Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
.. in je edini operater, ki trenutno ni na prodaj,..
l.p. b

Seveda, ker se je že pred leti prodal Avstrijcem
evil.gif

Ampak pustimo sedaj Simobil.

Vrnimo se nazaj na Tušmobil - kakor vidim so dodali nov naročniški paket Najbližji S
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Na Viču, vsaj na južni obvoznici iz Dolgega Dostu proti Lj. jug je tušmobil signal res švoh. Tam mi je pogovor večrat prekinjal. V Lj. je res izklopljeno gostovanje v mobitelu, ampak na Viču brez težav izbereš Mobitel omrežje.
No pol sem bolj ali manj prav vedel. V Ljubljani z Vičom vred je gostovanje na Mobitelu izključeno!+. Razlog, zakaj se na Viču vseeno lahko v Mobitel omrežje priklopiš je to, da zazna kake oddajnike izven LJ. Vglavnem ročno na Mobitel odpade pri Tušu, je treba na samodejno, drugače si v večjih mestih brez.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Na Viču, vsaj na južni obvoznici iz Dolgega Dostu proti Lj. jug je tušmobil signal res švoh. Tam mi je pogovor večrat prekinjal. V Lj. je res izklopljeno gostovanje v mobitelu, ampak na Viču brez težav izbereš Mobitel omrežje.
Razlog, zakaj se na Viču vseeno lahko v Mobitel omrežje priklopiš je to, da zazna kake oddajnike izven LJ. Vglavnem ročno na Mobitel odpade pri Tušu, je treba na samodejno, drugače si v večjih mestih brez.

Točno tako!

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
No pol sem bolj ali manj prav vedel. V Ljubljani z Vičom vred je gostovanje na Mobitelu izključeno!+. Razlog, zakaj se na Viču vseeno lahko v Mobitel omrežje priklopiš je to, da zazna kake oddajnike izven LJ. Vglavnem ročno na Mobitel odpade pri Tušu, je treba na samodejno, drugače si v večjih mestih brez.

Lokacija Dolgi most-Rudnik-Ig se mi zdi da v tem notranjem trikutnik so določene manjše lise, kjer zna pasti signal v notranjem prostoru zgradb, na Jurčkovi sem opazil, da se na dveh lokacijah isto dogaja tudi z ostalimi operterji. Kolikor vem ima Tušmobil predvideno še do pokrivanje tega konca, s tem da bo najprej izvedel optimizacijo signala, ki jo že izvaja v Lj..

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
.. in je edini operater, ki trenutno ni na prodaj,..
l.p. b

Seveda, ker se je že pred leti prodal Avstrijcem
evil.gif

Ampak pustimo sedaj Simobil.

Vrnimo se nazaj na Tušmobil - kakor vidim so dodali nov naročniški paket Najbližji S
cheer.gif

Ma kaj mi bodo vsi ti paketi, če mi pa velikokrat vrže v gostovanje. Če pa izklopim, pa pač ne morem klicat. Tu je pač pregovor, da ni vse zlato , kar se sveti.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zdaj pa res ne vem ali so ostali deli SLO res tak slabo pokriti ali pričakujete signal sredi vsake šume? Tu v SV SLO ni niti enega problema, bi upal celo rečt, da sem manjkrat brez signala kot prej pri Simobilu - čeprav gledam, da Simobil tudi še vedno kar precej gradi oddajnike, mogoče jim enkrat v prihodnosti spet dam priložnost, če bo kakšna dobra ponudba.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Razlog, zakaj se na Viču vseeno lahko v Mobitel omrežje priklopiš je to, da zazna kake oddajnike izven LJ. Vglavnem ročno na Mobitel odpade pri Tušu, je treba na samodejno, drugače si v večjih mestih brez.

Točno tako!

