Danes sem prvič prebral o obstoju te Gramin naprave. Ko gledam v trgovini Mimovrste, sem opazil 2 modela. DriveAssist 51 LMT-D in DriveAssist 51 LMT-S. Za S je cena 189 EUR, za D je cena 299 EUR. V reviji, ki sem jo bral, pa piše, da ima S izvedba tudi kamero, kar v podatkih v Mimovrste ni zaslediti. Pa me zanima ali S izvedba ima kamero ali ne. Ali je res toliko boljša kot recimo moj 2597, ki me je zadnjič nahecal, da ni res. Ko sem v idriji vpisal naslov za planinsko kočo na Hleviški planini (malo časa zaradi nekih obveznosti v Idriji in s parkinga do koče le 10 minut hoje) me je vlekel po nekih ozkih cestah do hiše visoko nad Idrijo, kjer se je cesta končala, lastnik hiše, pa se je muzal, da ni res. Svetoval mi je vrnitev v Idrijo (po prevoženih 8 km ) in, da moram zaviti na drugo cesto, da pridem do želenega cilja. Ni bilo časa, da bi preizkusil še varianto pa sem ostal kar v Idriji. Če bi imel več časa, bi preizkusil še to novo avanturo. Za ta 50 S pa piše, da izgovarja točno kje zaviti. Samo se mi zdi, da zemljevid je pa enak, kot ga pač imam v 2597LMT, CN Europe NTU 2018-10. Ali je kaj narobe, če imam odkljukana oba ALL South in ALL North? Hvala za odgovor.