Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

bongo

Zelenc'
9. avg 2011
12
0
1
Mb - Ptuj
Težava je da v prostoru kjer je PC nimam sprejema satelitov.
Ko sem updejtal FW za Nuwi 1350 je šlo brez problema iz 4.00 na 5.40. Sedaj pa poiskušam na Nuwi 200 in Nuwi 250W pa za oba pravi da sta 'up to date' čeprav imata stari FW.
A za 1350 3D objektov obstaja ali samo tloris?

bongo

Zelenc'
9. avg 2011
12
0
1
Mb - Ptuj
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Drži prst dol desno in z drugim prstom prižgi nuvi-ja ne spuščaj dokler ti ne napiše če hočeš pobrisat bla bla bla .Daš ja. in je to reset .Sedaj pejt na signal da ga dobi .Ko ga bo dobilo priklopi na webupdater in zaženi .Gas
Na 250W zbrisal Gupdate.gcd file, resetiral po tvojih navodilih, šel ven da je dobil satelite pa Webupdater še zmeraj pravi 'V napravi garmin je že nameščena najnovejša različica programske opreme'
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

bongo

Zelenc'
9. avg 2011
12
0
1
Mb - Ptuj
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Datoteke za omogočit nove funkcije na nuvijih serije 13xx in 14xx.

Že narejen update z originalnim logotom z funkcijami iz prvega posta in z navodili v rar-u:

klik

Lahko 'telebanu' kdo obrazloži kakšna je funkcija .rgn datoteke ki je v Updater mapi zgornjega linka?
Da sem usposobil JCV na Nuvi 1350 te datoteke nisem koristil niti ni omenjena uporaba v priloženih .txt navodilih.
confused-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
RGN je ista funkcija kot gupdate.gcd.
Gupdate.gcd daš na nuvija in ti ob ponovnem zagonu naloži njegovo vsebino.
RGN pa uploadaš z updater.exe v pre boot načinu.
Če hočeš gcd spremenit v rgn moraš uporabit rgn tool.
Če pa si malo bolj računalniško podkovan in greš pogledat v windows temp mapo boš tam videl da ko posodobiš napravo z webupdaterjem,ti tam ostane datoteka v rgn obliki,ker tudi webupdater naloži nov FW v pre boot.

Kako si pa ti usposobil JCV na 1350?

Nevarno je omogočit jcv z gupdate.gcd,ker če se ti kaj zalomi je veliko več dela,da usposobiš nuvija kot pa če flashas z rgn.

Če si kupil nuvija v letu 2011 model,ki se je začel prodajat po maju je že privzeto tovarniško omogočen JCV.
Tisti pa,ki so ga kupili prej tega nimajo tovarniško omogočenega.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Hvala @ Popotnik. Sprašujem, ker v moji 265W v Inventory obstajajo zapisi:
1. Dir DB Erased
2. Demo Erased in
3. FTL image

pa nikjer ne najdem obrazložitve kaj je to in zakaj služi. Mogoč ti veš kaj več?
Po updejtu 265W na 465T so ti zapisi ostali.

4089.png

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
To kar si označil je pri vseh nuvijih ERASED.
Za FTL pa imaš vprašaje zato,ker je not tisti od 265 verzije.
Nekoga,ki ima nuvi 465 prosi če ti lahko pošlje skrito datoteko FTL oziroma na nuviju se ji reče fs_image.ver,tisto,ki jo imaš sedaj not jo daj v backup na pc in to,ki ti jo pošlje daj na nuvija in vprašaji bodo izginili.
Lahko pa probaš z tole ,če sem jo vredu naredil skupaj bi morali vprašaji izginit.

p.s.

Pa ne pozabi vklopit prikaza skritih datotek in prikaz sistemskih,ker drugače ne boš našel fs_image.ver na tvojem nuviju.
Če pa je ne nejdeš pa jo daj v mapo Garmin.(ali pa tja kjer se nuvi odpre ko ga priklopiš na pc)nisem čisto prepričan.
Poglej v backup od 265 kje je tam.
Enkrat mi je uspelo ugotovit kako končnico moraš dat datoteki,da se pokaže pod DirDB pa ne vem več kam sem to zapisal,če najdem ti javim.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Hvala ti. Zelo si mi pomagal, vprašaji pri FTL so izginili.

Nekaj sem tudi sam našel: Dir DB = gmapoem.img.
Ta zemljevid je uporabniku dostopen, ni pa ga mogoče vključiti / isključiti (vedno je prisoten) kakor ostale uporabniške zemljevide preko menijev:
Orodja -> Nastavitve -> Zemljevid -> O zemlj.

Nazadnje urejeno: