Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V zadnjem FW 5.40 za 13xx in 14xx so odpravili to napako z bluetooth in zvokom
wink-1.gif

fx_828

Zelenc'
12. avg 2011
2
0
1
Nadgradnja FW pri Nuvi 1490 na verzijo 5.40 je bila uspešna (ni več težav z zvokom po nadgradnji).
Zdaj bi želel uporablajti še dodatke, ki so tema tega foruma (JCV in LA). Ali je za ta model (Nuvi 1490) potrebno še kaj aktivirati, in na kak način?
Za PhotoReal prikaz križišč je baje potrebno zamenjati datoteko JCV v mapi .sistem/jcv (pri meni je tam trenutno datoteka D1281020A.JCV velika 98.204 KB). Ali ima kdo ustrezno datoteko (za CN 2011.40 oz. CN 2012.20)?

Hvala in lep pozdrav.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Bodi prijazen, pa mi razloži, kaj naj naredim s tem logom in kakšna je potem sprememba na nuviju. Hvala

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@janezpesec

Ja HWID se vidi v garmindevice.xml (Primer: nuvi 1xxx ima 0972)

@aton

Lahko si zamenjaš sliko,da ti namesto Garmin piše recimo aton.
Če pa odklepa kake funkcije pa žal ne vem,na tem še delam.
Javim takoj,ko mi administrator kitajskega foruma javi kakšen splash ima na kitajskem nuviju serije 37xx.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Hvala. Pri Nuviju 660 sem si lahko ob zagonu izbral poljubno sliko namesto napisa Garmin, pa sem mislil, da je to to. Če pa spremenim samo napis, mi je pa čisto vseeno

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
imam novega nuvi-ja 1200 z 5.40 vezijo SW...poskusam sledim navodilom za odklepanje LA in JVC, vendar se zatakne ze takoj na zacetku....priklucim ga na USB kabel, pokaze se napis garmin, zacnem drzat levo zgoraj...sicer je startup malo drugacen, pokaze se en zelen progress bar, ki ga navadno ni, potem sledi obicajen screen z racunalnikom in povezano napravo

pozenem updater, se vedno drzim zaslon, vendar mi ne prepozna USB naprave

Če pa recimo v osnovnem zaslonu držim nad indikatorjem baterije par sekund, da pridem v servisni menu, potem mi ga pa updater prepozna...vendar si ne upam nadaljevati, ker ni po navodilih...

kakšen info ?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zatakne se ker ne delaš dovolj hitro.

Lahko probaš po tem postopku:

Prvo daš prst v levi zgornji kot zaslona.
Z drugo roko vklopiš nuvija
sedaj povežeš nuvi na PC.

Lahko pa flashas tudi preko servisnega menija.
Samo poskrbi,da imaš baterijo na nuviju napolnjeno vsaj do polovice in da ne boš prekinil postopka dokler se ti ne naloži do konca oziroma dokler se ti nuvi po flashanju ne vklopi samodejno tako,da boš videl njegove mape.

Ta način,ki te pa sedaj muči,ga je pa dobro znat v primeru,če gre kaj narobe in se ti nuvi ne vklopi.

speedy_gonzalez

Zelenc'
5. sep 2011
3
0
1
Zivjo Popotnik,
Imam nuvi 1200.Naredil sem update po navodilih. LA in JCV mi dela zelo dobro, vendar se mi naprava ugaša. Kaj naj naredim. Hvala za nasvet

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če maš kakšne priljubljene,si naredi backup,pol pa naredi hard reset naprave.
Z FW 5.40 je nekaj narobe.
Tudi meni in kar nekaj uporabnikom se je vgašal dokler nismo naredili hard reset ,potem pa je začel delat normalno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Priljubljene so v mapi GPX.
Celotno mapo kopiraj na pc in na nuviju naredi hard reset.
Potem v mapi GPX na Pc-ju preimenuj current.gpx v current1.gpx in current1.gpx kopiraj v mapo GPX na nuviju.
Ob ponovnem zagonu nuvija boš imel vse priljubljene nazaj.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Shranjeno datoteko current.gpx lahko preimenuješ tudi v temp.gpx, pa boš imel priljubljene nazaj po resetiranju.