Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
LA in JCV več ne rabiš flashat,ko imaš enkrat omogočeno,ostane omogočeno.
Sedaj posodabljaš FW še samo preko Webupdaterja,te ki jih pa tukaj naložim so pa za tiste,ki še teh funkcij nimajo.

Novosti so samo te:

Fixed an error that sometimes caused the loss of audio and Bluetooth after a software update.

Improved software stability.

Drugače pa ikone od priljubljenih še vedno ne prikazuje ampak je samo črn kvadrat.
So pa razvijalci obljubili da bodo to napako odpravili v novem FW,ki bi naj bil do konca tega meseca.
Sedaj baje niso imeli časa tega naredit,ker je veliko uporabnikov želelo da čimprej odpravijo napako z zvokom in bluetooth.
Ko zvem točen datum kdaj bi naj bil na voljo nov FW,javim
wink-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Popotnik, je tá zadnja verzija ista, kot en post višje?
Namreč, včeraj sem flešal s predhodno verzijo, iz 3. avgusta.
Pa še vprašanje. To za Nüvi 1390T ne pride v poštev, mar ne?

In hvala za tvoj trud. Ogromna pomoč so tvoji prispevki.
k010.gif

MMG, še ena cvetka, ki je sicer sam še nisem preveril, zato dopuščam možnost, da je morda prišlo do napake.
Namreč, kolega ima čisto novega 1390. Razložil sem mu ta JCV in ker se je včeraj vozil po AC, ga je takoj imel priliko v živo izprobat. Tako mu je prikazovanje odcepov lepo delovalo. Seveda, na karti NT 2012.20.
Ko se je vračal, tako trdi on, je namenoma vklučil le AR 3.30. In JCV se mu je še vedno prikazoval, vsaj tako je ves vshičen trdil. Torej ima nova AdriaRoute 3.30 že tudi vnešene JCV? Res pa je, da pri meni v simulaciji, pri enaki karti, tega ne pokaže.

lp
Dolfe

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ja ista je samo sem jo prestavil v Post nižje,ker je nekaj uporabnikov,ki so mi pisali na ZS ni našlo
wink-1.gif

Nuvi 1390 ne rabiš flashat,ker vse funkcije že tovarniško omogoča.

Kolikor vem nova AR 3.30 še nima JCV bom pa preveril,ampak včasih ko imaš nuvija vklopljenega (se pravi ko si ga vklopil z karto CN in izklopljeno AR)
in potem preklopiš na AR ti dejansko vse naslove čita iz CN in mogoče mu je tako tudi JCV prikazalo čez AR.
Najlažje to preveriš tako,da si najdeš en kraj,ki ga ima AR pokritega CN pa še ne.In ko boš iskal ta naslov ti ga ne bo našlo.
Ko boš pa nuvija vklopil z karto AR in izklopljeno CN pa ti bo ta naslov našlo brez problema.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Se je meni tudi zdelo, da je moralo priti do zbrke pri čitanju.

Vsekakor, zadevo bom tudi sam malce pretestiral.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:

Nuvi 1390 ne rabiš flashat,ker vse funkcije že tovarniško omogoča.

Nisem bil čist siguren, pa sem ga vseeno flešnil. Kaj pa vem, morda pa je še vseeno kaj skritega.
redface-1.gif

Ena korist pa je očitno kljub vsemu bila. Namreč, en mesec ga že imam. In kadar koli sem ga priklopil na računalnik, je tisti zeleni indikator rabil par minut, da se je izrisal in da sem dobil pristop v samo napravo.
Sedaj, po flešanju, se mi naloži v parih sekundah.
aplauz.gif

Evo, še 5*, za lon.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

bongo

Zelenc'
9. avg 2011
12
0
1
Mb - Ptuj
Zdravo popotnik, imam Nuvi 1350 še z prvotnim FW 4.00. Naložil sem AR 3.30 in CN 2012.20. Bral se to temo in me zanima prikazovanje izvozov. Še zdaj ne vem ali je pravilno JCV ali Photo Real. Sistemske datoteke Garmina lahko najdem na PCju samo z Total Commanderjem kljub temu da imam v raziskovalcu - možnosti mape odkljukano prikazovanje tako skritih kot sistemskih datotek. Zatakne se mi že v štartu ko na Garminu ne najdem (niti preko Total Commanderja) GUPDATE fila. Prosim za pomoč za (telebane) za nadgradnjo svežega FW in JCV / Photo Real za CN 2012.20. Hvala vnaprej.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Priklopi nuvija na PC

Prebneseš in naložiš si Webupdater

Slediš navodilom in posodobiš vse kar ti ponudi. (kabel paše od kakega fotoaparata ali pa od zunanjega čitalca kartic)

Na prvi strani tukaj si prenesi že narejen update za 13xx ,navodila kako narediš so tudi zraven v Rar-u.

Na SD kartici ali pa v .System mapi naredi mapo JCV in v njo daj jcv datoteko in ti bo delovalo.
Če se ti kaj zatakne pa javi.

bongo

Zelenc'
9. avg 2011
12
0
1
Mb - Ptuj
Usposobil prikazovanje izvozov na Nuvi 1350 - Photo Real. Popotnik hvala za JCV.
Sem simuliral več destinacij v Slo, IT, AUT in HR. Ko simuliraš pot z CN 2012.20 najde kar nekaj avtocestnih odcepov v Photo Real, ko pa vklopiš še AR 3.30 pa vsaj v Sloveniji na simulaciji nisem našel odcepov ki podpirajo JCV/Photo Real. Ko pa greš v simulaciji čez mejo (IT, AUT) pa najdeš JCV/Photo Real izvoze. Se pravi dokler Nuvi čita AR karto ni JCV, ko pa preklopi na CN pa je ok.
Popotnik, ali se obeta JCV/Photo Real tudi za AR 3.30?

fx_828

Zelenc'
12. avg 2011
2
0
1
Pozdravljeni Popotnik,
sem novi uporabnik foruma in po prebranem vidim, da si poln nasvetov za navadne uporabnike, v enem izmed zgornjih prispevkov pa omenjaš težave, ki jih imam tudi sam.
Imam Nuvi 1490 z naslednjimi podatki: Sofware 3.60 z različicami GPS 4.30, Besedilo 2.60, Zvok 2.00 in Bluetooth 1.70.
Po nadgradnji (zadnji poskus meseca marca) na verzijo 5.xy -na vem več katero natančno) mi ni deloval zvok (ne na tipkah, ne glasovno vodenje). Ker sem pred nadgradnjo FW naredil backup, sem celo zadevo nekajkrat vrnil in poskušal ponoviti, izid pa vedno enak (delovanje brez zvoka). Klical sem tudi Garmin podporo (marca 2011), pa so mi svetovali naj jim pošljem napravo na servis
bonk.gif
.
Ali je mogoče pri novi verziji FW, ki jo omenjaš, omenjena napaka že odpravljena? Ne upam namreč več posodobiti FW, ker za vračanje na staro verzijo zopet zgubim 3-4 ure.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pobriši GCD file ročno . Pobriši v mapi sqlite mlg_history .Restartaj napravo , pojdi na webupdater in vse še enkrat vse posodobi .Ko bo vse posodobljeno .Sedaj dej napravi reset .spet pobriši v mapi sqlite tisti mlg_history in mora delati

bongo

Zelenc'
9. avg 2011
12
0
1
Mb - Ptuj
Dobil Nuvija 250W za FW 4.00. Ko ga priklopim na PC in hočem posodobiti z Webupdajterjem mi javi da je najnovejši update že na napravi? Kakšen nasvet?
Pa še ali 250W podpira 3D prikaz stavb? Karte co CN2012.20 in AR3.30.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Naredi reset pa ga potem priklopi na webupdater . 3D ti ne bo prikazovalo .Lahko daš dem file in boš imel saj tloris zgradb .

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Drži prst dol desno in z drugim prstom prižgi nuvi-ja ne spuščaj dokler ti ne napiše če hočeš pobrisat bla bla bla .Daš ja. in je to reset .Sedaj pejt na signal da ga dobi .Ko ga bo dobilo priklopi na webupdater in zaženi .Gas