Novo pri Tušmobilu XI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Dajte mi malo pomagat. Ne znam namreč nastavit pravih APN v WP8.1, navodila na telemach strani pa so zgleda za starejšo verzijo WP, ker v 8.1 je čisto drugače vse. V glavnem, potrebujem podatke za to:

Internet APN

Access Point Name:
Username:
Password:
Proxy adress:
Proxy port:
Network type:
Authentication type:

MMS APN

Access Point Name:
Username:
Password:
Proxy adress:
Proxy port:

MMSC address:
Network type:
Authentication type:

Kaj se vpiše kam?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
ok, sem spedenal
smile-1.gif

speedtest:
ping 97ms, DL 25.6 UL 9.5

Samo 2 čritici signala, mogoče je zato ping tako slab. Lokacija: MB. Na katero bazno sem povezan in koliko je razdalje do nje pa ne vem pogledat, če kdo ve, mi naj sporoči. Telefon Lumia 920
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Potem je kak km do silosa, kasneje še poskusim delovanje na prostem, pomoje bi ping moral it dol ob boljšem signalu, prenos pa ni nujno da?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Hm, MMS ne dela, napiše cant send.

Kaj vpišem pod te nastavitve za MMS?

MMS APN

Access Point Name:
Username:
Password:
Proxy adress:
Proxy port:

MMSC address:
Network type:
Authentication type:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Joj, so zakomplicirali račun na EU Premium.
bonk.gif

Citat:
Spoštovani gospod xxxxxxxxx,

na Tušmobil ste se obrnili glede zaračunavanja mesečne naročnine za dodatno SIM kartico.

Radi bi vam pojasnili, da je ena izmed lastnosti paketa Premium EU, da omogoča uporabo dveh SIM kartic, pri tem pa je prva SIM kartica vedno brezplačna. Posledično boste na računu vsak mesec prejemali postavko za dodatno SIM kartico, ki pa vam je ne bo potrebno plačati, saj gre za prvo SIM kartico v vašem paketu.

Tudi na računu št.: RM15-xxxxxx je zaračunana postavka »Mesečna naročnina Premium EU dodatna SIM«, a je poleg tega na računu prikazan 100% popust na mesečno naročnino za predmetno postavko.

Za dodatna pojasnila in informacije se lahko obrnete tudi na naš klicni center za pomoč uporabnikom, na brezplačno telefonsko številko 080 700 700 ali pisno na elektronski naslov info@tusmobil.si

V upanju, da boste pojasnilo sprejeli z razumevanjem vas lepo pozdravljamo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
ok sem rešil, za MMS je potrebno dodati port na koncu naslova, ker ni nikjer posebej ponujena opcija.

Zanimivo pa, da z default nastavitvami ne dela, čeprav so IPji in porti identični, edino tam se pač uporabi login, tu pa ne, če bi to imelo vezo?

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
Meni je pa na Lumii 920 vse samo nastavilo. Sploh nisem našel nastavitve ampak MMSi delajo. Čez vikend še sprobam LTE če dela.

Saj nova kartica ne pomeni da boš avotmatično imel LTE. Za to moraš ročno nastaviti APN za internte in APN za MMS. Drugače telefon dela "po starem".

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
V sredo sem dobil usim kartico,sim kartica mi se kar deluje. Moram počakat,da mi staro sim kartico izključijo,šele potem ustavit usim?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Evo, tole pa je ene 100-200m od oddajnika vidne linije (MB):

Ping je nekoliko visok, upam da spedenajo. Edino, če je ping odvisen od telefona tudi lahko?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Potem pa je prenos kar na nivoju, če je postaja kar zasedena? Edino če na ping vpliva zasedenost z govorom, sms in ostalim non-LTE podatkovnim prometom?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Prvo sms na 7070, potem pa vpis dodatne APN točke, z default namreč ni delalo. Odvisno kateri WP imaš; ali slediš navodilom na telemach strani ali pa se moraš sam znajt, ker so navodila samo za staro verzijo WPja...

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Evo, tole pa je ene 100-200m od oddajnika vidne linije (MB):

Ping je nekoliko visok, upam da spedenajo. Edino, če je ping odvisen od telefona tudi lahko?

Lahko je ping odvisen od telefon oz. od aplikacije na telefonu. Recimo pri meni na L620 merjeno preko aplikacije so hitrosti nižje in ping višji. Sumim na aplikacijo, ki požre več rama in je telefon počasnejši. Če pa na istem mestu vklopim dostopno točko, se na tel. povežem z računalnikom in testiram hitrost v brskalniku je pa ping kr bistveno nižji, tudi hitrost je nekoliko višja.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.