa tudi predhodni backup).

Nato sem na kartico micro SD, v mapo "map" prekopiral svoj .img v katerem so AR 3, CN 2010.3 in SCG 2.1. .img sem samo preimenoval v gmapprom.img , kot je bilo prvotno ime tudi originalni karti.

Vklop, povezava in voila - sedaj DELA in ni več opozorila pri iskanju po NASLOVU "Ni podatkov o kartografiji". Kot kaže je original karta na napravi srala...

Bi pa poskusil še z namestitvijo v .system mapo, vendar je na napravi premalo prostora (moje karte imajo 1,7 GB).

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Nov update;

Changes made from version 3.90 to 4.00:
- Corrected an issue that can cause the unit to hang on startup. *NOTE: This update will delete the contents of the GPX\GPX folder on the unit, which contains trip log archives.

MMM

Zelenc'
28. apr 2010
4
0
1
45
Kamnik
Živjo!

Na Garmin nuvi 1300CE nikakor ne najdem prednaloženih kart na spominu garmina.
Namreč rad bi iz notranjega spomina pobrisal prednaloženo karto (CE) in na novo naložil City navigator + adria route....
Ker sedanja mapa zaseda prostor in je na voljo le še cca. 500MB, teh map ne morem spraviti gor, razen če uporabim kartico, kjer pa bodo naložene navtične karte..

Adria route sem poizkusil naložiti na garmina in se lepo naloži v mapo "MAPS"... O prednaloženi mapi CE pa ne duha in sluha....

Se komu sanja kje se nahaja mapa na spominu garmina. Na računalniku sicer vidim mape, in v njih ni nikjer te mape, da bi jo izbrisal... Vklopil sem tudi v WIN da mi prikazuje skrite fajle in prav tako ne najde nič...

Pregledal sem vse mape na garminu in nikjer ni te mape.

Na starejšem garminu imam vse mape normalno vidne in jih lahko brišem in nalagam.

Hvala!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Nabavi si program total commander in vlopi tudi skrite, sistemske datoteke.

Ali pa v windowsu nastavi, da ti prikaže tudi skrite in sistemske datoteke.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Omejitve hitrosti kaže tudi AR, ampak omenjeni model tega ne podpira.

V navodilih ki jih dobiš zraven nuvi 1300 je označeno,da podpira in je kljukica tudi da podpira lane assist vendar slednjega zagotovo ne podpira.
Sem pisal na geoset in čakam na njihov odgovor.
Nekaj me zanima,tisti ki imate serijo 13xx in 14xx ki podpira lane assist kje imate shranjeno to mapo in kje imate mapo JCV?

Imam 1350T vendar na njem ni prav nikjer datoteke ali mape JCV. a mi zato še nikjer ni prikazalo voznih pasov?
To pri nas sploh dela s CNE 2011?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
pa podpira - vsaj po info na GARMIN.SI - ne zamenjuj LANE ASSIST (prikaz voznega pasu) z JUNCTION VIEW (kaj pa vem kako se po slovensko reče - "razcepni pogled" mogoče
wink-1.gif
)

@fikus - podatki za Lane assist so vgrajeni v karto - *.JCV potrebuješ le za JUNCTION VIEW - ker pa tega 1350T NE podpira se ne obremenjuj kam z JCV filom (sicer gre v \\GARMIN\JCV)

PS: Lane assist - zgoraj levo pokaže smerne puščice - "tvoje" so bele, "druge" so sive

edit: slovnične napake (pisal sem ko Softi)

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Omejitve hitrosti kaže tudi AR, ampak omenjeni model tega ne podpira.

V navodilih ki jih dobiš zraven nuvi 1300 je označeno,da podpira in je kljukica tudi da podpira lane assist vendar slednjega zagotovo ne podpira.
Sem pisal na geoset in čakam na njihov odgovor.
Nekaj me zanima,tisti ki imate serijo 13xx in 14xx ki podpira lane assist kje imate shranjeno to mapo in kje imate mapo JCV?

Imam 1350T vendar na njem ni prav nikjer datoteke ali mape JCV. a mi zato še nikjer ni prikazalo voznih pasov?
To pri nas sploh dela s CNE 2011?

Za 1350T nisem siguren,če podpira ampak model 1390 ima mapo JCV v Skriti mapi .System/JCV

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala vsem za pojasnilo.

Sem mislil, da sta 1350T in 1390T enaka-le, da ima zadnji še bluetooth.

Če delajo zgornje puščice mi več kot zadošča, pravi razcepni pogled bi me verjetno celo motil, ker mi gre prav na živce, če se ravno v križišču spreminja kak pogled na zemljevid-me samo zbega.

Bi pa enkrat rad pogledal kako to izgleda.

Če ima kdo to jcv datoteko naj mi jo prosim pošlje ali nekam naloži, da poskusim, če bi delalo tudi na mojem 1350T.

Pa zraven naj mi sporoči, za katero križišče to sploh obstoja, da ga s simulacijo preskusim.

Lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nova posodobitev:

nuvi 13xx and 14xx series (region file only) software version 4.10

as of May 10, 2010

Change History
Changes made from version 4.00 to 4.10:

* Added support for the ecoRoute HD accessory.
* Corrected an issue that can cause the unit to turn off and not resume until the power button is held for 10 seconds.
* Corrected an issue that sometimes made it impossible to select a country during an address search.
* Corrected an issue so a via point can now be inserted between the current location and first via point in the 1400 series route planner.
* Corrected several issues with Bluetooth connections.
* Corrected an issue where the unit would ask for the Garmin Lock pin when connected to a computer if the pin was previously entered.
* Corrected traffic on the opposite side of a highway generating traffic warnings.
* Corrected an issue that could cause the Area C warning to not display properly when using Israeli maps.
* Corrected to slightly increase the time before a loss of external power is determined to avoid false external power lost messages.
* Corrected the ecoChallenge score to no longer display in bicycle mode.
* Corrected the unit converter so it will no longer allow multiple decimal points.
* Corrected incorrect handling of percent functions on the calculator.
* Added support for fleet management interface 40 Data Cable for North America