Če smo čist natančni lahko "roaming" omejuješ le na sektorje in Telekom ima čez LJ speljano več sektorjev, ki niso omejeni samo na LJ in zato je v določenih delih Lablane še vedno na voljo roaming.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Drugače pa Si.mobil posluje skladno s Slovensko zakonodajo, tako da ni nobene panike,.. in je edini operater, ki trenutno ni na prodaj,..
l.p. b
Načeloma se prodaja skupaj z mamo. Ker Telekom Austria nima denarja celo skupino kupuje in dokapitalizira Carlos Slim iz Mehike. Popolnoma ista zgodba kot naš Merkur. Celotna Telekom Austria je zgrajena na kreditih. Tako, da se Simobil lahko glede tega s Tušem primerja
evil.gif

Si.mobil oziroma Telekom Austria je tudi hotela kupiti Telemach na kredit. Če Si.mobil ne bi plačeval dividend bi se lahko SI.mobil sam financiral in to ceneje. Lastnikom ni treba vsako leto svoj denar spraviti na 0 €, lahko pusti kakšnih 50 mio € v podjetju za razvoj.

Telekom Slovenije si izplačujejo dividende, vendar je tudi 100 mio € denarja ostane na računu podjetja. Če bi Si.mobil po izplačilu dividend imel na računu še 50 mio € bi bilo pravično izplačilo dividend. Tako, da vsako leto račun gre na 0 € pa to ni pravilno. To je izčrpavanje podjetja.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zdaj pa res ne vem ali so ostali deli SLO res tak slabo pokriti ali pričakujete signal sredi vsake šume? Tu v SV SLO ni niti enega problema, bi upal celo rečt, da sem manjkrat brez signala kot prej pri Simobilu - čeprav gledam, da Simobil tudi še vedno kar precej gradi oddajnike, mogoče jim enkrat v prihodnosti spet dam priložnost, če bo kakšna dobra ponudba.
Sem tudi jaz na Tušmobilu in imam zaradi potrebe po stalni dosegljivosti kar samodejno omrežje. Do sedaj sem v pol leta samo 1x imel klic iz mobitelovega (cena nekaj čez 30 centov), pa vsak mesec opravim čez 1000minut klicev.
Pred 2 tednoma sem tudi šel z vlakom do Ljubljane in naprej z avtobusom do Kopra, pa sem le z nekaj vmesnimi prekinitvami imel dospot do interneta. Sicer je res precej časa imel le Edge povezavo, ampak delovalo je brez problema.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
danes sem ugotovil, da mi je tusmobil lani julij 2013 opcijo 6 kar lepo podražil za en euro, mali ima paket free5 + opcija 6 =11,99 eurov, preverite na računu, če vsakemu mesečno vzamejo 1 euro nekaj nanese

lp

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
je še kdo kje opazil Tušmobil LTE signal? V Luciji pri Portorožu je že. Nisem pa imel notri Tuš kartice tako, da nisem mogl preveriti če se lahko povežem nanj..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odvisno kaj imaš - vezavo s telefonom, vezavo s 10% popustom...

Drugače pa so lani podražili cel kup paketov, je bilo veliko o tem napisanega tudi tu, recimo Mingl tudi za 1€.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
koliko placam penalov za 10 mesecev, narocnina FREE 5 + opcija 6

lp

Če imaš opcijo pomeni, da si kupil mobilni aparat in cena predčasnega poplačila je ponavadi odvisna od vrste aparata, ki si ga vzel.

Poglej na svoj aneks kaj ti piše in si približno sam izračunaj. Če pa želiš bolj točen izračun, boš pa moral poklicat na njihove informacije.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik smt pravi:
tus nima v ponudbi nobenih tablic?

Tudi če bi imel, bi ti bilo to ne konkurenčno naspram tistega kar lahko dobiš na prostem trg-u
wink-1.gif
.

Sam sem se odločil za slednjo iz čistega brušenega aluminija KLIK odlične kakovosti, deluje povsem ok in zadostuje potrebam po surfanju tako preko Wi-Fi-ja kot preko mobilnega omrežja, cena več kot dovolj korektna
smile-1.gif
.

Lp.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Imam ipade doma. Ker sem "vezan" pri tusu z popustom, bi vzel kako tablico in jo montiral v avto. Malo mi je dolgcas 😄

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.